Baltgalvas ērgļi Misisipi, ASV 2016/17/18 (Trio)

Haliaeetus leucocephalus - Bald Eagle
Locked
Lianaliesma

Re: Baltgalvas ērgļi, Misisipi, ASV, 2016-2017

Post by Lianaliesma »

13.27 Tas ar bārkstaino krūtežu ir dikti iespaidīgs tēviņa eksemplārs, pašlaik gan nav labi redzams, jo lec uz labējo zaru.
To varēs labi atpazīt. Tagad jāatrod pazīmes, kā atšķirt otru tēviņu no mātītes, jo ja viņi nestāv blakus, tad pēc lieluma nebūs iespējams salīdzināt.
Nu mātītei gan spalvu krāsojums nedaudz gaišāks, tomēr - ja nav ar ko salīdzināt, var kļūdīties.
Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vajadzētu dot papiņiem vārdus un mammukam, lai vieglāk nosaukt :D
Image
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
skarleta

Post by skarleta »

Man uzreiz iešāvās prātā bārkstainam tēviņam vārds -BARKS :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Taisnība, lianaliesma :P Krūtažaino ir viegli atšķirt. Bet mātīti no tēviņa Nr.2 var atšķirt, ja abi blakus. Pa vienam man vēl neizdodas.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Aizsūtīju foto Bonnie un nupat saņēmu ziņu no viņas par ērgļu vārdiem:
Bonnie wrote:Yes Valor I, Hope and Valor II are their names
Am checking with Stan who originally singled them out as I may have I and II backwards. Will post for all when I confirm with him. Bonnie
Mātīte ir Hope/Cerība
Tēviņi ir Valor I un Valor II.
Taču to, kurš tēviņš ir I un kurš II, viņa vēl precizēs. Gaidam :)

Valor (sinonīmi: heroism, gallantry, valor, valour, valorousness, valiance, valiancy) nozīmē Drosme, drošsirdība
Sunshine

Post by Sunshine »

lianaliesma wrote:Aizsūtīju foto Bonnie un nupat saņēmu ziņu no viņas par ērgļu vārdiem:
Bonnie wrote:Yes Valor I, Hope and Valor II are their names
Am checking with Stan who originally singled them out as I may have I and II backwards. Will post for all when I confirm with him. Bonnie
Mātīte ir Hope/Cerība
Tēviņi ir Valor I un Valor II.
Taču to, kurš tēviņš ir I un kurš II, viņa vēl precizēs. Gaidam :)
Lianaliesma, gribēju jau rakstīt forumā par vārdiem, man tos Bonie uzrakstīja jau pēcpusdienā, vienkārši nepaspēju te ierakstīt..

Arī es viņai aizsūtīju ērgļu foto, iesāku ar viņu komunicēt par visu šo jautājumu un viņa man atrakstīja arī par vārdiem....
varbūt mums nevajadzētu dublēties un rakstīt viņiem vienlaicīgi abām par vienu un to pašu... Tu taču redzēji, ka esmu jau sazinājusies ar viņu un ka viņa apsolīja sīkāku informāciju vakarā.
Sanāk tā mazliet apiet mani un to, ka es jau šo visu sarunu ar viņiem iesāku.

Ja sanāk vienmēr visu info un bildes nodublēt, tad īsti neredzu jēgu tam, kāpēc man kaut ko mēģināt noskaidrot.. tāpat beigās viss būs lieki.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Sunshine wrote: Lianaliesma, gribēju jau rakstīt forumā par vārdiem, man tos Bonie uzrakstīja jau pēcpusdienā, vienkārši nepaspēju te ierakstīt..

Arī es viņai aizsūtīju ērgļu foto, iesāku ar viņu komunicēt par visu šo jautājumu un viņa man atrakstīja arī par vārdiem....
varbūt mums nevajadzētu dublēties un rakstīt viņiem vienlaicīgi abām par vienu un to pašu... Tu taču redzēji, ka esmu jau sazinājusies ar viņu un ka viņa apsolīja sīkāku informāciju vakarā.
Sanāk tā mazliet apiet mani un to, ka es jau šo visu sarunu ar viņiem iesāku.

Ja sanāk vienmēr visu info un bildes nodublēt, tad īsti neredzu jēgu tam, kāpēc man kaut ko mēģināt noskaidrot.. tāpat beigās viss būs lieki.
Sunshine, es ieliku bildīti FB un tur forumiešiem pajautāju par vārdiem, vai pareizi esmu sazīmējusi putnu dzimumus viņu bildē.
Bonnie man atbildēja privāti, sakot, ka viņa jautās/ precizēs, kurš tēviņš I un kurš II, un tad to darīs zināmu visiem FB forumiešiem.

Piedod Image , varbūt mazliet neveikli sanāk Image , ka gribēji līdz galam priekš mums izpētīt, kurš ir kurš, piedod, neiedomājos, ka man vajadzētu izvairīties komunicēt FB forumā, jo nebiju domājusi rakstīt viņiem privāti.

P.S. Tomēr šis ir publisks forums, Sunshine, tikpat labi arī citi var nodarboties ar ērgļu vārdu vai citu jaunu faktu meklēšanu. Par to tikai liels prieks. Es personīgi tikai priecājos, ja vēl kāds pievieno informāciju par to ligzdu, kuru esmu sākusi pētīt es, kā tas ir bijis mums ar Vērotāju iepriekšējos gadus. Jo vairāk infas, jo labāk. Un - dubults neplīst :D

P.P.S. Ja es redzu, ka kāds jau kaut kādu infu ievietojis, es savu nedublēju otrreiz. Un galvenais jau ir tas prieks par informāciju, ne tik daudz par to, kurš to atradis priekš mūsu foruma, lai gan protams, katram ir prieks dot savu ieguldījumu forumam, man liekas :)

Atvainojos vēlreiz, esmu samulsusi, jo no šāda aspekta nebiju paraudzījusies. Image
Sunshine

Post by Sunshine »

Un jā. Tas, ko nepaspēju vēl ierakstīt šeit.
Stewards from the Upper Mississippi River Refuge man atbildēja jau iepriekš, nesanāca ātrāk ierakstīt. Viņi šobrīd strādā pie ērgļu kopīgo pazīmju apkopošanas - tās apkopos no visu lietotāju iesūtītajām.

Viņi atsūtīja vēl vienu bildi, kur ērgļus labi var redzēt un atšķirt.
Ērgļu mātītes vārds ir Hope, ērgļu tēviņi ir Valor I un Valor II.

Viņiem nav šobrīd specifiskāku pazīmju, bet viss esot pareizi, ko iepriekš mēģināju uzminēt:
- pa labi ir ērgļu mātīte Hope. Viņai ir gaišākas spalvas (šajā konkrētajā bildē gan to nevar tik lab redzēt) un arī acis, un viņa ir vislielākā;
- vidū ir tēviņš ar "karalisko" krūtežu/izteikti garām, baltām spalvām. Viņam, kā jau rakstīju, ir tumšāka acu līnija, zemas uzacis, tumšākas spalvas nekā mātītei;
- pa kreisi ir otrs tēviņš.

Image
d.e.

Post by d.e. »

Ēēē...izrādās mums te ir vēl viena Hope ! Super un paldies par info ! :)
Man liekas jebkuri jaunumi un informācija šeit ir ļoti svarīgi un tas nekas, ja kaut kāda aktuāla informācija dubultojas, tas ir tikai loģiski ! Labāk tā, nekā otrādi...kad ar domu - gan jau kāds cits ir pajautājis...noklusē to, kas svarīgs tiem, kas neiesaistās diskusijās svešvalodās !(to es par sevi...) Paldies jums abām, Sunshine un lianaliesma, par izrādīto interesi un interesantajiem jaunumiem !
Es ļoti ceru, ka ligzda, kur olas dēj Hope(Cerība) , mums nesīs daudz priecīgus un pozitīvus vērošanas mirkļus ! Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Liels paldies gan Sunshine, gan lianailiesmai par interesi un vēlēšanos dalīties informācijā. Lūdzu nevajag pārmetumus, tas ir tik traumējoši gan iesaistītajiem, gan pārējiem.

Izlasot par 2012. un 2013.g ligzdošanu, ir bezgala interesanti, kurš no tēviņiem ir I un kurš ir II.
Sajūtu līmenī, II ir krūtežainais skaistulis. Bet tam nav nekāda pamatojuma, vienkārši tā liekas ;)
Viky

Post by Viky »

25.01

02.02

Viens te ligzdā nakšņo :)
Un izskatās, ka līst lietus :|

Image
Viky

Post by Viky »

d.e. wrote:Ēēē...izrādās mums te ir vēl viena Hope ! Super un paldies par info ! :)
Man liekas jebkuri jaunumi un informācija šeit ir ļoti svarīgi un tas nekas, ja kaut kāda aktuāla informācija dubultojas, tas ir tikai loģiski ! Labāk tā, nekā otrādi...kad ar domu - gan jau kāds cits ir pajautājis...noklusē to, kas svarīgs tiem, kas neiesaistās diskusijās svešvalodās !(to es par sevi...) Paldies jums abām, Sunshine un lianaliesma, par izrādīto interesi un interesantajiem jaunumiem !
Es ļoti ceru, ka ligzda, kur olas dēj Hope(Cerība) , mums nesīs daudz priecīgus un pozitīvus vērošanas mirkļus ! Image
Pilnībā piekrītu :) Paldies par informāciju visiem!
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Ap 15.pēc L-jas laika bija nospiedies PrtScn.
Divatā piedziedāja Misisipi apkārtni :P
Image
skarleta

Post by skarleta »

12.40
Atlidojis viens no Trio :) Pagrozījās pa ligzdu un aizlidoja
Image
skarleta

Post by skarleta »

26.JANVĀRIS.

6.50
Trijotne ligzdā :P
Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma, vai cilvēks no šī projekta FB nav atbildējis par to, kurš no tēviņiem ir I un kurš II?

7.55 Ligzdā mātīte un viens no tēviņiem

Image
skarleta

Post by skarleta »

8.00
Nu jau mātīte un 2 tēviņi :P
Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vērotāja wrote:lianaliesma, vai cilvēks no šī projekta FB nav atbildējis par to, kurš no tēviņiem ir I un kurš II?

Vērotāj,
Bonija/Bonnie ielikusi video ziņu FB forumā! :D https://www.facebook.com/stewardsoftheu ... 538008282/

Image

Liekas, ka tēviņš nr I /II mums sakrīt ar Valor I/ II
Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Laikam tad tā arī būs - tēviņš ar kuplo krūtežu ir Valor I...

Image
skarleta

Post by skarleta »

8.40
Visi rosās pa ligzdu.
Man vienalga jūk ,kurš ir kurš :?
Image

Image
Locked

Return to “Baltgalvas ērglis”