Sarunas par dabu

Discussions
d.e.

Re: Sarunas par dabu

Post by d.e. »

forelljjanka wrote: 21 Jun 2018 20:57 Tā jau domāju,ka nevajadzēja te vispār nākt un ko rakstīt. :cry: Visi tik smalki un aizvainojami...Bet dzīve ir skarba.
forelljjanka, bet Jūs jau arī tāpat izskatāties šobrīd apvainojaties -
Es gan pacentīšos te nekomentēt...
Nu ko, man jāska, ļoti žēl, es agrāk piemēram labprāt lasīju Jūsu komentārus dažādās tēmās.
Laikam jau ir bezcerīgi iemācīt cilvēkiem ,ka Daba ir kā Dievs ticīgajiem(esmu nosacīti ateists) Vaimanāt ,ka viens jurķa cālis neļauj ēst otram...(Sadomazohisms skatīties to kas nepatīkami?)Tā Dabā iekārtots,izdzīvo un izdzīvos stiprākais,kāds labums jūras ērgļiem ,ka būs DIVI pusvārgi cāļi???Pirmo ziemu tad nepārdzīvos abi.Ņemot vērā ligzdas atrašanās vietu,brīnums ka tur joprojām ir divi .Pieņemsim ,ka melno stārķu kamerligzda atrastos netālu,nu atstieps Hilda(vai kā viņu tur sauc)vienu melno,pēc tam otru,ko tad darīsiet????Jūrērglēni būs paēduši,bet stārķi-beigti,apēsti! :shock:
Par tiem ērgļiem...Nevajag jaukt lūdzu Youtubes čatu ar forumu. Jā, YT čatā blakus tiešraidei, tur jau vairākas dienas cilvēki diezgan uzvilkti brēc par glābšanu, kamēr forumieši uzsver, ka nekāda glābšana pagaidām nav vajadzīga, es vēl šovakar ierakstīju, ka tas būtu nelietderīgi un pat centos skaidrot kāpēc. Starp citu kaut kādus stārķveidīgos cāļus jau uz to ligzdu nes, neviens no mums nevaimanā, vaimanā cilvēki, kas tiešraides nupat sākuši skatīties.

Par gredzenošanu mēs šeit arī neko daudz šobrīd vairs nediskutējam un IlzeP pati arī ieteica šo tēmu uz laiku atlikt. Ierosināja "sākt visu no sākuma", jo acīmredzot arī DF ir cilvēki , kam šis forums šķiet svarīgs.
Mēs visi tāpat kā Jūs strādājam katru dienu un forumā būšana ir mūsu vaļasprieks, nevis algots darbs, nevar visi uz visu atbildēt. Nezinu kāpēc Jūs diezgan spītīgi apgalvojat, ka Ilzes komentāru neviens neizlasīja. Es izlasīju un 100 % tam piekritu, bet atbildi nerakstīju, jo nebiju neko jautājusi, turklāt savu viedokli šajā jautājumā vairākkārt biju paudusi.
Ja par to promskriešanu,neticu,vairumam te ir atkarība! ;) Es gan pacentīšos te nekomentēt,pat ja būšu ļoti noskaities,kā StrazdMāris. :D
Ir baigi forši, kad komentē tādi nenoskaitušies kā piemēram IlzeP, jūs izklausaties visniknākais no visiem un kāda sagadīšanās...arī ar zināmu atkarību ! ;)
Jauku Jums vakaru un vēl jaukākus tuvojošos Jāņus ar vai bez forelēm ! ;)
Made

Post by Made »

forelljjanka wrote: 21 Jun 2018 20:57 Laikam jau ir bezcerīgi iemācīt cilvēkiem ,ka Daba ir kā Dievs ticīgajiem(esmu nosacīti ateists) Vaimanāt ,ka viens jurķa cālis neļauj ēst otram...(Sadomazohisms skatīties to kas nepatīkami?)Tā Dabā iekārtots,izdzīvo un izdzīvos stiprākais,kāds labums jūras ērgļiem ,ka būs DIVI pusvārgi cāļi???Pirmo ziemu tad nepārdzīvos abi.Ņemot vērā ligzdas atrašanās vietu,brīnums ka tur joprojām ir divi .Pieņemsim ,ka melno stārķu kamerligzda atrastos netālu,nu atstieps Hilda(vai kā viņu tur sauc)vienu melno,pēc tam otru,ko tad darīsiet????Jūrērglēni būs paēduši,bet stārķi-beigti,apēsti! :shock:
Tā jau merikotkās arī notiek, ka ir žēl pat svešu gulbēnu (bet zivju nē.. ko lai dara..) :( un bija tak arī materiāls uz ārzemju "melno" ligzdu, kur trijus mazos jurķis nokoda.. kas neskatījās, kas skatījās... un kāds tur sliktums, ja cilvēki komentāros priecājas vai bēdājas... tāpēc jau ir forums, lai komunicētu. Kurš vairāk emocionāls, kurš mazāk, bet atšķirībā no mazo ērgļu mazuļiem, visiem tā kā būtu jāizdzīvo, ne? Vismaz vienam otru nevajadzētu knābāt.

Hm... Māri, es maz skatījos - vai tad viņi būtu abi pusvārgi, ja būtu līdzīgi dabūjuši ēst? Vai kopumā pārtikas bija par maz? Es tik redzēju, ka vējenes viena otrai sekoja... :roll:
Varbūt ir svarīgi kaut kādā maza cāļa stadijā dabūt pietiekami daudz ēst (kad kaut kas tur svarīgs aug un veidojas), pēc tam lielāki var pieciest kādus sliktos brīžus sekmīgāk, ne?
d.e.

Post by d.e. »

Made, pilnībā piekrītu, cilvēki ir dažādi un dažādi arī reaģē uz notikumiem un tas ir tikai normāli. Ja kas Norvēģijas ligzdā arī pirms pāris gadiem viens izdzīvoja tik tāpēc, ka apēda otru, šogad Baltgalvas Trio arī tas pats bija vērojams.
Kuzemes ligzdā bija daudz vēja zivis, kamēr šīs nārstoja, tagad vairs nav vējeņu sezona. Vienu dienu vecāki nerādījās, tad sākās uztraukumi, pēc tam jau atkal vecāki parādījās, bet ēdamo dabū vecākais bērns. Mazākais nav ticis pie laba ēdamā 4 to dienu, tikkaut kādas kripatas pagrauzis. Loģiski, ka skats uz šiem samirkušiem un neēdušiem izraisa žēlumu, tomēr nekāda liela pamata satraukumam nav.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Made wrote: 21 Jun 2018 22:16 Hm... Māri, es maz skatījos - vai tad viņi būtu abi pusvārgi, ja būtu līdzīgi dabūjuši ēst? Vai kopumā pārtikas bija par maz? Es tik redzēju, ka vējenes viena otrai sekoja... :roll:
Varbūt ir svarīgi kaut kādā maza cāļa stadijā dabūt pietiekami daudz ēst (kad kaut kas tur svarīgs aug un veidojas), pēc tam lielāki var pieciest kādus sliktos brīžus sekmīgāk, ne?
Jurķiem :lol: tā nemēdz būt, it sevišķi nepietiekamas pārtikas apstākļos. Vispirms ēd stiprākais, un tikai tad, kad viņš ir paēdis, pārēdies līdz vemšanai, tad vārgākajam ir cerības tikt pie paikas. Pat esmu novērojis /arī Durbertvillā tā bija/, ka stiprākais pēc bada laika pat pārēdies nelaiž vārgāko pie ēšanas, plucina viņu, kaut kāds "pārtikas taupības režīms" ieslēdzas. Tikai tad, kad barības ir pietiekoši ligzdā, kā tagad Durbertvillā, stiprākais vairs nestreso, nesteidzas būt vienmēr pirmais un pārēsties, jo nav nepārtrauktās bada sajūtas. Kad bija vējeņu ēra, tad jau bija miers mājās, bet tagad, lai Bosei nodzītu to pastāvīgo bada sajūtu ir vajadzīgs daudz ņammas.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Made

Post by Made »

Es tikai domāju, ka līdz vemšanai nav veselīgi! Tik daudz paikas ta bija un labāk tak divi normāli, nekā viens pārēdies un otrs nepaēdis, ko tā Mamma Daba domā! :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

23.06.
Labdien!
Gan jau Tu, Vērotāja, šo ierakstu pamanīji. viewtopic.php?p=190068#p190068
Vērotāja wrote: 23 Jun 2018 11:46 Par vecumiem:
(sagrābstīts no Latvijas un Igaunijas ligzdām, strādāju pie precīzas tabulas, bet tas prasa daudz laika)
Tas ļoti sasaucas ar šo domu. Pirmajā komentārā varētu likt visus kaut aptuvenos faktus, kurus pēc zināšanu nākšanas klāt tad var labot, pierakstīt, utt, bet tālāk kaut uzdot konkrētam ornitologam konkrētu jautājumu, un tad gaidīt atbildi. Neviens nesaka, ka tai atbildei jābūt "uz sitiena", tas jau ir nereāli, bet ...
Vārdu sakot es par pašu ideju kā tādu. :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Brīdinājums no Jāņa Ķuzes.
Ja liekam bildes no telefona vai kāda cita aparāta, kurš uzrāda fotogrāfēšanas laiku, vietu, ar ligzdām vai kādiem notikumiem, kuru atrašanās vieta nebūtu vēlams publiskot, tad pirms tam no foto jānoņem šie parametri, vai vienkārši jāatver paintā un jāsaglabā /es arī tā daru/, lai pazustu visa šī informācija.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Jā, izlasīju.
Durbertas tēmas pirmajā lapā galveno notikumu datumi ir, bet ir katru reizi jāskaita dienas.
Bet nu Durberta ir viena, tāpēc man bija doma salasīt visus faktus no mūsu un Igaunijas ligzdām, kopā ar mūsu un igauņu ornitologu rakstīto un internetā atrasto uztaisīt atsevišķas tēmas jūras ērgļiem un mazajiem ērgļiem. Un saskaitīt vidējos skaitļus.

Nedaudz gan oma joprojām ir pabojāta, taču darbu turpinu. Nezinu cik laika tas prasīs, jo eju cauri pa visām tēmām visiem komentāriem pie mums un LK, bet kaut kad jau pabeigšu ;)
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Kādu postu nodara balonu laišana brīvā dabā! :o :cry: :shock: :evil:

Lūdzu nepalaidiet balonus dabā!
Balloons and Wildlife: Please Don't Release Your Balloons
https://www.fws.gov/news/blog/index.cfm ... r-Balloons
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma, vai precīza šī cilvēka adrese nevarētu izraisīt neveselīgu interesi kādā nelāgā cilvēkā?
Kāds varētu mēģināt apmeklēt šī cilvēka dīķus, lai ieaudzītu ērgļus. Tas var kaitēt putniem.

Jā, saprotu, ka šī informācija ir atrodama pie lielas vēlēšanās, bet negribās jau kā uz paplātes uzlikt.

Moš to otro daļu ar adresi un saiti uz adresi izdzēšam un pirmajā rindkopā māju nosaukumu?
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vērotāj, izdzēsu visu, lai gan - diez vai var noteikt ligzdas atrašanās vietu pēc zivjaudzēšanas dīķu atrašanās vietas.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma wrote: 03 Jul 2018 21:01 Vērotāj, izdzēsu visu, lai gan - diez vai var noteikt ligzdas atrašanās vietu pēc zivjaudzēšanas dīķu atrašanās vietas.
Ne ligzdas, bet ērgļu barošanās vietu.

lianaliesma, piedod, varbūt Tevi tas aizvainoja :cry:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vienkārši domāju, ka, ja arī ir tādi fanāti (par ko ļoti ceru, ka tādu nav), kas meklē ērgļu ligzdas, tad viņi diez vai nenogurstoši gaida, ka kāds forumā ieliks kādu ziņu, bet paši jau atraduši netā zivjaudzētavas un to tuvumā novēro putnus, varbūt, lai tos nofotografētu.
Made

Post by Made »

Paguvu izlasīt un bildes paskatīties. Nebiju redzējusi kāds izskatās "vasarojamais" dīķis. Un baltais amūrs arī smuki parādīts. Rezerves dīķis tāds kā 100m distance - var labi ieskrieties, ja peldams :P un saimnieki jauni - lai veicas viņiem! :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma, vēlreiz atvaino. Es tikai uzrakstīju ko jutu brīdī kad izlasīju.
:cry:

Durbes tēmā sestdien vai svētdien par šo audzētavu runājām, tur ir saites uz rakstu.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Palasīju par saimniekiem un nopriecājos, cik daudz laba dabai viņi izdara, atjaunojot zivju resursus, un arī pašiem ir bizness. Gribētos jau gan, mūsējiem lai ierīko atsevišķu dīķīti mežā :P :P
skarleta

Post by skarleta »

6.JŪLIJS .
HELP !!!!!
Vakar draudzene atrada mazu sīļa bērnu , kurš vēl kārtīgi nemāk lidot , bet pats galvenais ,bērnam traumēta viena kājiņa :roll: , pašlaik sīlēns atrodas drošībā ,būrītī ,pabarots ( labi ēd ) ,bet ko darīt tālāk ????????? Paturēt viņa nevar , arī kāja būtu jāārstē , kā tālāk rīkoties ,lūdz padomu ! Ko vispār darīt ar atrastiem traumētiem putnu bērniem ? HELP !!!
Made

Post by Made »

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments ir noslēdzis līgumu ar SIA 'Dr. Beinerts' par pilsētvidē nonākušo savvaļas dzīvnieku aprūpi.
Iedzīvotāji sniedz informāciju par pilsētvidē nonākušo savvaļas dzīvnieka atrašanās vietu, zvanot uz policijas tālruņiem: +37167037811, +37167037822 vai veterinārklīnikas tālruni +37167558855 jebkurā diennakts laikā, vai klātienē informējot pašvaldības policiju vai veterinārklīniku.
Ja ir saņemta informācija par šādu dzīvnieku, operatīvi tiek sniegta palīdzība, sadarbojoties ar visiem atbildīgajiem dienestiem: Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), Valsts meža dienestu (VMD), Rīgas mežu aģentūru un Rīgas domes Mājokļu un vides departamentu.
Saskaņā ar līgumu SIA 'Dr. Beinerts' organizē pilsētvidē nonākušo savvaļas dzīvnieku aprūpi, nodrošinot:
1. Dzīvnieku ķērāja izbraukšanu uz notikuma vietu un dzīvnieka nogādāšanu klīnikā;
2. Dzīvnieka veterināro apskati; 3. Pirmās veterinārmedicīniskās palīdzības sniegšanu (brūču apstrādi, sašūšanu, pretsāpju līdzekļa ievadīšanu u.c.);
4. Savvaļas dzīvnieka nogādāšanu mežā;
5. Dzīvnieka eitanāziju, ja tas ir nepieciešams.
5.punkts praksē ļoti iespējams, ja kājiņa lauzta :(
Es pirms gadiem biju ar suni un redzēju, ka tika atnesta vārna, bet atnesēja solījās viņu pēc ārstēšanas savākt (lai gan paturēšanai laikam vajagot atļauju), varbūt saprata, ka citādi var būt visādi..
skarleta

Post by skarleta »

Paldies Made !
d.e.

Post by d.e. »

skarleta wrote: 06 Jul 2018 11:18 6.JŪLIJS .
HELP !!!!!
Vakar draudzene atrada mazu sīļa bērnu , kurš vēl kārtīgi nemāk lidot , bet pats galvenais ,bērnam traumēta viena kājiņa :roll: , pašlaik sīlēns atrodas drošībā ,būrītī ,pabarots ( labi ēd ) ,bet ko darīt tālāk ????????? Paturēt viņa nevar , arī kāja būtu jāārstē , kā tālāk rīkoties ,lūdz padomu ! Ko vispār darīt ar atrastiem traumētiem putnu bērniem ? HELP !!!
Skarleta, zinu, ka šajā klīnikā ārstē putnus, par izcenojumiem u.c. gan nemāku pateikt, kas cik un kā maksā.
http://www.dvc.lv/lapa/lv/7387/PUTNI
http://www.dvc.lv/
Atradu arī izcenojumus , bet vēl jau ir variants - Drauga spārns. Drauga spārns arī ved savus putnus uz šo klīniku.
http://www.dvc.lv/lapa/lv/7350/Visparigi
Post Reply

Return to “Diskusijas”