Mans e-pasts ir katra komentāra apakšā un atcerēties arī viegli verotaja@inbox.lv
Saprotu, ka varbūt sarīkosim tikšanos savā starpā un ar Uģi

Koordinēt sanākšanu varu bez problēmām, jo septembrī vēl esmu uz sl.lapas.
Jā, Vērotāj!Vērotāja wrote:Jā, Pūka, droši var man sūtīt adreses.
Mans e-pasts ir katra komentāra apakšā un atcerēties arī viegli verotaja@inbox.lv
Saprotu, ka varbūt sarīkosim tikšanos savā starpā un ar Uģi
Koordinēt sanākšanu varu bez problēmām, jo septembrī vēl esmu uz sl.lapas.
Rakstā Miks padarīts vienu dienu jaunāks, patiesībā viņš dzimis 10. nevis 11.Pūka wrote:Te ir ziņa no Vācijas Savvaļas dzīvnieku aizsardzības fonda. Diemžēl tikai vāciski.
http://www.deutschewildtierstiftung.de/ ... adlernest/
Schelladler ir vidējais ērglis, mazais ir Schreiadler. Laikam jau tā būs, ka sākumā ir par Latvijas kameras slēgšanu un pēc tam par mazā ērgļa stāvokli Vācijā un viņu migrācijām vispār.Vērotāja wrote:Man liekas, ka raksta pirmā rinkopa par kameras slēgšanu ir par Miku, bet tālāk abstrakts stāsts par to kas apdraud un kā migrē mazie ērgļi vispār.
Ja pasaulē būtu vēl kāda mazo ērgļu kamera, tad mēs jau sen būtu par to zinājuši.
Tāli, angliski mazos ērgļus sauc par Lesser spotted eagle - Mazo plankumaino ērgli, vāciski par Schelladler
man liekas (ja atmiņa neviļ), ka tulkojumā tas bija Klaigājošais ērglis vai kaut kā tā.
Igauņu (un somu) valodā Varžu ērglis.
Šī tēma par tulkojumiem starptautiskajā forumā (looduskalender) ir apspriesta neskaitāmas reizes, cilvēki no visām pasaules valstīm raksta kā viņu valodā sauc mazo ērgli.
Izplatītākie ir trīs varianti dažādās kombinācijās - Varžu ērglis, Klaigājošais ērglis un Plankumainais (Raibais) ērglis
Nekad nesaki nekadVērotāja wrote:Ja pasaulē būtu vēl kāda mazo ērgļu kamera, tad mēs jau sen būtu par to zinājuši.
Man par šo poļu ligzdu bija pirmā dzirdēšana. Es jau pa internetu ligzdu meklējumos baigi nerokos. Pamatā apmierinos ar šeit un looduskalenderā esošo informāciju. Looduskalenderā bija topiks par jūras ērgļu ligzdu Polijā, bet par šo es neatceros, ka kāds kaut ko būtu ziņojis.Vērotāja wrote:Nekad nesaki nekadVērotāja wrote:Ja pasaulē būtu vēl kāda mazo ērgļu kamera, tad mēs jau sen būtu par to zinājuši.Izrādās, ka tomēr bija šogad kamera Polijā, tikai nekur nevaru atrast informāciju kāpēc ieraksti beidzās jūnija sākumā? Izrakāju visu poļu internetu, nekā. Varbūt roosaluristaja kaut kāda info ir trāpījusies citu valstu lapās?
http://www.orlikkrzykliwy.pl/pl/Gniazdo-orlika.html