Arī parakstos zem šī.lianaliesma wrote:Nu re nu, ar ko beidzas visa spriedelēšana par gredzenošanas ieguldījumu zinātnē un putnu labākai dzīvei...roosaluristaja wrote:Teorētiski vēl pastāv variants, ka kāds viņu pamana dabā un nolasa gredzenu. Tāda varbūtība gan nav visai liela.
Un neslēpšu - arī man, tikko pavēroju kādus putnus, gribas par tiem vairāk zināt, "paturēt acīs", vērot vēlreiz, kaut vai ko dzirdēt par tiem... gredzens un raidītājs šo vēlmi labi apmierina.
Vai nebūtu skaisti, ja cilvēks savu enerģiju izvēlētos ielikt nevis putnu tvarstīšanā (kā gulbju gadījumā), bet apelējot pie sabiedrības/likumdevējiem un pieprasot likt mierā dzīvo dabu, cienīt viņu tiesības dzīvot savu dabas noteikto dzīvi, nedarīt otram to, ko negribi, lai nodara tev... tas tik tā, pafantazējot...
Bet, diemžēl, ir tāda lieta, ka tie pie kā apelē visbiežāk izvēlas no dzīvas dabas vienu putnu - zosi...to, kas peld kā niere taukos. Un, lai savas pēcpuses paceltu no beņķiem un acis pavērstu uz augšu, viņiem ir vajadzīgi cipari, papīri, cipari, papīri un visāda citāda draza, jo savādāk viņus nepārliecināt. Es pat teiktu, ka lielai daļai ir dziļi pie kājas ij putni, ij zvēri, ij kukaiņi, ij koki utt. Nu...ir un ir. Nu nebūs - un kas no tā? Es arī gribu, lai ir kā fantāzijās. Bet realitātē...baidos, ka gredzeni utt. būs vēl vajadzīgi ilgi un dikti. Cilvēks ir tāds parazitējošs radījums. Tur nu neko. Paldies Sakārnītim, ka daļa cilvēces tomēr nav aizmirsusi just un domāt.