Te varat uzdot jautājumus vai informēt

Discussions
Post Reply
Ligzdas gariņš

Re: Paziņojumi un foruma dzīve

Post by Ligzdas gariņš »

var jau ar Format Factory nogriezt to sākumu un beigas,bet tas ir ilgāk un droši vien drusku kvalitāte ar zudīs,es nopirku vadu un pieslēdzu televīzoru Sony uz datora kasti,kad gribu rakstīt spiežu uz pults:
HOME,
meklēju - ieejas,
HDMI 1/uz telev.ekrāna pieslēdzas dators/
tad uz peles kreisā taust. uzspiežot,no datora ekrāna pārvelku rakstītāja pogas uz telev. ekrānu,tā manas darbības neatspoguļojas rakstītājā :)tikai pirms rakstīšanas jāuzliek galveno ekrānu - datoru.
var regulēt uz kura ekrāna tu gribi rakstīt vai uz galvenā - datora,vai uz otra - telev.,bet labāk uz datora,es jau izmēģināju,jo uz telev. tomēr ja iesi kaut kur iekšā adresēs var noraustīties un parādīties ekrāns vai tavas darbības.
viens ir slikti,kad ir pieslēgts vads,tad bilžuki jātaisa tikai youtubē ar screenshotiem vai VLC,jo savādāk bildes būs no abiem ekrāniem un tad jau jaķēpājas ar griešanām.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Paldies :D
Pieslēgt otru ekrānu pat neienāktu prātā :o
Ligzdas gariņ, tā Tev par diviem ekrāniem ir ģeniāla ideja! Man ir vecais dators, jāpadomā kā abus samargot kopā, tad arī bus divi ekrāni. Virziens skaidrs ;)
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
MĀRIS

Post by MĀRIS »

:?: Image :!: :!: :!:
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Māri, es atbildēju.
Cilvēkam jānospiež labais taustiņš - tulkot latviešu valodā un visas ailes būs latviski.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Uzrakstīju tēmu - Palīgs reģistrācijā viewtopic.php?f=15&t=3883
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Administrācijas informācija:

Esat laipni aicināti piedalīties Latvijas Dabas fonda aptaujā tiešsaistes ligzdu vērotājiem (atbildes gaidīsim līdz 3. maijam)!

Aptauja latviski: https://goo.gl/forms/LF3feDd9Ns2eYhL12

In English: https://goo.gl/forms/bUeAzBPsnayVOrAA2

Paldies! :)
Made

Post by Made »

Vērotāja wrote: 10 May 2018 11:14
mega2 wrote: 10 May 2018 11:06
MĀRIS wrote: 10 May 2018 10:52 Atkal jau manas pārdomas. :roll:
Mīlīši! Mums ir tik daudz šo iegrožojumu, noteikumu, likumu....!!!! Es gribu elpot!!!
Dzīve jau tā ir sarežģīta. :roll:
Varbūt kļūdos,bet ja mēs liekam bildes tepat forumā bez logo un laika joslas,tas nav autortiesību pārkāpums,bet būtu,ja publiskotu kaut kur citur? :roll:
Ja Jānis Ķuze to lūdza ievērot, tātad tas ir jādara. Tas nav apspriežams, jo šajā vietnē mums ir jāievēro LDF uzstādītie noteikumi.
Vērotāja, lūdzu piedod, ka atgādinu sāpīgus notikumus ;) man kaut kā nepatīk dogmas un es atļaušos pafantazēt, ka Jānis Ķuze runāja toreizējās diskusijas kontekstā un tā sākās te ar Murķeļa komentāra beigām viewtopic.php?p=173550#p173550
Bet visa šī un arī pacilātās tēmas par autortiesībām sakarā man ir jautājums. Kā tas ir ar bildēm, kuras pašrocīgi esi ieskrīnojis no tiešraidēm - vai tās drīkst likt, piemēram, Feisbūkā un kādām atsaucēm tad ir jābūt?
Mēs arī tālāk runājām par autortiesībām ārpus šī foruma, kas pats par sevi ir viss pilnīgi par tiešraides kamerām un katras tēmas izvietojums un sākums ir autortiesību subjekta pilns.
Varbūt tiešām atļausim kādam % bilžu te forumā būt bez logo un varbūt pat bez laika, ja tas varētu nebūt svarīgi notikumu atrašanai (piem, es neuzliku visām zaļās vārnas mazajām bildītēm laiku, es nelieku reizēm laiku igauņu kledjojošajai kamerai, ja kaut ko izgriežu, sevišķi, ja ir vismaz viena bilde tajā sērijā ar laiku..)

Nu, kaut kādu saprātīgu kompromisu par atsauci uz LDF.. laika likšanu tad vismaz komentārā uz sekundēm, nevis tikai minūtēm.. kaut kā tā...
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made, pa kādai bildei jau tiešām neko nenozīmē.
Bet ja tēmā jau ap 80% bilžu ir bez laika uz tām, tad uzskatīju, ka vienkārši jāatgādina par šo Jāņa lūgumu. Neloloju ilūzijas, ka turpmāk visur būs laika zīmogs, bet varbūt mans atgādinājums nedaudz ierobežos šīs parādības masveidību.

Jo patiesībā varbūt ne tik daudz autortiesības, bet šis aspekts
viewtopic.php?p=165610#p165610
Bez laika joslas attēliem ir maza vērtība, jo nav iespējama to atpazīšana hronoloģiskā ziņā.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labdien šajās mājās!
Nupat sazvanījos ar Jāni Ķ. par šo jautājumu. Argumenti precīzi - kā Vērotāja jau rakstīja - aizceļo pasaulē ne jau komentāri pie bildēm, bet gan pašas bildes, kuras tad bez jebkādām "atpazīšanas zīmēm" - logo, laika joslas, klīst pa pasauli. Lai no tā izbēgtu, varētu pierādīt šīs bildes saistību ar LDF , nekas cits neatliek, kā "marķēt" viņas. :roll: :P
Made

Post by Made »

Aha, paldies! :D Gribēju piebilst - ļoti labi, ka atļauj izgriezt, jo tas arī tāds visai slidens autortiesību jautājums.. :roll:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Made wrote: 10 May 2018 12:40 Aha, paldies! :D Gribēju piebilst - ļoti labi, ka atļauj izgriezt, jo tas arī tāds visai slidens autortiesību jautājums.. :roll:
Visa dzīve ir slidena. :roll: :P
d.e.

Post by d.e. »

Es pieslēdzos no dažādiem datoriem, jaunākiem, vecākiem. Dažreiz tas logo vispār ir "izbraucis laukā" no mazā monitora...esmu daudz grēkojusi šajā jomā ! :oops:
Izgriezt gabalu "paintā" un iemontēt bildē protu, bet arī tas paņem laiku, kura bieži vien diemžēl galīgi nav. Līdz šim arī es maldīgi uzskatīju, ka te iekš DD foruma ir skaidrs no kurienes ir bilde un ka visas tās autortiesību lietas attiecas uz attēlu publiskošanu citur, tagad skaidrs, kāpēc tā nevar.
Labošos, bilžošos tik tad, ja būs laiks ielikt bildi ar laika joslu un logo :D
Iepriekšliktās bildes gan man nav laika vairs uzlabot, ne atlasīt, ne pārtaisīt, neņemšu ļaunā, ja tiks deletētas ! :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Tiem, kas nelasīja Durbes tēmu: uztaisīju padomu par to kā pārlikt apakšējo autortiesību/laika joslu tajos gadījumos, ja no lielāka attēla izgriežam mazāku viewtopic.php?f=21&t=3887
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Labdien! Man jautājums par igauņu ērgļu ligzdu. :?: Tur vispār nav nekā,ir tikai bilde.Tad bildes vispār labāk nelikt?
Nezinu kā ar albatrosiem,tur ir laiki un logo arī(varbūt).
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Raganiete wrote: 10 May 2018 13:57 Labdien! Man jautājums par igauņu ērgļu ligzdu. :?: Tur vispār nav nekā,ir tikai bilde.Tad bildes vispār labāk nelikt?
Nezinu kā ar albatrosiem,tur ir laiki un logo arī(varbūt).
Raganiete, Jānis Ķuze to rakstīja par LDF ligzdām.

Par Igaunijas ligzdām jāskatās ko viņi raksta, ja anotācijā nekas nav teikts, tātad laikam nekādu prasību nav (?)
Pap. paskatījos anotācijas, tur nekas nav rakstīts, tātad prasību nav.

Par Jaunzēlandes ligzdu - viņu noteikumos ir prasība par logo saglabāšanu (sk. 6. punktu no augšas) https://www.doc.govt.nz/news/social-med ... ity-rules/

Citām tiešraidēm jāskatās kas ir rakstīts katras tiešraides oriģinālajā mājas lapā.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Mīlīši! Saprotu visus, kuriem "iekšā pretestības velniņš spārdās", pats esmu no tās šlakas. Arī manī viss notrīsēja, bet...! Pasaule attīstās, "iet uz priekšu", mainās, mainās arī prasības grāmatvedībā, likumdošana, kārtība forumos. Vai forums ar to būs ieguvējs - jāskatās no kura punkta. Jau Mjurķelis rakstīja, ka forums ir palicis sakārtotāks, lasāmāks, bet tas ir tikai pateicoties ļoti mazam cilvēku skaitam, kuri cenšas šos noteikumus kaut cik ievērot, pārējie jau atkrituši. Laikam jau jāuzdod vēlreiz ir jautājums - kam tad forums ir paredzēts, viņa sūtība. Jau tagad šeit jauni kadri parādās ļoti reti visu šo likumu, noteikumu dēļ, un katrs, atkārtoju katrs šis "žņaugs", tikai vairāk palielina plaisu starp forumu un "cilvēku parasto". Ja 2015. gadā būtu bijusi šāda drastiska kārtība, tad diez vai arī es šeit atrastos, it sevišķi ar savām toreizējajām datorzināšanām. Var jau daudz ko iemācīties, bet es šeit gribu relaksēties, atpūsties. Ienāk "cilvēks parastais", kurš varbūt arī gribētu, bet... :shock: :o :(
Šie nav pārmetumi, tikai viela pārdomām - vai mēs pārāk negribam sarežģīt šo jau tā sarežģīto pasauli. :roll:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Par attēla laiku - tas ir labs orientieris, ja kāds pēc laiciņa vēlas noskatīties visu epizodi videofailā.
Tā ka ne tikai no autortiesību viedokļa apakšējo autortiesību/laika joslu pievienot ir svētīgi :)
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Simba

Post by Simba »

Es sliecos Mārim piekrist, jo drastiskā kārtība cilvēku parasto tiešām atgrūž. Jautājums ir par mērķi - ja mērķis ir kārtība, likumi, tad jau viss ir kārtībā. Taču, ja mērķis ir ar forumu un tiešraides kamerām iesaistīt dabas novērojumos pēc iespējas vairāk cilvēkus + sabiedrības informētība, tad šo, no malas lasot, drīzāk gribas palikt "skapī" nekā iznākt ārā no tā. Un manuprāt tieši pēdējais ir problēma, jo forumiešu tiešām paliek aizvien mazāk šādu vai tādu iemeslu dēļ. Un manuprāt mums būtu svarīgi mūsu vidi veidot tādu, lai tā nevis atgrūstu, bet lai tajā pienācēji no malas labprāt gribētu šeit nākt, pievienoties un uzturēties :P Arī tie, kam pirksti resni (un te nav sakara ar to, cik pievienot logo ir viegli vai neviegli, ir vienkārši daļa cilvēku, kas jau nepamēģinot zina, ka - ai, sarežģīti, negribu, tāpat nesanāks, tāpēc pat nesākšu).
Hildina

Post by Hildina »

Lasu un domāju - cik dumjam viss vienkārši : kā māku, tā maunu :lol: Toties no gudrākiem video un bildes gaidu ( fu, kā nav kauna ! )
mega2

Post by mega2 »

Pilnībā piekrītu visam,ko Māris iepriekš rakstīja-man arī sākumā likās,ka forums ir domāts lasītājam ''parastajam'',bet nu jau tas sāk līdzināties zinātniskajam projektam priekš ornitologiem,kur vajadzīgas īpašas IT zināšanas,bet man,kā vecāka gadugājuma cilvēkam,kurš nu galīgi nav draugos ar visām datoru ''fīčām'',tas ir daudz par grūtu! :roll:
Jau tā visa tā bilžu taisīšana un ievietošana forumā aizņem pietiekoši ilgu laiku,bet tagad,lai pieliktu klāt visus tos logo un laika joslas,vispār! :o
Es bildes palielinu(pietuvinu) pavisam savādāk,nekā te cilvēki to dara-neko neapgriežot un mēģināju to Vērotājas versiju ar laika joslas pārbīdi,nu sorry-nekas man tur nesanāca,laikam jau tomēr esmu par ''tupu'' visām tām niansēm? :lol:
Saprotu,ka tiem,kas ikdienā strādā ar visādām datorprogrammām tas ir nieks,bet man ir grūtības,un tā jau ir mana nelaime,ja nevar iemācīties,tad nelien,kur nevajag! :cry:
Mēģināšu protams vēl,jo dikti jau negribas forumu pamest,bet kā jau Māris rakstīja-viss iet uz priekšu un attīstās! :shock:
Post Reply

Return to “Diskusijas”