Šajā tēmā apspriežam ar dabu saistītus jautājumus.
Tāpat ievietojam savus novērojumus dabā, fotogrāfijas.
Nezinu !Vērotāja wrote:Skaistulis![]()
Vistu vanags vai zvirbuļu?
Vispār šis ir grūts uzdevums, tāpēc, ka tā ir mātīte un krūtežu/kājas tā lāga precīzi neredz. Jaunie putni un tēviņi ir atšķirīgāki. Svarīgākais atšķirot šos putnus ir izmērs (ko no bildes precīzi novērtēt grūti) un siluets - zvirbuļvanags ir smalkāks, tievākām kājām, savukārt vistu vanags ir masīvāks. Es balsoju, ka šī ir zvirbuļvanaga mātīte.d.e. wrote:Nezinu !Vērotāja wrote:Skaistulis![]()
Vistu vanags vai zvirbuļu?Meitene pierakstīja, ka peļu vanags (laikam bija domāts peļu klijāns), es teicu, ka izskatās pēc vistu vanaga, bet, kas tas ir patiesībā, nezinu... Būs jāpapēta smalkāk kā viņus atšķirt !
Paldies par versiju !puke wrote: Vispār šis ir grūts uzdevums, tāpēc, ka tā ir mātīte un krūtežu/kājas tā lāga precīzi neredz. Jaunie putni un tēviņi ir atšķirīgāki. Svarīgākais atšķirot šos putnus ir izmērs (ko no bildes precīzi novērtēt grūti) un siluets - zvirbuļvanags ir smalkāks, tievākām kājām, savukārt vistu vanags ir masīvāks. Es balsoju, ka šī ir zvirbuļvanaga mātīte.
Zvirbuļvanaga mātīte ir 35-41 cm, vistiķim 58-64 cm. Tā ka vismaz manam acumēram šķiet drīzāk zvirbuļnieks.d.e. wrote:Paldies par versiju !puke wrote: Vispār šis ir grūts uzdevums, tāpēc, ka tā ir mātīte un krūtežu/kājas tā lāga precīzi neredz. Jaunie putni un tēviņi ir atšķirīgāki. Svarīgākais atšķirot šos putnus ir izmērs (ko no bildes precīzi novērtēt grūti) un siluets - zvirbuļvanags ir smalkāks, tievākām kājām, savukārt vistu vanags ir masīvāks. Es balsoju, ka šī ir zvirbuļvanaga mātīte.Es vispār atturos no balsošanas, jo saprotu tik to, ka tas ir X, Y vai Z vanags !
Mērogu grūti izšķirt, ja nu vienīgi pretstatā balkona margām, tās ir kādi 5-6 cm vai veļas restei !
Puke, paldies !puke wrote: Zvirbuļvanaga mātīte ir 35-41 cm, vistiķim 58-64 cm. Tā ka vismaz manam acumēram šķiet drīzāk zvirbuļnieks.
Noteikti zvirbuļvanagspuke wrote:Vispār šis ir grūts uzdevums, tāpēc, ka tā ir mātīte un krūtežu/kājas tā lāga precīzi neredz. Jaunie putni un tēviņi ir atšķirīgāki. Svarīgākais atšķirot šos putnus ir izmērs (ko no bildes precīzi novērtēt grūti) un siluets - zvirbuļvanags ir smalkāks, tievākām kājām, savukārt vistu vanags ir masīvāks. Es balsoju, ka šī ir zvirbuļvanaga mātīte.d.e. wrote:Nezinu !Vērotāja wrote:Skaistulis![]()
Vistu vanags vai zvirbuļu?Meitene pierakstīja, ka peļu vanags (laikam bija domāts peļu klijāns), es teicu, ka izskatās pēc vistu vanaga, bet, kas tas ir patiesībā, nezinu... Būs jāpapēta smalkāk kā viņus atšķirt !
CerambyX, paldies !CerambyX wrote: Noteikti zvirbuļvanags