Mētras un Mačo ligzda 2012
Re: Mētras un Mačo ligzda 2012
Izskatīju 2009.gada igauņu forumu, tas bija pirmais gads kad vērojām mazos ērgļus. Tajā gadā Ehai bija divas olas un abas izšķīlās.
Jaunākais mazais izšķīlās 3.jūnijā ap pus vieniem dienā.
Sākot no otrās dienas vecākais mazais (Spots) knāba mazākajam galvā un tā viņš darīja katrreiz kad Eha aizlidoja. Eha otru mazo pirmajās divās dienās baroja. Mazākais aizgāja ne no bada, bet Spota saknābts.
7.jūnija vakarā mazākais jau gulēja ligzdas dibenā un reti kustējās.
8.jūnija pievakarē mazākais nomira....
Tai pašā vakarā Eha viņu izmantoja kā ēdienu un izbaroja otram bērnam.
Mazākais nodzīvoja piecas dienas.
Ruta, manuprāt nevajag video par knābšanu. Pareizāk tā - liec ja vēlies, bet pieraksti klāt bridinājumu. Laikam jau daudzi negribēs to skatīties.
Jaunākais mazais izšķīlās 3.jūnijā ap pus vieniem dienā.
Sākot no otrās dienas vecākais mazais (Spots) knāba mazākajam galvā un tā viņš darīja katrreiz kad Eha aizlidoja. Eha otru mazo pirmajās divās dienās baroja. Mazākais aizgāja ne no bada, bet Spota saknābts.
7.jūnija vakarā mazākais jau gulēja ligzdas dibenā un reti kustējās.
8.jūnija pievakarē mazākais nomira....
Tai pašā vakarā Eha viņu izmantoja kā ēdienu un izbaroja otram bērnam.
Mazākais nodzīvoja piecas dienas.
Ruta, manuprāt nevajag video par knābšanu. Pareizāk tā - liec ja vēlies, bet pieraksti klāt bridinājumu. Laikam jau daudzi negribēs to skatīties.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Ruta, tādā rīcībā var redzēt beigu sākumu...Pats knapi spēj noturēt galvu, bet jau instinkts nostrādā, izdzīvo stiprākais.

Ruta, pa kādam jociņam jau arī vajag.
Kāda tur nozīme, kāds putnam vārds - viņš jau to tik un tā neuzzinās.
Tā tikai mums pašiem vien tāda zināma zīme... Galvenais, lai tikai būtu.
Ligzdā situācija, kā redzat, tāpat jau bēdīga.

Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Es balsoju par Mairi vai Māri
Labs vakars visiem!
Dikti jau žēl par otro mazuli, bet nu dabā tā ir iekārtots.
Par vārdiem - tad, kad izšķīlās pirmais mazais, mana roka steigā komentāros vispirms ierakstīja "cālīte". Laikam intuīcija saka, ka būs ērgļu meitene. Man jau ļoti paliktos Margo! Tāds cēls vārds. Puika -smuki skanētu Miks.

20:40
iwaars!
Pievienojos - mans atbalsts arī Mairis,-a vai Māris,-a.
Lai nu būtu kā būdams, es cenšos saglabāt to gaišo...
iwaars!
Pievienojos - mans atbalsts arī Mairis,-a vai Māris,-a.
Lai nu būtu kā būdams, es cenšos saglabāt to gaišo...
Laikam jau nav ko iegrimt filozofiskās pārdomās.Jāpieņem.Pūka,Margo der gan meitēnam,gan puikam.

Ruta wrote:Laikam jau nav ko iegrimt filozofiskās pārdomās.Jāpieņem.Pūka,Margo der gan meitēnam,gan puikam.
Pūka,Tu laikam domāji,ka jāpieņem vārds.Es biju domājusi,ka jāpieņem par labu esošā situācija.Tā ir,kad īsi jāraksta,jo ir arī jāskatās tiešraide(man nav apakšā mazais mini ekrāniņš) 

21.24 Tiklīdz otrs mazais ceļ galvu, lielais mazais knābj.
(ieliku bildi, bet pēc tam izdzēsu)
(ieliku bildi, bet pēc tam izdzēsu)
Pat ja būtu noticis īpašais gadījums un vecākais mazulis dotu iespēju arī mazākajam, viņiem visiem trim tik un tā nepietiktu ēdamā, Mētra jau tagad droši vien ir pusbadā.
Ap ligzdu ļoti daudz insektu, Mētra izklaidējās ķerot tos lidoņus.
Smuka bilde 20.45 Ar labu nakti
Smuka bilde 20.45 Ar labu nakti

8:42
Sveicināti!
Sēžam tāpat kā vakar vakarā.
Barības rezerve, kā redzams, vēl ir.
Pēc aizvadītās nakts Mētrai uznāk žāvas.
Vērotāja, vārdiņu jau izvēlējos. Gaidīšu galīgo rezultātu.
Sveicināti!
Sēžam tāpat kā vakar vakarā.
Barības rezerve, kā redzams, vēl ir.
Pēc aizvadītās nakts Mētrai uznāk žāvas.
Vērotāja, vārdiņu jau izvēlējos. Gaidīšu galīgo rezultātu.
-
Labrīt!
Atbildot uz vakardienas jautājumiem, paskaidroju, ka šogad jauno ērglēnu pārvešanas projekts uz Vāciju populācijas stiprināšanai nenotiek, jo šis piecu gadu projekts ir beidzies. Jebkurā gadījumā videonovērošanas ligzdā otrā ola/mazulis netiktu izņemti, ļausim notikt dabiskajiem procesiem. Par vārdu - tas labi, ka notiek balsošana, tas tā demokrātiski. Jebkurā gadījumā priecāšos par latvisku vārdu.
Par to motorzāģa troksni aizvakar. Šoreiz lieta bija nopietna - tika zāģēts aptuveni 100 metrus no ligzdas, varbūt pat tuvāk. Todien biju Rīgā, tika aizstāvēts viens maģistra darbs par videonovērošanā iegūto un apkopoto informāciju par mazo ērgļu barību, biju šī darba vadītājs. Saņēmu daudzus zvanus, vērotāji bija uztraukušies par notiekošo ligzdas tuvumā. Mani kolēģi nekavējoties devās uz ligzdas rajonu un noskaidroja, ka pļavā, iepretim ligzdai, bija iestigusi apvidus automašīna, tika zāģēti nelieli koki mitrās ieplakas noklāšanai un mašīnas izvilkšanai. Pašā mežā ligzdošanas sezonā mežizstrāde nenotiks, tā esam vienojušies ar mežu īpašniekiem.
Ar sveicieniem -
Uģis
Atbildot uz vakardienas jautājumiem, paskaidroju, ka šogad jauno ērglēnu pārvešanas projekts uz Vāciju populācijas stiprināšanai nenotiek, jo šis piecu gadu projekts ir beidzies. Jebkurā gadījumā videonovērošanas ligzdā otrā ola/mazulis netiktu izņemti, ļausim notikt dabiskajiem procesiem. Par vārdu - tas labi, ka notiek balsošana, tas tā demokrātiski. Jebkurā gadījumā priecāšos par latvisku vārdu.
Par to motorzāģa troksni aizvakar. Šoreiz lieta bija nopietna - tika zāģēts aptuveni 100 metrus no ligzdas, varbūt pat tuvāk. Todien biju Rīgā, tika aizstāvēts viens maģistra darbs par videonovērošanā iegūto un apkopoto informāciju par mazo ērgļu barību, biju šī darba vadītājs. Saņēmu daudzus zvanus, vērotāji bija uztraukušies par notiekošo ligzdas tuvumā. Mani kolēģi nekavējoties devās uz ligzdas rajonu un noskaidroja, ka pļavā, iepretim ligzdai, bija iestigusi apvidus automašīna, tika zāģēti nelieli koki mitrās ieplakas noklāšanai un mašīnas izvilkšanai. Pašā mežā ligzdošanas sezonā mežizstrāde nenotiks, tā esam vienojušies ar mežu īpašniekiem.
Ar sveicieniem -
Uģis
Labrīt!
Ieslēdzu ap 10, kamera nedarbojas.
Ieslēdzu ap 10, kamera nedarbojas.
Tiešraide nedarbojas.Varbūt speciāli izslēgta,lai nav jānoskatās vardarbība?Diennakts gaišajās stundās arī TV tādus skatus nerāda.
No rīta kamera darbojās, ieslēdzu ap 7:10. Mētra bija izlidojusi, bet bija tuvumā. Mazie saules apspīdēti samērā draudzīgi dzīvojās. Kad pārradās Mētra, sākās plūkšanās - lielais knāba mazajam, bet mazais viņam centās knābt pretī.
Otreiz pielēdzot pēc 9, tad blakus Tāļa bildē redzamajam sarkanajam objektam, bija arī pele.
Otreiz pielēdzot pēc 9, tad blakus Tāļa bildē redzamajam sarkanajam objektam, bija arī pele.
Vārdiņiem Miks un Mairis ir vienāds balsu skaits
Pārējiem vārdiem nav atbalsta.
Lūdzu balsojam, lai vienam no vārdiem ir pārsvars un varam izvēlēties
p.s. Uģi par kameras izslēgšanos informēju.

Pārējiem vārdiem nav atbalsta.
Lūdzu balsojam, lai vienam no vārdiem ir pārsvars un varam izvēlēties

p.s. Uģi par kameras izslēgšanos informēju.
Pašlaik apdzīvotā vietā Mētriena, kur uzvietota mūsu aparatūra, tiek veikti eletrolīniju remontdarbi (nav elektrības), tāpēc gaidām drīz viss strādās (2 stundas).