Sekoju līdzi putnu dzīvēm vairākus gadus un vairākās ligzdās, pavasarī, protams, pastiprināti. Bija brīdis, kad forumā saspīlējās atmosfēra un, MANUPRĀT, tika izrādīta klaja necieņa pret daudzu forumiešu nesavtīgu darbu un ieguldījumu. Tāpēc toreiz reģistrējos, jo nevarēju pieļaut šādu necieņu.
Šogad atkal forums "šūmējas" un es (ja jau esmu reģistrējusies) arī gribu izteikties.
Man ļoti žēl, ka ir izveidojusies situācija, kad atkal cilvēki sadalās kaut kādās nometnēs. Katram mums ir savas domas, katrs drīkst izteikties... bet... tas ir jādara ļoti korekti. Katrs vārds jāpārlasa vairākas reizes, jo rakstītam tekstam pietrūkst intonācija un žesti, kas palīdz mutvārdos paustai informācijai. Cik atceros, kādreiz lasīju, ka ornitologi priecājas par katru komentāru, katru bildi, katru vismazāko detaļu. Ir jauki, ja forumu dokumentē pēc kaut kādiem noteiktiem priekšrakstiem, bet jāsaprot, ka citi var rakstīt arī savādāk. Iepriekšējā gadā tika pat pārspriests laika atainojums. Šogad to visu forumā redzu- gan laiks minēts, gan bildes neatkārtojas. Nu super! Bet... kādam atkal kaut kas neiepatīkas! Nu, mīļie, vai tiešām jāstrīdas atkal? Paldies cilvēkam, kas nepaliek vienaldzīgs un katru rītu dokumentē visu! Bet ir jāmāk atbildēt citiem toleranti. Un to, pēc manām domām, vislabāk dara tikai viens cilvēks (priecājos par atgriešanos! Un, lūdzu, nepazūdiet atkal!). Žēl, ka jūras ērgļu forumā ir pazudis cilvēks, kurš vienmēr ar tādu jauku, tikai viņam piemītošu šarmu komentēja un lika forumā daudzus video...
Bet ir viena tēma, kurā es iegūstu ļoti jauku garīgu baudījumu par to, cik mīļi un amizanti var aprakstīt putnu dzīvi! Paldies Tev (13), tur valda gaiša, sirsnīga gaisotne! Tu esi brīnišķīga!
Lai Jums visiem jauka, draudzīga sadzīvošana! Lai putnu vērošana nes daudz prieka, daudz zināšanu un apziņu, ka viss notiek tā, kā tam dabā jābūt! Lai nomierinās prāts un dvēsele rod prieku! Es sekošu līdzi, cik varēšu, un atbalstīšu, kad jutīšu- vajag!