Zivjērgļi Latvijā, 2015 (Laima un Pēteris)

Pandion haliaetus - Osprey
Vērotāja

Re: Zivjērgļi Latvijā, 2015 (Laima un Pēteris)

Post by Vērotāja »

11.54 Pēteris atlidoja un centās palielu zaru ielocīt ligzdā. Sākumā Laima gulēja un negribēja celties, zivs taču nav atnesta.
Kad Pēteris bezmazvai viņai kāpa uz muguras, tomēr piecēlās un aizlidoja.

Image

Image
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja

Post by Vērotāja »

16.48 Laima tika pie karpas :P

Image

Image
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Vēroju pēdējās pāris stundas. Man izveidojies priekšstats, ka Laima ir ļoti valdonīga sieva.
Vēl pavisam nesen pēc uzstājīgiem saucieniem Pēteris tai atnesa lielu zivi bez galvas. Laima uzlaidās "ēdamistabas" priedē pretīm ligzdai, paēdusi atgriezās un bezmaz izgrūda Pēterīti no ligzdas. Tas aizlidoja. Pagāja ne vairāk, kā pusstunda, tā atkal sauc.
?
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vērotāja wrote:16.48 Laima tika pie karpas :P
Jautājums- Viņa pati to noķēra, vai Pēterītis atnesa? Man arvien vairāk liekas, ka šeit par ēdienu atbildīgs ir Pēteris?!
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

MĀRIS wrote:
Jautājums- Viņa pati to noķēra, vai Pēterītis atnesa? Man arvien vairāk liekas, ka šeit par ēdienu atbildīgs ir Pēteris?!
Pēteris atnesa :D Laima aizlidoja uz mežu ēst, Pēteris palika perēt.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vērotāja wrote:
MĀRIS wrote:
Pēteris atnesa :D Laima aizlidoja uz mežu ēst, Pēteris palika perēt.[/
Tā jau tam jābūt! Lietu kārtību mainīt nedrīkst.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

22.maijs

11.43 Ērgļi sastiepuši mīkstumu ligzdā, gatavojas mazuļiem :P Pats agrākais pirmais varētu būt klāt svētdien-pirmdien.

Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

13.02 Pēteris aizrāvies ar ligzdas labiekārtošanu mazuļuaidās. Pielidoja no šīs puses un uzkrāva sievai uz muguras paresnu sprunguli (varēs redzēt nākošajā bildē)

Image

Tad pielidoja no otras puses un nolika mizas gabalu

Image
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Paldies Tev "Vērotāja" ka kaut vai paretam, bet kādu mazumiņu atzīmē kas un kā noticis šajā ligzdā. Es piemēram redzu, ka ir parādījušies "polsteri" ligzdā, bet kas un kad viņus atnesis es nevaru piefiksēt, jo mans darbs nav pie datora. Tāpēc paldies Tev,un visiem citiem, kas atstāj kaut kādu ziņu par notikumiem, kas notikuši laikā, kamēr man, un daudziem citiem jābūt prom no ekrāna.
Emotion

Post by Emotion »

tātad viņiem, cik saprotu, patlaban ir 3 olas?
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Tā es esmu sapratis no rakstītā, jo tajā bedrītē visas olas saskatīt man nekad nav izdevies.
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

Jocīgi,ar Laimiņu un Pēteri nekādi nevaru sadraudzēties.kā ieeju,tā guļ.Viņi tādi dikti tramīgi,nervozi putni man liekas.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Ragana neparastā wrote:Jocīgi,ar Laimiņu un Pēteri nekādi nevaru sadraudzēties.kā ieeju,tā guļ.Viņi tādi dikti tramīgi,nervozi putni man liekas.
Nervozi, tramīgi, nemierīgi. Jā. Bet tajā pašā laikā tik apzinīgi perē! Var vienkārši apbrīnot! Aiz tā vien viņi man ir mīļi.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Māri, šai ligzdai diemžēl nav pontu arhīva, tāpēc maz bilžu. Man jau ar tas darbs, lai gan pie datora, tomēr visu laiku neredzu kas notiek. Ar citām ligzdām ir tā, ka pa laikam atveru, paskatos - ā, Durbe ligzdā, paskatos pontu kad ir atlidojusi, ko atnesa un paņemu bildi, kuru ielieku te.
Ar Laimu tā neiznāk, cik ieskatos, kāds guļ, nelikšu taču pēc kārtas desmit vienādas bildes, kurās atšķiras tikai gaisma vai pulksteņa laiks. Uz kādu notikumu trāpos reti, bet vēsturi paskatīties nav kur. Pie ērtām ekstrām (pontu) ātri pierod.

21.52 Ligzdā Laima

Image
EpiGameSis

Post by EpiGameSis »

Sveika Vērotāja... Es kārtīgi nesapratu, bet man šodien tajā laikā kad abi lielie putni bija kopā, kārtīgi ieskatoties likās vai tik tur dziļi ligzdā kautkas nekustējās... kautkas mazs uz pelēks... Varbūt tā arī bija spalva.. Butu vienkāršāk noteikt ja ligzda nebūtu tik dziļa... Pavērošu vairāk un ziņošu par jaunumiem ko redzēšu!
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vērotāja wrote:Māri, šai ligzdai diemžēl nav pontu arhīva, tāpēc maz bilžu. Man jau ar tas darbs, lai gan pie datora, tomēr visu laiku neredzu kas notiek. Ar citām ligzdām ir tā, ka pa laikam atveru, paskatos - ā, Durbe ligzdā, paskatos pontu kad ir atlidojusi, ko atnesa un paņemu bildi, kuru ielieku te.
Ar Laimu tā neiznāk, cik ieskatos, kāds guļ, nelikšu taču pēc kārtas desmit vienādas bildes, kurās atšķiras tikai gaisma vai pulksteņa laiks. Uz kādu notikumu trāpos reti, bet vēsturi paskatīties nav kur. Pie ērtām ekstrām (pontu) ātri pierod.

21.52 Ligzdā Laima
Piedod, "Vērotāja". Ne jau tā es to domāju. Es pie notikumiem ligzdās klāt esmu ļoti reti, tāpēc jaunumus tomēr pārsvarā uzzinu no foruma. Par šo ligzdu no pārējajiem skatītājiem ir salīdzinoši maza interese, arī forumā reti kāds ko ieraksta. Vienkārši Paldies Tev, ka Tu kaut ko ieraksti. jo arī to kaut ko izlasot prāts nomierinās, un tu saproti, ka viss ir kārtībā. Paldies. Un gaidīsim nākošās nedēļas Lielos Notikumus.
Emotion

Post by Emotion »

Interesanti, ka skaistajiem cēlajiem putniem ir cita veida ligzdas arhitektūra. Bedre dziļa un materiāls no lieliem rupjiem sprunguļiem. Nu cerams, ka vismaz olas ir nopolsterētas :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

EpiGameSis wrote:Sveika Vērotāja... Es kārtīgi nesapratu, bet man šodien tajā laikā kad abi lielie putni bija kopā, kārtīgi ieskatoties likās vai tik tur dziļi ligzdā kautkas nekustējās... kautkas mazs uz pelēks... Varbūt tā arī bija spalva.. Butu vienkāršāk noteikt ja ligzda nebūtu tik dziļa... Pavērošu vairāk un ziņošu par jaunumiem ko redzēšu!
Sveicināts, EpiGameSis :P
Ja tā tīri teorētiski ņemt visagrāko iespējamo laiku, tad tas ir 32 dienas.
(Wiki - Inkubācijas periods ilgst 32—43 dienas http://lv.wikipedia.org/wiki/Zivj%C4%93rglis )
Šodien ir 31.perēšanas diena. Ļoti šaubos, vai varētu būt izšķīlies, jo parastais šķilšanās termiņš ir 36-42 dienas.

Bet pat tas nav galvenais - galvenais, ka putnu uzvedība neliecina, ka būtu mazulis. Tad viņai būtu jālec nemitīgi augšā, jāklausās, jaliec galva ligzdas dziļumā. Vēl diezgan droša pazīme, kad pieaugušajam guļot, uz viņa muguras pa laikam sāk celties spalva, kad mazais zem viņa pakustās. Tēviņa atnesto zivi mātīte neapēstu, bet paglabātu.
Ragana neparastā

4:52 nezinu kurš-Laima vai Pēteris,bet jau -acis kā pogas ogas,galva uz visām pusēm.Tātad es ceļos reizē ar zivjērgļiem.
Ragana neparastā

5;25 Laimiņa tiešām tik acīga,uzmanīga.Acis vaļā,bet miegs nāk un tad pēkšņi atliec galvu atpakaļ ...acis aizkrīt ciet un tad galva tā uz sānu nosveras...tā kā cilvēkiem autobusos kad uznāk pēkšņais miegs.Minūti paguļ un atkal kā pogas zibinās uz visām pusēm.
Post Reply

Return to “Zivjērglis”