Mētras un Mačo ligzda 2013 (Mētra un Mačo/ Mārcis)
Re: Mētras un Mačo ligzda 2013
Es te sacerēju kārtējo palagu - tēma "Kā taisīt attēlus no ekrāna jeb skrīnus".
Bet atkārtoju, tas nenozīmē, ka esmu samierinājusies!
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =21&t=1159
Bet atkārtoju, tas nenozīmē, ka esmu samierinājusies!
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =21&t=1159
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Laba diena!
12:30. Ligzda patlaban tukša.
No rīta biju aizņemts. Izlasīju iepriekšējos komentārus. Bēdīgi.
Tas patiešām mazina interesi...
P.S. Atkarīgā LU lapā, izmantojot manus izteikumus, diemžēl nonievā centienus labot radušos situāciju.
Atkarīgā: Ievietots: 23.04.2013 [21:16]
Labvakar mīļās meitenes, kam ir vēlme un liekas svarīgi izteikt šeit savus acumirkļa vērojumus un mirkļa noskaņas.Šodien tā arī nesanāca pa dienu pavērot mūsu mīluļus, un nu jau tumšs...
12:30. Ligzda patlaban tukša.
No rīta biju aizņemts. Izlasīju iepriekšējos komentārus. Bēdīgi.

Tas patiešām mazina interesi...
P.S. Atkarīgā LU lapā, izmantojot manus izteikumus, diemžēl nonievā centienus labot radušos situāciju.
Atkarīgā: Ievietots: 23.04.2013 [21:16]
Labvakar mīļās meitenes, kam ir vēlme un liekas svarīgi izteikt šeit savus acumirkļa vērojumus un mirkļa noskaņas.Šodien tā arī nesanāca pa dienu pavērot mūsu mīluļus, un nu jau tumšs...
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Es atkal gaidu, ka varbūt Cable Guy uzrakstīs atbildes uz jautājumiem, kuri te ir izskanējuši:
- kas ir mainījies salīdzinot ar pagājušo gadu? kāpēc pagāšgad varēja būt adrese, kura piemērota VLC, bet šogad nē?
- kur konkrēti ir bremze un kādi ir iespējamie risinājumi?
No otras puses, iznāk tā, ka mēs te lūdzamies, lūdzamies... Beigu beigās šai pašā forumā blakus sadaļā ir tēmas ar desmit brīnišķīgām putnu ligzdām, kuras var skatīties VLC formātā un taisīt kvalitatīvas bildes.
- kas ir mainījies salīdzinot ar pagājušo gadu? kāpēc pagāšgad varēja būt adrese, kura piemērota VLC, bet šogad nē?
- kur konkrēti ir bremze un kādi ir iespējamie risinājumi?
No otras puses, iznāk tā, ka mēs te lūdzamies, lūdzamies... Beigu beigās šai pašā forumā blakus sadaļā ir tēmas ar desmit brīnišķīgām putnu ligzdām, kuras var skatīties VLC formātā un taisīt kvalitatīvas bildes.
Sveiki!
Mēs sūtām datus no vietas, kas saucas Murmastiene, Varakļānu novads.
Datu pārraides ātrums ļauj sūtīt tikai vienu plūsmu. (tikai vienam klientam pēc Jūsu izvēles - LU vai Tālis vai Vērotāja).
Kad plūsma nonāk Rīgā LU to sadala tālakai lietošanai. Jusu lūgšanas LU datoru dievi ir dzirdējuši. Tagad tiek domāts kā to risināt. Viņi nopietni tam ir pievērsušies.
Jebkura jauna un laba tehnoloģija sev nes līdzi arī kādus trūkumus. (YOUTUBE un daudzi citas WWW arī izmanto FLASH).
Mēs sūtām datus no vietas, kas saucas Murmastiene, Varakļānu novads.
Datu pārraides ātrums ļauj sūtīt tikai vienu plūsmu. (tikai vienam klientam pēc Jūsu izvēles - LU vai Tālis vai Vērotāja).
Kad plūsma nonāk Rīgā LU to sadala tālakai lietošanai. Jusu lūgšanas LU datoru dievi ir dzirdējuši. Tagad tiek domāts kā to risināt. Viņi nopietni tam ir pievērsušies.
Jebkura jauna un laba tehnoloģija sev nes līdzi arī kādus trūkumus. (YOUTUBE un daudzi citas WWW arī izmanto FLASH).
Sveiki, mīļie kolēģi! Esmu iejūgta darbos līdz acīm un netieku pie normālas vērošanas. Bet ik pa brīdim ielūkojos, kādi ir jaunumi ligzdā un ko esat piefiksējuši. Cik esmu priecīga, ka Mētra ar Mačo sveiki un veseli atgriezušies!
Abi tik mīļi apčubina savu ligzdiņu!
Tagad par tiešraides formātu. Man arī tas nav īsti pa prātam. BET!!! Mums ir jāapzinās un jāņem vērā viena ļoti svarīga lieta, par kuru visi esam piemirsuši. Proti - PIRMĀM KĀRTĀM ŠIS BIJA UN JOPROJĀM IR ZINĀTNISKĀS IZPĒTES PROJEKTS. Publiskā tiešraide internetā ir tikai viena no projekta sastāvdaļām, un nebūt tā svarīgākā ZINĀTNIEKIEM. Cik es zinu, zinātnieki bez šādas publiskas tiešraides ļoti labi var iztikt, jo datu pārraidi un vākšanu no ligzdas var nodrošināt ar daudz vienkāršākām iespējām un daudz lētākām izmaksām. Turklāt projekts ir privāts, nauda tiek saziedota un sponsorēta. Ticiet man, šīs publiskās tiešraides izveidošana un uzturēšana maksā lielu naudu! Ko ar to gribu teikt? Pētnieki mums uzdāvina privilēģiju skatīt ligzdu, un mums jāņem par labu tāds formāts, kādu LU IT speciālisti ir izvēlējušies un atzinuši par labāko šādai tiešraidei. Tāpēc nebūtu pareizi celt pretenzijas un izvirzīt prasības, ka mums kaut kas pienākas, ka kādam ir kaut kas jādrošina un jāgarantē mums. Un, lūdzu, lūdzu, nekašķēsimies. Mēs tak visi esam putnu draugi! Skatāmies, jūtam līdzi Mētrai un Mačo tāpat kā to darījām līdz šim. Pat ja, bildes nebūs tik glītas kā pērn. Nu nekas. Ir tak visu mūsu pieraksti, un Vērotājas un citu veiklie pirkstiņi, kas māk uztaisīt screenprint. Bet pētniekiem pietiek arī ar to, ka viņi var palasīt mūsu komentārus šeit, “Dabas datu" forumā. “Smagās zinātnes” vajadzībām viņiem ir savs datu arsenāls.

Pūka, nu re, mēs apgājām riņķi un atgriezāmies tur kur sākām. Ja organizētājiem pietiek tikai ar komentāriem, tad tiešām nav skaidrs kādēļ vajadzīgs forums. Tad patiešām ir daudz ērtāk komentēt zem tiešraides, nevis vienā vietā skatīties un otrā komentēt.
Un nav man nekāda aizvainojuma, kā varbūt izskatās. Kā ir labāk, lai tā ir.
Taču man ir tiesības pateikt, ka šis formāts nepatīk, kā arī neizmantot sniegto privilēģiju.
Un nav man nekāda aizvainojuma, kā varbūt izskatās. Kā ir labāk, lai tā ir.
Taču man ir tiesības pateikt, ka šis formāts nepatīk, kā arī neizmantot sniegto privilēģiju.
Cable Guy, paldies par izsmeļošu informāciju 

Vērotāj, nu nekreņķējies
Gan jau viss būs labi. Gan jau džeki varbūt kaut ko izdomās. Nu, nav tās lietas te tik vienkārši ar šo tiešraidi. Es domāju, ka Cable Guy man piekritīs. Forums domāts, mums, nopietniem interesentiem par putnu dzīvi. Lai mēs uzzinot kaut ko jaunu, varam padalīties ar citiem. Kā es rakstīju, pētnieki te arī IESKATĀS, un meklē viņiem nozīmīgas lietas.

16.20 Nedarbojas
16.29 Darbojas, bet ne Mačo un Mētra, bet otra ligzda.
16.29 Darbojas, bet ne Mačo un Mētra, bet otra ligzda.
Cable Guy, šai labāka attēla kvalitāte un nečerkst.
Vienīgi man brīžiem kaut kādi pelēki kluči uz ekrāna parādās. Pašlaik nav, bet sākumā bija.
Vienīgi man brīžiem kaut kādi pelēki kluči uz ekrāna parādās. Pašlaik nav, bet sākumā bija.
Atkal iet Mētras ligzda.
Mjā... nu tādas tās lietas. Mēs jau neko.
Bet kur tad nozudusi LU lapa?
Atvainojiet, lapa nav pieejama
Tā ir pārvietota uz citu adresi vai izdzēsta.
Lūdzu, meklējiet norādi www.lu.lv
Bet kur tad nozudusi LU lapa?
Atvainojiet, lapa nav pieejama
Tā ir pārvietota uz citu adresi vai izdzēsta.
Lūdzu, meklējiet norādi www.lu.lv
Sveikiņi,mīļie ērgļu draugi!
Skatoties,kas šeit forumā patlaban notiek,sajūtas nav tās labākās.Diez ko par šo visu saka pats Uģis?Vai mēs ar komentāriem un labām bildēm vai video fragmentiem esam viņam noderīgi/vajadzīgi vai nē.Nekvalitatīvas bildes taču nav vērts likt-ērgļus kā tādus var apskatīt pagājušā gada bildēs(ja kāds nav redzējis).Vērotāja šo forumu bij pacēlusi kvalitatīvā izglītojošā līmenī.
Vakrdienas Latvijas avīzē bij labs dzejolis (Heli Lāksonena,atdzejojis Guntars Godiņš, vidzemes lībiešu dialekta stilā)
Putn ilgs
Ja es varet to putn,
to egļzīlit,
dabut seu.
Tas gaidit man māja un prasitos
man klēpi,
baiditos no visiem citiem,tik ne no
mans.
Bet ko es varet viņam dot?
Vai es nākt māja pa darbdien vid,ja
tas būt slims,
Vai es neiet uz viesibam,ja tas ilgo-
tos pēc mans,
vai es būt nomoda un turet rok uz
to mazo,karsto galv,
vai es ļout tam taisit ligzd
ouzpārsl kule?
Egļzīlit man nedabut.
Es par viņ nevar samaksat.
Skatoties,kas šeit forumā patlaban notiek,sajūtas nav tās labākās.Diez ko par šo visu saka pats Uģis?Vai mēs ar komentāriem un labām bildēm vai video fragmentiem esam viņam noderīgi/vajadzīgi vai nē.Nekvalitatīvas bildes taču nav vērts likt-ērgļus kā tādus var apskatīt pagājušā gada bildēs(ja kāds nav redzējis).Vērotāja šo forumu bij pacēlusi kvalitatīvā izglītojošā līmenī.
Vakrdienas Latvijas avīzē bij labs dzejolis (Heli Lāksonena,atdzejojis Guntars Godiņš, vidzemes lībiešu dialekta stilā)
Putn ilgs
Ja es varet to putn,
to egļzīlit,
dabut seu.
Tas gaidit man māja un prasitos
man klēpi,
baiditos no visiem citiem,tik ne no
mans.
Bet ko es varet viņam dot?
Vai es nākt māja pa darbdien vid,ja
tas būt slims,
Vai es neiet uz viesibam,ja tas ilgo-
tos pēc mans,
vai es būt nomoda un turet rok uz
to mazo,karsto galv,
vai es ļout tam taisit ligzd
ouzpārsl kule?
Egļzīlit man nedabut.
turpinu.
Bet Vērotājai,Tālim,Pūkai,un daudziem citiem nebij nekādu problēmu šeit nesavtīgi strādāt,kādu brīvdienu neaizbraucot uz jūriņu vai vasarnicu,jo jāvaktē olu dēšana.Kāda ģimenes locekļi netika pie vienīgā mājas datora,jo "paga,paga,man te tūlīt
šķilsies cālis" u.t.t.Jo jutāmies vajadzīgi viens otram un galvenokārt Uģim kā zinātniekam,lai varētu būt vienmēr informēts par notiekošo.Bet tagad kaut kā ....... Vai tad tiešām tas tik dārgi un sarežģīti?Vai ari nav vajadzīgs?Tagad jau tāpat daudzi sevī noslēgušies,šeit daba mūs vienoja ar mērķi dalīties,palīdzēt,mācīties izprast u.t.t.
Paldies Cable Guy par paskaidrojumiem,nu gaidīsim kā te viss izvērtīsies.
Bet Vērotājai,Tālim,Pūkai,un daudziem citiem nebij nekādu problēmu šeit nesavtīgi strādāt,kādu brīvdienu neaizbraucot uz jūriņu vai vasarnicu,jo jāvaktē olu dēšana.Kāda ģimenes locekļi netika pie vienīgā mājas datora,jo "paga,paga,man te tūlīt
šķilsies cālis" u.t.t.Jo jutāmies vajadzīgi viens otram un galvenokārt Uģim kā zinātniekam,lai varētu būt vienmēr informēts par notiekošo.Bet tagad kaut kā ....... Vai tad tiešām tas tik dārgi un sarežģīti?Vai ari nav vajadzīgs?Tagad jau tāpat daudzi sevī noslēgušies,šeit daba mūs vienoja ar mērķi dalīties,palīdzēt,mācīties izprast u.t.t.
Paldies Cable Guy par paskaidrojumiem,nu gaidīsim kā te viss izvērtīsies.
-
Labvakar, dārgie Līdzjutēji,
kaut sarī šogad esmu maz rakstījis, ar ērgļu vērošanu un tiešraides organizēšanu nodarbojos ikdienā, papildus ir daudzi citi darbi, kas vēl vairāk samazina laiku diskusijām. Kā jau "Pūka" rakstīja, šis ir pētniecisks projekts,kurā izmantojam web serverī uzkrāto informāciju, to sistematizējam ar speciālu programmu, datu šķirošanā ir iesaistīti studenti. Kā projekta papildus mērķis ir informēt sabiedrību par ērgļu dzīvi un līdz ar to vairot izpratni par dabas aizsardzību. Sabiedrības iesaistei ir nodrošināta tiešraide, taču ši arī ir visdārgākā un visdarbietilpīgākā projekta sastāvdaļa. Kādā veidā tiešraide tiek nodrošināta, to nosaka Latvijas Universitāte, jo no LU web servera videoplūsma tiek palaista plašajā Pasaulē. Un šis ir tas posms, kuru nosaka tehniski vispiemērotākie un visatbilstošākie risinājumi, šeit es pilnībā paļaujos uz speciālistiem. Arī es nesaprotu, kāpēc 2012. gadā bija vienas iespējas un šogad ir citas. Taču, man nav pamata apšaubīt web inženieru risinājumu, jo speciāli neviens neko nesarežģī. Programmatūra un tehnoloģijas attīstās ļoti strauji. Ja izveidot klipus un bildes bija ērtāk ar vlc formātu, tad šī brīža formāts acīmredzot ir vieglāk pieejams lietotājam, kurš vēlas videoplūsmu tikai skatīties.
Es nevēlos, lai šo tehnisko ķibeļu dēl mēs šķeltos. Es personīgi nevaru atlicināt laiku sniegt komentārus vairākos forumos, tāpēc tos apskatīsiet tikai šajā forumā. Kaut arī foruma informāciju zinātniskām vajadzībām izmantoju ierobežoti, Jūs man sniedzat nozīmīgu papildus informāciju. Un paļausimies uz mūsu inženieriem, viņi sniegs mums optimālāko risinājumu.
Man par patīkamu pārsteigumu ir rosība arī Stalidzānu ligzdā. Kameru uzstādījām 2.aprīlī, vienlaicīgi ar Mētras kameru. Pie Stalidzānu ligzdas abi ērgļi tika konstatēti jau 16.aprīlī, abi pārojās. Ērgļus šeit manīju arī pēc nedēļas, arī pārojās, taču ligzdu neapmeklēja. Man jau bija pārliecība, ka ērgļi netālu uzbūvējuši citu ligzdu, taču šis dienas notikumi vieš cerību, ka ērgļi ir izvēlējušies manis šogad būvēto mākslīgo ligzdu. Taču, lai nodrošinātu arī otras ligzdas tiešraidi, nepieciešams orts web serveris un vēl 4 akumulatori, apsvēršu iespējas.
Ar sveicieniem -
Uģis Bergmanis
kaut sarī šogad esmu maz rakstījis, ar ērgļu vērošanu un tiešraides organizēšanu nodarbojos ikdienā, papildus ir daudzi citi darbi, kas vēl vairāk samazina laiku diskusijām. Kā jau "Pūka" rakstīja, šis ir pētniecisks projekts,kurā izmantojam web serverī uzkrāto informāciju, to sistematizējam ar speciālu programmu, datu šķirošanā ir iesaistīti studenti. Kā projekta papildus mērķis ir informēt sabiedrību par ērgļu dzīvi un līdz ar to vairot izpratni par dabas aizsardzību. Sabiedrības iesaistei ir nodrošināta tiešraide, taču ši arī ir visdārgākā un visdarbietilpīgākā projekta sastāvdaļa. Kādā veidā tiešraide tiek nodrošināta, to nosaka Latvijas Universitāte, jo no LU web servera videoplūsma tiek palaista plašajā Pasaulē. Un šis ir tas posms, kuru nosaka tehniski vispiemērotākie un visatbilstošākie risinājumi, šeit es pilnībā paļaujos uz speciālistiem. Arī es nesaprotu, kāpēc 2012. gadā bija vienas iespējas un šogad ir citas. Taču, man nav pamata apšaubīt web inženieru risinājumu, jo speciāli neviens neko nesarežģī. Programmatūra un tehnoloģijas attīstās ļoti strauji. Ja izveidot klipus un bildes bija ērtāk ar vlc formātu, tad šī brīža formāts acīmredzot ir vieglāk pieejams lietotājam, kurš vēlas videoplūsmu tikai skatīties.
Es nevēlos, lai šo tehnisko ķibeļu dēl mēs šķeltos. Es personīgi nevaru atlicināt laiku sniegt komentārus vairākos forumos, tāpēc tos apskatīsiet tikai šajā forumā. Kaut arī foruma informāciju zinātniskām vajadzībām izmantoju ierobežoti, Jūs man sniedzat nozīmīgu papildus informāciju. Un paļausimies uz mūsu inženieriem, viņi sniegs mums optimālāko risinājumu.
Man par patīkamu pārsteigumu ir rosība arī Stalidzānu ligzdā. Kameru uzstādījām 2.aprīlī, vienlaicīgi ar Mētras kameru. Pie Stalidzānu ligzdas abi ērgļi tika konstatēti jau 16.aprīlī, abi pārojās. Ērgļus šeit manīju arī pēc nedēļas, arī pārojās, taču ligzdu neapmeklēja. Man jau bija pārliecība, ka ērgļi netālu uzbūvējuši citu ligzdu, taču šis dienas notikumi vieš cerību, ka ērgļi ir izvēlējušies manis šogad būvēto mākslīgo ligzdu. Taču, lai nodrošinātu arī otras ligzdas tiešraidi, nepieciešams orts web serveris un vēl 4 akumulatori, apsvēršu iespējas.
Ar sveicieniem -
Uģis Bergmanis
Labdien!
10:10
ligzda tukša, tāpat kā saprašana.
Paldies Uģim par skaidrojumu!
Dzīvosim, redzēsim...
Egļzīlit man nedabut.
Jā, Ruta, tas makse liel naud,
un tāpēc mūs zilais sapens ir tik traucekels...
10:10
ligzda tukša, tāpat kā saprašana.
Paldies Uģim par skaidrojumu!
Dzīvosim, redzēsim...
Egļzīlit man nedabut.
Jā, Ruta, tas makse liel naud,
un tāpēc mūs zilais sapens ir tik traucekels...
Last edited by Cable Guy on 25 Apr 2013 21:28, edited 1 time in total.