Labrīt!
07:39 ÷ 07:40 strazds ārdās būrītī.

Man arī vienā brīdī izklausījās pēc zaļvārniņas,bet tajā laikā būrī nebija strazds.Domāju,ka kļūdījos,gan jau tad arī atrādītosMade wrote:Vērotāja, nezinu! Esmu jau aizmirsusi viņu krekšķus un neesmu muzikāla, bet, klausoties rīta strazdu, centos saprast - vai tiešām tas viss nāk no viņa, vai varbūt kaut kas skan arī no aizkadra. Tad, kad viņš apklusa, citu skaņu nebija, izņemot dažus skaidri atšķiramus saucienus tālumā. Un pie dažiem motīviem asociācijās nāca zaļās vārnas un es domāju - vai šajā poligonā uzaudzis strazds, ja viņš vispār ir imitētājs, prastu kaut ko no zaļo vārnu repertuāra. Un ka apkārtnē varbūt arī ir jau kādas atlidojušas, ko ornitologs varētu saklausīt.
(Un cerēju, ka varbūt kāds paspēs ierakstīt..)
Ne DD, ne latvijasputni.lv nav neviena ziņojuma par zaļajām vārnām. Aukstais laiks, kas bija aprīļa beigās, ir nobremzējis migrāciju. Daudzi gājputni ierodas pat nedēļu vēlāk kā parasti.Vērotāja wrote:Labrīt.
Made, vai domā, ka zaļvārnas jau ir atlidojušas? Pagājušā gadā pirmo zaļvārnu šajā būrī novērojām 14.maijā.
Majas strazdi ir izcili imitatori. Vienigais putns, kas šajā ziņā Latvijā viņam var līdzināties, ir sīlis.Made wrote:
Bet tāpat neticas, ka visu to skaņu daudzveidību viņš dabū ārā no sevis. Vai strazdi prot labi imitēt? Man pat kaķa ņaudēšana izklausījās un zaļā vārna, un vardes, un dzeņa tirādes un vienkārši plunkšķi un plakšķi, un ņurdēšana - papildus un vienlaicīgi ar tām augstajām un smalkajām skaņām, kas ticami nāca no vaļējā knābīša (rūcējbalss laikam kāda iekšēja?)