Mētras un Mačo ligzda 2011
Re: Vakar ērgļi sāka nest zarus uz ligzdu
Labrīt, Vērotāja!
Mēs te spriežam visādi.
Noteikti, tas ir cits eksemplārs
- gan pēc izskata un auguma staltāks,
- gan pēc rīcības - Madis nebūtu tik ilgi kavējies un ielidojis drošāk ligzdā,
nevis kā nupat saticies kavalieris.
Mēs te spriežam visādi.
Noteikti, tas ir cits eksemplārs
- gan pēc izskata un auguma staltāks,
- gan pēc rīcības - Madis nebūtu tik ilgi kavējies un ielidojis drošāk ligzdā,
nevis kā nupat saticies kavalieris.
9.46 atlidoja otrs ērglis ar ēdienu. Tik stipri pūš vējš, ka visu laiku bija priekšā zari un gandrīz neko nevarēja redzēt, bet kaut kas paliels bija.
Pēc ēšanas atkal bija pārošanās.
Dīvainā vietā ligzda, ne Rīgā, ne arī igauņu ligzdās nav ne mazākās vēja pūsmiņas. Mētrienā pūš bezmaz vai vētra.
Pēc ēšanas atkal bija pārošanās.
Dīvainā vietā ligzda, ne Rīgā, ne arī igauņu ligzdās nav ne mazākās vēja pūsmiņas. Mētrienā pūš bezmaz vai vētra.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Imi, atnesa gan. To brīdi es labi pamanīju kad Mētra kaut ko lielu, pagaru un tumšu pieņēma no otra putna knābja.
Bet zari gan ļoti traucē.
Bet zari gan ļoti traucē.
Un tieši pūš svarīgākajā brīdī.
Tagad vēl nekas. Bet, kad parādīsies barojamais, tad nekāda sekošana ēdamajam nebūs.
Ceru, ka Uģis tomēr to traucēkli kā nebūt novērsīs. Arī pērn tā bija.

Tagad vēl nekas. Bet, kad parādīsies barojamais, tad nekāda sekošana ēdamajam nebūs.
Ceru, ka Uģis tomēr to traucēkli kā nebūt novērsīs. Arī pērn tā bija.
Imi, es ļoti, ļoti ceru, ka vējš rimsies. Ja izdosies uztaisīt vēl dažas tēviņa bildes, kurās varēs redzēt labo spārnu pilnībā, tad jau mēs paši varēsim izsecināt vai tas tiešām ir cits tēviņš.
Papēti Tu arī savas bildes, uz Mada labā spārna izteikti redzamas trīs garākas spalvas. Tagad tik vajag dabūt kvalitatīvu šī tēviņa labā spārna bildi, bet vējš mums traucē visus pētījumus
Papēti Tu arī savas bildes, uz Mada labā spārna izteikti redzamas trīs garākas spalvas. Tagad tik vajag dabūt kvalitatīvu šī tēviņa labā spārna bildi, bet vējš mums traucē visus pētījumus

10:50 šodien esmu darbā, daudz nevarēšu pie datora sēdēt. Skatos - ligzda atstāta viena, Mētra kaut kur prom. Man šķiet, ka šī ērgļa uzvedība arī atšķiras. Šis ir bezkaunīgāks. Uzreiz metas virsū Mētrai, neļauj pat norīt medījumu. Atceraties, kā vakar Mētra tramīgi un saplakusi lūkojās debesīs, it kā sargātos no plēsoņas. Gan jau šis svešinieks (?), tur cierēja. 

Vai tur nav jau divas olas??? Vai tie ir saules atspīdumi?
Pūka, tieši to es vakar centos pateikt
Šis ērglis izskatās lielāks, spēcīgāks un nekaunīgāks, tāpēc man likās, ka situācija ir tāda, ka šitas nelaiž Madi pie ligzdas. Un vakar uz vakaru, iespējams, Madis padevās, bet šis otrais tagad taisa savus bērnus
Interesanti, ko viņi darīs ar šo olu? Pat ja otra ola būs šī tēva apaugļota, jebkurā gadījumā Mada ola izšķilsies pirmā un cerības izdzīvot otra ērgļa sīkajam ir minimālas.
Pūka, vai nezini, Uģis no šīs ligzdas izņems otro olu priekš Vācijas? Ja jā, tad būs 50/50, ka otrs ērglis audzinās savu bērnu.
Meksikāņu seriāls

Interesanti, ko viņi darīs ar šo olu? Pat ja otra ola būs šī tēva apaugļota, jebkurā gadījumā Mada ola izšķilsies pirmā un cerības izdzīvot otra ērgļa sīkajam ir minimālas.
Pūka, vai nezini, Uģis no šīs ligzdas izņems otro olu priekš Vācijas? Ja jā, tad būs 50/50, ka otrs ērglis audzinās savu bērnu.
Meksikāņu seriāls

Pūka, es vakar te tik daudz versijas izfantazēju, ka pat bija bail rakstīt kārtējās manas fantāzijas. Bet man izskatījās, ka vakar ap 16 Mētra dēja otro olu.
Bet es galīgi neesmu pārliecināta, man tikai tā pēc viņas pozas izskatījās.
Bet es galīgi neesmu pārliecināta, man tikai tā pēc viņas pozas izskatījās.
Es domāju, ka pie šīs ligzdas Uģis nekāps. Te viss ies savu gaitu kā dabā būs nolemts. Ja nu vienīgi pēc tam ērglēnu apgredzenos 

Ja tiešām vakar 16 viņa izdēja otro olu, tas izskaidro mana šī rīta komentāra (9.05) punktu 2 - proti to, kādēļ bija šī ērgļu sabučošanās. Tā viņi dara, kad tēviņš pirmo reizi ierauga olu un vienalga vai tā ir pirmā vai otrā.
11:23 Mētra atkaļ un žigli ligzdā.
Labadiena visiem! Nu gan šodien pūtiens, brīžiem pat par kameru zari sitās. Joprojām nepamet doma, ka tas nav Madis, saliku blakām abu foto, tagadējam galva izteikti gaišāka (ja nu nav pāris dienu laikā nosirmojis). Un augums arī druknāks.
10:45 Mētra izlidoja no ligzdas, atgriezās 11:22. Vai nav pārāk ilgs laiks - 37 min. Tādā aukstā vējā!
10:45 Mētra izlidoja no ligzdas, atgriezās 11:22. Vai nav pārāk ilgs laiks - 37 min. Tādā aukstā vējā!
11:25 vaiiiiii, cik smieklīgi Mētra nožāvājās! Laikam snaudīs diendusu, bet vējš traki šūpo.
Jā, vajadzētu uztaisīt stopkadru, brīžiem skaidri varēja saskatīt divas olas, ja vien man nedubultojas.
Briga, tiklīdz izdosies dabūt šī ērgļa labā spārna bildes, mums tūdaļ būs skaidrs - ir tas pats vai nav. Uz to, ka izskatās gaišāks, es īpaši nepaļautos, tas atkarīgs kā gaisma krīt uz ligzdu.
Paskaties iepriekšējā komentāru lapā, es viņus saliku abus blakus, tur spalvas jāsalīdzina.
Paskaties iepriekšējā komentāru lapā, es viņus saliku abus blakus, tur spalvas jāsalīdzina.
Briga, es vakar tieši mocījos tikt iekšā bēdīgi slavenajā EDSā, tas bija pēc 16. Mētra ap to laiku pacēla dibenu gaisā un tā kādu brīdi stāvēja. Tā ir dēšanas poza. Pēc tam ielieca galvu ligzdā un apgrozīja olu vai olas, tas arī ir raksturīgi, ka pēc dēšanas mātīte tā dara. Bet es nebiju pārliecināta, ka pareizi saprotu notiekošo.
Taisīju ari bildes, pirmdien darba kompī paskatīšos precīzu laiku, uz bildēm var redzēt kad tās taisītas.
Taisīju ari bildes, pirmdien darba kompī paskatīšos precīzu laiku, uz bildēm var redzēt kad tās taisītas.
13.22 atlidoja tēviņš. Vai bija vai nebija ēdiens nevarēja redzēt, jo kārtējo reizi vējš aizpūta priekšā zaru.
Pēc tam bija seksiņš

Pēc tam bija seksiņš

14:00 Mētra klaigā