Zaļās vārnas Ādažu poligonā, 2016
Re: Zaļās vārnas Ādažu poligonā, 2016
Murkjelim žetonu par ligzdas dienasgrāmatas dēkainākajām lappusēm! 

17.jūlijs
Labrīt!
Šis rīts Ala namiņā ir bijis gana apdzīvots. Tikai daži piefiksēti mirkļi. Varbūt Ligzdas gariņam būs "griezies" video un pamanīts vairāk.
Bet te nu tas, ko manas acis ieraudzīja. Par visu pēc kārtas.
6:30
ALs ir možs kā gurķītis centrāltirgū un neviena pārlidojoša Zaļvārna nespēj viņu izsist no garīgā līdzsvara.

6:40
Tur uz zara sēž ALs labu laiku knosījās, pārlūkoja apkārtni un lasīja iekrājušās avīzes priedes mizā. Apsēdās drīz pēc atzīmēšaās būrī un 6:41 aizlidoja.

Labrīt!
Šis rīts Ala namiņā ir bijis gana apdzīvots. Tikai daži piefiksēti mirkļi. Varbūt Ligzdas gariņam būs "griezies" video un pamanīts vairāk.
Bet te nu tas, ko manas acis ieraudzīja. Par visu pēc kārtas.
6:30
ALs ir možs kā gurķītis centrāltirgū un neviena pārlidojoša Zaļvārna nespēj viņu izsist no garīgā līdzsvara.

6:40
Tur uz zara sēž ALs labu laiku knosījās, pārlūkoja apkārtni un lasīja iekrājušās avīzes priedes mizā. Apsēdās drīz pēc atzīmēšaās būrī un 6:41 aizlidoja.

Last edited by Murkjelis on 17 Jul 2016 10:11, edited 1 time in total.
No zara ALs izskatās, ka nokāpa ar kreiso kāju, jo
7:19
atgriežas pie sava namiņa manāmi sabozies un neapmierināts ar pastāvošo iekārtu

ko arī skaņi un noteikti paziņo Kādam Tur Augšā un Pa Labi.

7:19
atgriežas pie sava namiņa manāmi sabozies un neapmierināts ar pastāvošo iekārtu

ko arī skaņi un noteikti paziņo Kādam Tur Augšā un Pa Labi.

7:34
Ierodas ALs

Viņam seko Svešā.

Pačukstējusi šo to pa lodziņu svešā aizlido.
Ierodas ALs

Viņam seko Svešā.

Pačukstējusi šo to pa lodziņu svešā aizlido.
7:36
Kas to zina, varbūt Svešā bija aizskrējusi pēc aliņa, jo ALiņam grūts rīts. Bet viņa jau atkal traucas šurpu.

Kas to zina, varbūt Svešā bija aizskrējusi pēc aliņa, jo ALiņam grūts rīts. Bet viņa jau atkal traucas šurpu.

7:40
Būrīti jau mums zināmais duets "ALs un Svešā". Tā arī joprojām (kopš 7:36) tur dzīvojas un apspriež kaimiņu pupuķu neaudzinātos bērnus.

Un tad jau arī Svešā prom un ALs tai pakaļ, vēl tikai piemirkšķinot ar aci kamerai, sak, smuka vai ne! Smuka, smuka, bet vai meitene?

Būrīti jau mums zināmais duets "ALs un Svešā". Tā arī joprojām (kopš 7:36) tur dzīvojas un apspriež kaimiņu pupuķu neaudzinātos bērnus.

Un tad jau arī Svešā prom un ALs tai pakaļ, vēl tikai piemirkšķinot ar aci kamerai, sak, smuka vai ne! Smuka, smuka, bet vai meitene?

Murkjelis wrote:7:36

Tad vēl mazliet ALs bez Svešās.
7:45

7:47

7:53

7:45

7:47

7:53

9:04
ALs un Svešā atkal kopā. Sen nebija tikušies, jā, jā

Pagaidām viss.
Patiesībā joprojām nav īsti pārliecības, ka Svešā ir zaļvārņu meitene. ALam pret viņu ir apmēram tāda attieksme, kā tam miljonāram no Džezā tikai meitenes - "katram savi trūkumi" sak, vienalga, ka tikai būrī ielien
Nez, cik zaļās vārnas vispār ir agresīvas? Varbūt viņiem vienkārši tādas čomaku attiecības šobrīd, kad ligzdošana vairs nav aktuāla, bet nākamgad var izvērsties par skriešanās sacensību "kurš pirmais ieņems būri".
ALs un Svešā atkal kopā. Sen nebija tikušies, jā, jā

Pagaidām viss.
Patiesībā joprojām nav īsti pārliecības, ka Svešā ir zaļvārņu meitene. ALam pret viņu ir apmēram tāda attieksme, kā tam miljonāram no Džezā tikai meitenes - "katram savi trūkumi" sak, vienalga, ka tikai būrī ielien

Nez, cik zaļās vārnas vispār ir agresīvas? Varbūt viņiem vienkārši tādas čomaku attiecības šobrīd, kad ligzdošana vairs nav aktuāla, bet nākamgad var izvērsties par skriešanās sacensību "kurš pirmais ieņems būri".
Paldies, Murkjeli, par ļoti interesanto un asprātīgo rīta reportāžu
Sazin cik viņiem tie pāri ir noturīgi neligzdošanas sezonā? Ja noturīgi, tad Svešā varētu būt meitene. Ja ligzdošanas laikā katrs izdarīja savu darbu, palaida bērnus pasaulē un ir brīvi kā putni, tad Svešā var būt arī Svešais.

Sazin cik viņiem tie pāri ir noturīgi neligzdošanas sezonā? Ja noturīgi, tad Svešā varētu būt meitene. Ja ligzdošanas laikā katrs izdarīja savu darbu, palaida bērnus pasaulē un ir brīvi kā putni, tad Svešā var būt arī Svešais.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
18.jūlijs
Mūsu tradicionālais (iespējams netradicionālās orientācijas) pāris.
ALs un Svešā
13:41
Tuk, tuk, tuk - es pirmais namiņā! PIRMAIS!

13:43
- Es Pirmais namiņā, es saku!

ALs savā žiperībā atgādina omītes 15.trolejbusā, kas iekāpj pie centrāltirgus un ar Ekvadoras atlēta veiklību cenšas ieņemt brīvās vietas ātrāk par sāncensēm
Mūsu tradicionālais (iespējams netradicionālās orientācijas) pāris.
ALs un Svešā
13:41
Tuk, tuk, tuk - es pirmais namiņā! PIRMAIS!

13:43
- Es Pirmais namiņā, es saku!

ALs savā žiperībā atgādina omītes 15.trolejbusā, kas iekāpj pie centrāltirgus un ar Ekvadoras atlēta veiklību cenšas ieņemt brīvās vietas ātrāk par sāncensēm

Man ar divas bildes. Es gan ieslēdzu, kad viņš jau izlidoja, tad patinu atpakaļ un arī redzēju to tuk tuk
Svešā laikam negredzenota. Palūrēja uz Alu un aizlidoja 13:41, bet uz beigām, kad Als jau bija notupējis namiņā gandrīz 10 minūtes, viņš saklausīja, ka viņa čerkstēšanai ārpusē kāds atbild. Tad viņš pavēroja labu brīdi pa logu, bet nekas nebija redzams. 13:51 Als aizlido

Svešā laikam negredzenota. Palūrēja uz Alu un aizlidoja 13:41, bet uz beigām, kad Als jau bija notupējis namiņā gandrīz 10 minūtes, viņš saklausīja, ka viņa čerkstēšanai ārpusē kāds atbild. Tad viņš pavēroja labu brīdi pa logu, bet nekas nebija redzams. 13:51 Als aizlido

Made, jā, tā Svešā nav gredzenota un jau labu laiku tusē kopā ar ALu. Jādomā, ka tā pati, nevis mums ir kādas 10 negredzenotas zaļvārnas 
P.S. Smuki kadri Tev noķērušies!

P.S. Smuki kadri Tev noķērušies!
- dabasSkaņas
Sveiciens visiem Forumā!
Tiešraides arhīvs ir pieejams šeit: http://zalasvarnas.oneit.lv
Reģistrēšanās: http://zalasvarnas.oneit.lv/users/sign_up
Kad apskatāties, kas tur ir un kā tur nav, padalieties tepat ar secinājumiem, lūdzu!
Man ir pieejams tikai lēns interneta pieslēgums caur kabatas tālruni, pilnīgi nepiemērots tādai datu plūsmai kā tiešraide vai garāki video ieraksti.
Tiešraides arhīvs ir pieejams šeit: http://zalasvarnas.oneit.lv
Reģistrēšanās: http://zalasvarnas.oneit.lv/users/sign_up
Kad apskatāties, kas tur ir un kā tur nav, padalieties tepat ar secinājumiem, lūdzu!
Man ir pieejams tikai lēns interneta pieslēgums caur kabatas tālruni, pilnīgi nepiemērots tādai datu plūsmai kā tiešraide vai garāki video ieraksti.
Nav foto arhīva.dabasSkaņas wrote:
Ir video arhīvs pa dienām. 24h. Viena milzīgā failā. Var uzlikt paskatīties konkrētu periodu, piemēram, no plkst.13:00 līdz 13:34. Tas ir labi, ja teiksim jāsameklē vēlreiz noskatīties tas brīdis, kad parādījās nenolasītais gredzens. Un te sākas sliktas ziņas. Arhīvā iztrūkst 17.06.-26.06. Bet mūsu nenolasītā zaļvārna bija 25.06. Nevar saprast, kāpēc šis laiks nav (arī 16.06. un 27.06. ir tikai pāris stundu ieraksts). Manuprāt, tajā laikā tiešraide gāja kā bitīte. Bija pāris dienu pārrāvumi, bet tie bija jūlija sākumā.
Tālāk - video fails ir daudz par lielu, lai to lejupielādētu pie sevis, savukārt, pašā lapā apskates režīmā, nevar to paātrināt un, ja grib atrast kaut ko palaistu garām, tad ir tikpat ķēpīgi kā to darīt tiešraides lodziņā rullējot atpakaļ un cerot uz veiksmi. Tā arī nesapratu, vai ir iespējams lejupielādēt to pašu konkrēto periodu, kad tiek uzlikts konkrēts video no tikiem līdz tikiem. Es pāris reizes pamēģināju, bet man viss apstājās un nekas nenotika. Vai nu tomēr pieejams ielādei ir tikai milzu fails, tāpēc man dators uzkaras (un es viņu ļoti labi saprotu - 21 Gb nav joka lieta īpaši, ja tik daudz vietas datorā nav

Tas tā - ātrumā paskatoties, kas un kā.
19.jūlijs
7:46
Būrim pieskrēja, atsitās un apmetusi sīku loku aizlidoja kāda mums, izskatās, ka vēl nezināma Zaļā.
Es teiktu SZ..., ja ZS vēl nav izsniegts

7:46
Būrim pieskrēja, atsitās un apmetusi sīku loku aizlidoja kāda mums, izskatās, ka vēl nezināma Zaļā.

Šai pēdējai zaļvārnai gredzena burti izskatās līdzīgi kā nenolasītajai.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Jā, man arī tas ienāca prātā. Minūtes piecas sēdēju un salīdzināju. Pārliecības nav, bet iespējams, ka ir tā pati. Šeit man puslīdz pārliecinoši pēc SZ izskatās.Vērotāja wrote:Šai pēdējai zaļvārnai gredzena burti izskatās līdzīgi kā nenolasītajai.
- dabasSkaņas
Jā, izskatās pēc SZ. Pretējais uzraksts - ZS nav un netiks likts, lai nedubultojas. Piecpadsmitā šovasar pie tiešraides būra pamanītā zaļā vārna:Murkjelis wrote: 7:46

- dabasSkaņas
Ja ir runa par 25. jūnija neskaidro gredzenoto putnu, tad SZ tas tomēr nebija, manuprāt. Līdzība laba, taču neatbilst burtu virziens.Murkjelis wrote:Jā, man arī tas ienāca prātā. Minūtes piecas sēdēju un salīdzināju. Pārliecības nav, bet iespējams, ka ir tā pati. Šeit man puslīdz pārliecinoši pēc SZ izskatās.Vērotāja wrote:Šai pēdējai zaļvārnai gredzena burti izskatās līdzīgi kā nenolasītajai.