Mētras un Mačo ligzda 2011
Re: Vakar ērgļi sāka nest zarus uz ligzdu
Ilgi gan šoreiz prom, parasti pēc 2-3 minūtēm atgriežās.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
15.47 ir atpakaļ ligzdā 

15:48 Mētra ir atkaļ. 

Atgriezās 15.47.Pa to laiku olas sildīja saulīte
16:22 kaut kāda dīvaina un jocīga skaņa... Mētra, izstiepusi kaklu, uzmanīgi klausās 

Esiet sveicināti mani domu biedri. Jūtu ka jūsu darba lauciņā noderētu kāds palīgs kamēr imis atgūs veselību. Es nesolu sēdēt pie datora visu dienu, bet aizvietot kādu no jums esmu vienmēr gatava. Trūkums tik tāds ka man nav tik asa redze lai saprastu kas īsti tiek pasniegts Mētrai maltītē. Palieku gaidot jūsu rīkojumus. Līvija. 

Līvija, kāds prieks Tevi atkal "redzēt"
Vēlot Imim veselību un ātrāku atgriešanos ierindā, Līvija - Tu mums esi vajadzīga neatkarīgi no Imja!
Visnepieskatītākie laiki ir tad, kad braucam uz vai no darba, t. i. apmēram no 8.30 līdz 10.30 un no apmēram 17 līdz 19.

Vēlot Imim veselību un ātrāku atgriešanos ierindā, Līvija - Tu mums esi vajadzīga neatkarīgi no Imja!
Visnepieskatītākie laiki ir tad, kad braucam uz vai no darba, t. i. apmēram no 8.30 līdz 10.30 un no apmēram 17 līdz 19.
IT speciem, kas regulē kameru - visi rāmji, kurus jūs likāt ir pārāk zemu! Ja Mētra piecelsies kājās vai Mačo pakāpsies uz ligzdas malas, puse no putniem nebūs redzama.
vērotāj, - par kādiem rāmjiem Tu runā? Man viss ir ļoti labi.
Pūka, uz ekrāna tika piemērīti dažādi krāsaini rāmji, acīmredzot mēģina padarīt pikseļus mazākus samazinot ekrānu. Bet visos variantos kadrs bija pārāk zemu, ja Mačo izstiepies stāvēs ligzdā, viņa galvu mēs neredzēsim.
p.s. man šodien brīvdiena, tāpēc varu visu dienu uzmanīgi skatīties kameras. Rīt gan atkal uz darbu...
p.s. man šodien brīvdiena, tāpēc varu visu dienu uzmanīgi skatīties kameras. Rīt gan atkal uz darbu...
No pirmā marta es cītīgi sekoju visām pieejamām kamerām. Kamēr pie mums bija klusums ciemojos pie igauņu un nīderlandes kamerām. Apskaužu igauņus, kādas viņiem dotas iespējas! Vai pie GG ligzdas izdosies noregulēt tiešraidi? Kautkas ar internetu, varbūt zemestrīce?
Līva, solīja, ka būs šo pirmdien, bet laikam tomēr kaut kas neizdodas. Bet būs!
Pūka, varbūt tie rāmji parādījās tad, kad regulēja tiešraides krāsas. Tagad kadrs koši zaļš nevis vairs pelēks kā bija agrāk.
- Attachments
-
- vlcsnap-2011-05-12-17h43m14s226.png (488.96 KiB) Viewed 4714 times
nu re, es tak teicu - tikai pacietību! Labs nāk ar gaidīšanu 

Mētra čubina spalviņas. Olas smuki redzamas. Ligzdiņu jau izklājusi ar mīkstu, sausu zāli.
Pūka, vai Tu esi pārliecināta, ka ar zāli?
Vienkārši nekad neesmu redzējusi, ka ērgļi nestu uz ligzdu zāles kumšķus. Vai nevarētu būt, ka tie ir sīki, sausi egļu zariņi?
Vienkārši nekad neesmu redzējusi, ka ērgļi nestu uz ligzdu zāles kumšķus. Vai nevarētu būt, ka tie ir sīki, sausi egļu zariņi?
Nē, tie sausi egļu zari nebija.Tie bija gari, balti, kaut kas līdzīgs gaišām smilgām, garai zālei vai salmiem. Mētra pati atnesa un itin viegli salocīja.
Kur mūsu blondais skaistulis lidinās apkārt? Ļoti gribās viņu redzēt "krāsainā izpildījumā" 

Liels paldies IT speciem par krāsām! Tagad var redzēt pat Mētras acu zīlītes. Un pati Mētra ir brūna ar koši dzeltenu knābi, kā jau īstam mazajam ērglim pieklājās.
Vēlreiz paldies
Vēlreiz paldies

- Attachments
-
- vlcsnap-2011-05-12-20h15m10s244.png (422.86 KiB) Viewed 4721 times