9:50 Peležubīte ST 9:39 Pērle ielido ligzdā
Mazie ērgļi Zemgalē (eglē), LDF, 2021 (Anna un Andris/ Pērle)
Re: Mazie ērgļi Zemgalē (eglē), LDF, 2021 (Anna un Andris)
10:45 Ielaižas ligzdā
žubīte ST 15:48 barības piegāde..strupaste..
žubīte ST 15:50 Pērle aizlido..
Man sķiet, ka pedējās dienas vecāki uz ligzdu mazāk medījumu nes
Feja Vai vecāki apzināti mazāk nes barību, vai sliktāka medību diena, grūti teikt, bet bads motivēs Pērlei pašai doties no mežā ārā un mēģināt noķert peli.
Feja 2 lielas strupaste, gan nav nekāds bads.
Feja Vai pa pelei uz ligzdu atnesa katrs vecāks vai viens no vecākiem, tajā juceklī gan nevar saprast.
Feja 16.26 mežā klaigā.
17:56 Vecāks ielidoja ar zariņu un Pērle kā fūrija metās virsū, zari pa gaisu gāja
Jolanta War Tur kāds viņu kacināja
Vija Kārtībai jābūt un raksturs jāparāda
Vija Kur peles zariņu vietā?
Ilze ilze Vecāki varbūt grib nedaudz uzfrišināt ligzdu, bet Pērle viņu okupējusi kā savējo
Vija Es fantazēju, ka Pērle varbūt pēc gadiem atgriezīsies šajā ligzdā kā kundze un knābs draugam, ja nesīs mazas peles
Vija Pēc tā mēs viņu atpazīsim
Last edited by BDrieliņi on 02 Sep 2021 18:35, edited 2 times in total.
Ilze ilze Pērle ļoti īpašaPirmo reizi redzu ērglēnu, kurš tik ļoti daudz laika pavada ligzdā pēc izlidošanas
Vija Ornitologiem arī jauna pieredze ☺
Feja Varēs saprast, cik ilgi vecāki baro jauno putnu. Kaut gan katra ligzda atšķiras. Katrā ziņā Annas ligzdu vērojam 3.gadu. Iepriekšējie divi gadi bija savādāki.
Feja Ligzda jau Pērlei vēl ir vieta, kur atnes ēst. Kad vairs nenesīs, tad gan arī beigs lidot uz ligzdu.
Jolanta War es aktīvi vēroju Nameju un tagad arī pērli, viņi tik ļoti atšķirīgi. Es pilnīgi tagad ticu, ka putniem ir raksturi tapat kā cilvēkiem
Labdien!
14:26 Pele piegāde Nr. 8
14:26 Pele piegāde Nr. 8
Last edited by BDrieliņi on 03 Sep 2021 17:06, edited 1 time in total.
Pērle ielaižas ligzdāSimoninna 15.40
žubīte ST Te jau būtu arī ornitologiem jālūdz paskaidrojums, - kāpēc mazais ērglis tik ilgi uzturas ligzdā un tās tuvumā pēc izlidošanas..
Feja ir arī stārķi, kas ligzdu atstāj pēc 80 dienām un ir kas knapi sasnieguši 70 dienas. Domāju, ka atkarīgs no vecāku barošanas iespējām. Vecāki baro, kur Pērlei steigties.
žubīte ST Jā, mūsu Pērle nesteidzas nekur, kā redzam
Baiba Pērle pavisam klusa
Feja Un droši vien, kad vecākiem spēcīgāks kļûs migrācijas instinkts, tad viņi pārtrauks barot Pērli un erglēnam izdzīvošanas instinkts pateiks priekšā - jāmedī peles.
Feja Te var galīgi saputroties ar tiem instinktiem.
žubīte ST Putra, putra, viena liela putra![]()
Last edited by BDrieliņi on 03 Sep 2021 17:40, edited 1 time in total.