Godātie līdzjutēji,
šobrīd gari nerakstīšu, jo man pilnībā jāsaprot salīdzinoši mazā attēla cēloņi. Ir skaidrs, ka neviens tīšām kvalitāti nav pazeminājis, ir kaut kādi objektīvi iemesli, pie kuru novēršanas tiek strādāts. Tiešraides nodrošināšanā ir iesaistīti vairāki, savstarpēji administratīvi nesaistīti, speciālisti. Katrs ir atbildīgs par savu posmu, kas, protams, ietekmē citu posmu un līdz ar to kopējo kvalitāti. Šodien saņemšu attēla paraugu no datu servera un izvērtēšu tā kvalitāti, un došu norādījumus turpmākai rīcībai. Viens no faktoriem, kas ietekmē videoplūsmas kvalitāti, ir datu pārraides ceļa sadalījums vairākos posmos. Šeit, salīdzinājumā ar 2012.gadu, nekas nav mainījies.
Apstākļi, kas ir mainījušies - šī ir cita kamera (arī MOBOTIX, taču dažādas sērijas modeļi ir ar īpatnībām). Vēl, pa ziemu no ierindas izgāja signālu uztverošās un uz Murmastieni noraidošās antenas. Antenas tika uzstādītas jaunas, citas paaudzes, it kā ar labākiem parametriem. Pie ligzdas un Murmastienē ir vecās antenas - iespējams, ir nesaderība starp antenām, nezinu.
Iespējamie risinājumi - samazināsim datu pārraides ceļu, izslēdzot posmu no Mētrienas torņa līdz Murmastienei - novietosim datu serveri Mētrienas torņa vadības centrālē, plūsma no turienes tiks sūtīta uz LU. Šādā veidā empīriski noskaidrosim, vai ir uzlabojusies kvalitāte.
Runāšu arī ar LU, kāds bija pamatojums un tehniskā motivācija tiešraidē izmantot tieši šo formātu. Ļoti ceru sagaidīt argumentētu skaidrojumu. Jo sadarbība ar LU izveidojās tieši tāpēc, ka TVNET's neizmantoja MICROSOFT programmatūru un līdz ar to bija apgrūtināta tiešraide. Savukārt LU bija pieejama MICROSOFT programmatūra, tā izveidījās mana sadarbība. Šobrīd piedāvātais risinājums no LU puses ir tāds, ko varētu nodrošināt jebkurš jaudīgs WEB serveris. Taču arī šeit man ir jāsaprot, vai LU ir izmantojis visas iespējas. Es nepieņemšu sasteigtu lēmumu par sadarbības partneru maiņu, taču tas nepieciešamības gadījumā būtu apsverams.
Par konkurējošajām diskusiju vietnēm - šīs ir lietas, kuras mēs ietekmējam galvenokārt paši, ar diskusiju stilu u.c. Es lūdzu vienu - šis forums nav domāts negatīvu emociju paušanai. Ja no tā nevarat atturēties, es no diskusijām pilnībā norobežošos. Ja ir kas sakrājies vai paužams, rakstiet man uz
u.bergmanis@lvm.lv, iespēju robežās atbildēšu. Forums ir domāts, lai dalītos pozitīvajos iespaidos. Jums ir dota unikāla iespēja ielūkoties šo skaisto putnu visintīmākajās dzīves norisēs, novērtējiet to, arī tad, ja bilde nav tik asa kā igauņiem. Taču, nenoliegsiet - tā nav arī nekāda miglas bilde, arī putnu balsis ir skaidri saklausāmas.
Ar sveicieniem -
Uģis Bergmanis