Zivjērgļi Kurzemē, 2017 (Tīna un Teo)

Pandion haliaetus - Osprey
Lianaliesma

Re: Zivjērgļi Kurzemē, 2017

Post by Lianaliesma »

9.00 Spārnu pletums kudīīī lielāks par ligzdas pamatnes pleķīti :)
Image
9.04
Image

Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

9.06 Bučmūlītim uz mirkli jāatvelk elpa :P
Image
9.14
Image

9.24
Image
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
La Marie

Post by La Marie »

Tā vien liekas, ka šie abi būs kaimiņi - gan jau, ka sīlim ir ligzda kaut kur šajā priedē. :)
Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

9.38 Puika labi dara, ka nes lielos zarus :D
Image

Image

Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Šogad nu ir patiesi liels vērojuma baudījums, zivjērgļu ligzdu skatoties tik tuvu! Paldiess lielais visiem, kas to nodrošina! Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

10.56
Image

Image

Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Fantastiskas bildes un fantastisks personāžs :D
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Vai meitene šodien ir manīta? Cik ieskatos kamerā, tik puisis vien ligzdā.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Sandra L. wrote:Vai meitene šodien ir manīta? Cik ieskatos kamerā, tik puisis vien ligzdā.
Nav redzēta. Kas to lai zin, vai meitene bija no šīs ligzdas vai caurceļojoša.
Feja

Post by Feja »

12.08 Atlido ar zivi nagos.
Image

12.09 Pats zivi apēd. :)
Image

12.19 Ēdājs bija tāds te skaistulis. :)
Image
Feja

Post by Feja »

Kāds, kas ir piereģistrējies youtubē kā moderators varbūt var paskaidrot par tiem celmiem ligzdā, savādāk kameras licēji tiek saukti par sadistiem. :roll:
Made

Post by Made »

Njaa.. blakus taču rakstīts: "No 2012. līdz 2015. gadam ligzda bija apdzīvota un ligzdošana sekmīga" tātad nekas netraucē. :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Feja wrote:Kāds, kas ir piereģistrējies youtubē kā moderators varbūt var paskaidrot par tiem celmiem ligzdā, savādāk kameras licēji tiek saukti par sadistiem. :roll:
Mīļā! Es nepiereģistrējos, bet NoraR pieslēdza man moderatora tiesības, lai būtu kas dzēš laukā visādas rupjības..., ko arī cenšos darīt. Tāpat cenšos arī paskaidrot to, kas ir man saprotams, bet brīžiem arī apskrienas, kad trīsdesmito reizi lasi - kur ērglis, kad atlidos. Gribēdams tu nevari uz visiem jautājumiem atbildēt, savādāk man ir jāsēž tikai pie datora, bet es paretam arī strādāju. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Mums ir ziņa no komentētājas, kura rakstīja ar vārdu Kaimiņiene:

Ja kāds vēl interesējas par Laimas un Jumja ligzdu Vidzemē, tad varu noziņot, ka pirmais zivju ērglis atlidoja 3.04. ap 12.00 pariņķoja pa ligzdas apkārtni un saukdams aizlidoja uz Gaujas pusi. Ezers vēl pārklāts ar pa pusei izkusušu ledu, tik ziemeļu krastā strēmele ar brīvu ūdeni.Vakarā ap 18.00 atlidoja otro reizi. Dzērves dancoja pirms nedēļas. Tikai bija viena dzērvīte un divi kungi un viens jaunskungs, Jaunekli vecie tēviņi patrieca uz ezera ledus, lai stāv pie ratiem. Un paši apdancoja dzērvīti. Tā laikam ļoti ātri izlēma ar ko taisīt 18+, tad abi ātri ielidoja dziļāk mežā. Palika tikai vientuļais tēviņš, kas ik pa brīdim sauc. Arī kad pārlido zosu kāsis, sāk saukt, ja nu tomēr to vidū ir kāda dāma. Vakaros visas dzērves sasaucas: Kur jūūs, kur ju-uūs. Daudz baru ar sīkputniņiem pārlido. Svilpju pāris atlidojis jau ligzdot vecajā vietā.
Dabas datos eju kā viesis, jo man dators streiko. Paldies visiem forumiešiem, kas ziņo, un visiem, kas uzstādījuši jaunās kameras.
Kaimiņiene
Feja

Post by Feja »

Paldies, LDF! No čata. :)

Latvijas Dabas fonds​. Zivjērgļi ligzdu ir tikai sākuši atjaunot. Katru gadu celms tiek "iebūvēts" ligzdā = apkrauts ar zariem un netraucē ligzdošanai.

Latvijas Dabas fonds​. Šobrīd varētu teikt, ka ligzdas praktiski vēl nav

Latvijas Dabas fonds​. Šī ir lieliska iespēja sekot līdzi ligzdas būvniecībai! Forumā var paskatīties, kādu ligzdu spēj uzbūvēt zivjērgļi https://dabasdati.lv/forums/viewtopic...
Viky

Post by Viky »

13:02 Viens te joprojām sauļojās un gaida otru pusīti :)

Image
Viky

Post by Viky »

13:04 Kas viņam ir ar to vienu aci, ka visu laiku taisa ciet :roll:

Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

MĀRIS wrote:
Feja wrote:Kāds, kas ir piereģistrējies youtubē kā moderators varbūt var paskaidrot par tiem celmiem ligzdā, savādāk kameras licēji tiek saukti par sadistiem. :roll:
Mīļā! Es nepiereģistrējos, bet NoraR pieslēdza man moderatora tiesības, lai būtu kas dzēš laukā visādas rupjības..., ko arī cenšos darīt. Tāpat cenšos arī paskaidrot to, kas ir man saprotams, bet brīžiem arī apskrienas, kad trīsdesmito reizi lasi - kur ērglis, kad atlidos. Gribēdams tu nevari uz visiem jautājumiem atbildēt, savādāk man ir jāsēž tikai pie datora, bet es paretam arī strādāju. :P
Godīgi sakot, vispār nesaprotu kādēļ tas čats tur ir vajadzīgs. Pietiekoši daudz laika paņem forums, tā čata komentētāju banošana ir lieks laika tērētājs, pie kam, 99% raksta nevis tāpēc, ka grib zināt kur ērglis, bet gan tādēļ, lai viņa vārds būtu iespējami daudzās vietās un citi nospiežot uz viņa nika apmeklētu viņa kanālu.
Tie daži sakarīgie cilvēki ir tepat forumos - mūsu vai LK.
Parasti pie visām tiešraidēm komentāri slēgti.
Feja

Post by Feja »

MĀRIS wrote: Mīļā! Es nepiereģistrējos, bet NoraR pieslēdza man moderatora tiesības, lai būtu kas dzēš laukā visādas rupjības..., ko arī cenšos darīt. Tāpat cenšos arī paskaidrot to, kas ir man saprotams, bet brīžiem arī apskrienas, kad trīsdesmito reizi lasi - kur ērglis, kad atlidos. Gribēdams tu nevari uz visiem jautājumiem atbildēt, savādāk man ir jāsēž tikai pie datora, bet es paretam arī strādāju. :P
Māri, es Tevi aizvainoju..... Saprotu, ka to Tu dari sev brīvajā laikā. Paldies, Tev par to! Tas tak ir labi, ka ir uzticami cilvēki, kas kontrolē čatu, jo tur reizēm tiek rakstīti teksti, kas ir pilnīgi nebaudāmi, bet esmu pamanījusi, ka šo tiešraižu youtubes čatos ir pietiekoši pieklāijīgi rakstītāji, maz neadekvātu tekstu. Ir arī zinoši čatotāji. Vispār čata moderatoram ir jābūt lielai pacietībai. :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Feja, tie, kas ir sakarīgi, tie ir no forumiem. Ar retiem izņēmumiem un, ja tiešām interesē, tad var iereģistrēties forumā.
Pārējie reklamē savus kanālus. Tur nevienu neinteresē atbilde uz jautājumu, tāpēc vajadzīga pacietība banot.
Post Reply

Return to “Zivjērglis”