Lielie dumpji Latvijā 2015
Re: Lielie dumpji Latvijā 2015
jā, bet viens nabadziņš.[/quote]
Bet ir!!!!!
Bet ir!!!!!
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Nu,nu, ērglis jau nu nav nekāds nabadziņš. Viņam tiek vairāk ēdiena un vairāk vecāku uzmanības, tāpēc tas, ka viņš ir viens, tā ir Durberta veiksme.
Kompānija ērglim nav vajadzīga, nav jau bara dzīvnieks (putns).
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
20.15 Dumpe nomakšķerēja zivtiņu

Zivs paliela, bija jāstaipa kakls, lai norītu

Zivs paliela, bija jāstaipa kakls, lai norītu

Ļoti žēl par nabaga dumpju bērniņiem. Kaut nu vismaz šie divi izdzīvotu, ceru, ka uzbrucējs neatgriezīsies 

Gad stārķiem, gan ērgļiem, gan dumpjiem puse bērnu tik palikuši. Cerams, ka tā tas arī būs, ka izaugs 

20.48 Dumpe atrija ēdienu un abi mazie paēda

-
Vērotāja, vai zini - kāpēc video epizodes ir tik ļoti atšķirīgas - laika ziņā? Ir dažu miņūšu video gabaliņi un ir 16:28 - 19:01. No kā tas atkarīgs?
-
Es pieslēdzos uz beigām, kad tikai viens ēda un jau gribēju jautāt - vai tagad pa vienam baros visu laiku? Iepriekš redzēju, ka visā barošanas laikā tikai vienam tika.Vērotāja wrote:20.48 Dumpe atrija ēdienu un abi mazie paēda
ui, ui, ui!!!!
Kas noticis Dumpienes ligzdā!?
Skatīju bildes un video, bet neko nesaskatīju, viss rāmi un mierīgi, ja nu vienīgi Dumpes trauksmainais, augšup vērstais skats, atgriežoties un uzturoties ligzdā pēc liktenīgā laika 14:32.
Ļoti žēl ... bet tāds laikam ir dabiskās atlases princips
Kas noticis Dumpienes ligzdā!?

Skatīju bildes un video, bet neko nesaskatīju, viss rāmi un mierīgi, ja nu vienīgi Dumpes trauksmainais, augšup vērstais skats, atgriežoties un uzturoties ligzdā pēc liktenīgā laika 14:32.
Ļoti žēl ... bet tāds laikam ir dabiskās atlases princips
-
Tieši gribēju rakstīt - kas tad būtu, ja divu vecāku labi barotā Durberta vietā, vakar būtu bijuši divi ne tik labi uzbaroti ērglēni? Kā tie būtu izturējuši vairāk, kā diennakti ilgu badošanos?Vērotāja wrote:Nu,nu, ērglis jau nu nav nekāds nabadziņš. Viņam tiek vairāk ēdiena un vairāk vecāku uzmanības, tāpēc tas, ka viņš ir viens, tā ir Durberta veiksme.
Vai kāds ir dzirdējis Dumpes balsi?
Cik esmu online vērojusi, nekad nav gadījies.
-
Vakar, kad dumpēni bija vieni ligzdā, un sāka pārlieku trokšņot, bija kāda īsa aprauta skaņa un dumpēni sagūlās. Dumpe bija netālu, bija dzirdama niedru lūzšana un plunkšķi, kā ķerot zivi.AP2You wrote:Vai kāds ir dzirdējis Dumpes balsi?
Šodien dzirdēju - 14:57 lidinājās kaut kas vanagveidīgs, vai ērgļveidīgs un Dumpe uzpūtās kā pudeļbirste (Brūnajai Lācenei žetons par salīdzinājumu) un satraucās un iebrēcās ...AP2You wrote:Vai kāds ir dzirdējis Dumpes balsi?
Ieraksts iet no viena tiešraides pārrāvuma līdz nākošajam.Maz-ko-zinu wrote:Vērotāja, vai zini - kāpēc video epizodes ir tik ļoti atšķirīgas - laika ziņā? Ir dažu miņūšu video gabaliņi un ir 16:28 - 19:01. No kā tas atkarīgs?
Ja nav pārrāvumu, parasti tiešraidei ir divi-četri ieraksti dienā. Pāris reizes dienā tehnika aptur ierakstu un sāk nākošo.
Šajā gadījumā pārtraukumu iemesls nav zināms, varbūt sakaru problēma? Tāpēc tur ir tik daudz īsi ieraksti, jo bieži pārrāvumi.
-
Es šokā par šodienas 14,32 

Raganiņ,
tie bebuči pazuduši 2 min laikā, tieši, kad kamera pārtrauca rādījumu
tie bebuči pazuduši 2 min laikā, tieši, kad kamera pārtrauca rādījumu

-
Pie dumpju ligzdas pamale krāsojās sārta. Rīt būs vējaina diena?
Pat vienas minūtes ietvaros - pēc pontu bildēm laikā no 14:31:36 līdz 14:32:39 

- Brūnā Lācene
Tāda ir dzīve. Skarba. Sociālās palīdzības dienests ir cilvēku sabiedrības izdomājums, pat tas ne vienmēr palīdz cilvēkiem izdzīvot.Emotion wrote:Mēs vēl nekad neesam vērojuši dumpjus, tāpēc nav nekādu priekšstatu vai tā var būt vai nevar (t.i. noslīkt).
šodien vispār pirmoreizi iereģistrējos un nervi jau beigti, gan par vārnu saknābāto ērgļu olu, gan par ērgļu nozagtajām stārķu olām, gan par šiem mazulīšiem. Kas mani te raustīja nākt
22.maijs
Visu rītu Dumpe bija ligzdā, 8.21 aizgāja. Mazie snaikstās un skatas apkārt.

Visu rītu Dumpe bija ligzdā, 8.21 aizgāja. Mazie snaikstās un skatas apkārt.