https://www.facebook.com/groups/1106311276803033
Good evening all! Amidst hopes and fears, another day goes by. We have seen Anna missing the landing and struggling to climb into it, using her wings for balance (Pics 1 and 2). She shows signs of imbalance and lack of co-ordination, at times, but she seems fine when airborne (Pic 3). That something is not quite right, is also indicated by a PS she did on the nest, this morning, when Louis came for his shift.
For a fraction of a second, a closeup makes us forget she is not well (Pic 4). Louis has had a bit of a stressful day, with intruders on the nesting tree (one is seen in Pic 5). I think I have heard more than one eagle vocalise, at times. To add insult to the injury, two young ladies were spotted very close to the tree (Pic 6). I have deliberately chosen one that doesn't show their faces, as I am not sure whether taking pictures of people is allowed. Last picture is an extreme closeup of Louis - what a resilient eagle, he is! There was an intruder on an upper branch, as I left the live stream, but I can't tell whether it is the same who appeared earlier. Well all anxiously await events.
Labvakar visiem! Cerību un baiļu vidū paiet vēl viena diena. Mēs esam redzējuši, kā Anna pietrūkst piezemēšanās un cenšas tajā iekāpt, izmantojot savus spārnus līdzsvaram. Reizēm viņai ir nelīdzsvarotības un koordinācijas trūkuma pazīmes, taču, lidojot gaisā, viņai šķiet labi . Par to, ka kaut kas nav gluži pareizi, liecina arī PS, ko viņa veica uz ligzdas, šorīt, kad Luiss ieradās uz savu maiņu.
Uz sekundes daļu tuvplāns liek mums aizmirst, ka viņai nav labi . Luisam ir bijusi nedaudz saspringta diena, iebrucējiem uz ligzdošanas koka. Es domāju, ka reizēm esmu dzirdējis vairāk nekā vienu ērgļa balsi. Lai palielinātu ievainojumu, divas jaunas dāmas tika pamanītas ļoti tuvu kokam. Es esmu apzināti izvēlējies tādu, kurā nav redzamas viņu sejas, jo neesmu pārliecināts, vai cilvēkus fotografēt ir atļauts. Pēdējā bildē ir ārkārtējs Luisa tuvplāns - kāds viņš ir izturīgs ērglis! Izejot no tiešraides, augšējā zarā bija iebrucējs, bet nevaru pateikt, vai tas ir tas pats, kurš parādījās agrāk. Nu visi ar nepacietību gaida notikumus.