Zivjērgļi Vidzemē, 2016 (Laima un Jumis)
Re: Zivjērgļi Vidzemē, 2016 (Laima un Jumis)
16:39 vecākais nesaprot, ka zivs jau izbeigusies. Mazākie tā arī no zivs neko nedabūja, tikai pa kaklu no vecākā brāļa.
19:07 Laima, jau pa gabalu pamanījusi tuvojamies Jumi ar zivi, saceļ trauksmi ligzdā un atkāpjoties gandrīz samin mazos.
Jumis aši atdod zivi un aizlido, bet ērglēni jau uzsākuši cīņu par vietu pie barošanās.
19:09 divi guļ, pieplakuši ligzdai un galvu ierāvuši, bet stiprākais barojas. Ja kāds mēģina izsliet galvu, tad tūlīt atkal dabū knābienu skaustā. Zivs vēl spirinās.
19:17 vidējais cerēja tikt pie ēšanas nepamanīts, bet nekā - atkal vecākais pārmācīja.
19:35 zivs apēsta. Šī ēšana atkal bija dramatisku skatu pilna, bet tā jau dabā iekārtots, ka izdzīvo stiprākais.
- Lianaliesma
Es domāju, ka nevis izdzīvo stiprākie, bet - jāizdzīvo arī spēciņos vājākajiem - tā viņi mācās kļūt stiprāki, mazajiem jāapgūst diplomātija, izturība un arī cīņas metodes, lai par sevi pastāvētu.Saulene wrote:19:35 zivs apēsta. Šī ēšana atkal bija dramatisku skatu pilna, bet tā jau dabā iekārtots, ka izdzīvo stiprākais.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

.Es domāju, ka nevis izdzīvo stiprākie, bet - jāizdzīvo arī spēciņos vājākajiem - tā viņi mācās kļūt stiprāki, mazajiem jāapgūst diplomātija, izturība un arī cīņas metodes, lai par sevi pastāvētu
Mazajam tiešām būs vajadzīgs sīkstums un izturība.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
-
PIEKTDIEN, 17.06
08.04. Ligzdā atkal ķīviņš - mazajam lielais uzkāpa virsū, šis metās izcīnīt vietu zem saules, bet pats norāvās, un ne tikai nokdaunu, bet lielais paķēra aiz kakla ādas mazo brāli un divas reizes sapurināja kā pelavmaisu: " Kā tie sīkie nesaprot, ka man aug spalvas un knieš visa āda no pieskaršanās." Pēc tam lielais sāka kārtot mēbeles/zaru un kā mamma nolika vairāk uz malu, lai lielāka ligzdas telpa. Laima tikmēr skatījās apkārt, kur ta paliek Jumis ar brokastīm.
08.04. Ligzdā atkal ķīviņš - mazajam lielais uzkāpa virsū, šis metās izcīnīt vietu zem saules, bet pats norāvās, un ne tikai nokdaunu, bet lielais paķēra aiz kakla ādas mazo brāli un divas reizes sapurināja kā pelavmaisu: " Kā tie sīkie nesaprot, ka man aug spalvas un knieš visa āda no pieskaršanās." Pēc tam lielais sāka kārtot mēbeles/zaru un kā mamma nolika vairāk uz malu, lai lielāka ligzdas telpa. Laima tikmēr skatījās apkārt, kur ta paliek Jumis ar brokastīm.
Mazākais uzprasāsKaimiņiene wrote:PIEKTDIEN, 17.06

Lielais purina aiz 'škirkas'

8.07 piekārto māju

Es kaut kā šitik traku plūkšanos pagājušo gadu neatceros. Salīdzinoši man šķiet daudz draudzīgāk dzīvojās. Varbūt sīko dzimumam te varētu būt nozīme?!
Tieši to pašu gribēju teikt--to,ka plūkšanās ligzdā notiek nav nekas jauns,bet nu šitais ir bišku par trakupuke wrote:Es kaut kā šitik traku plūkšanos pagājušo gadu neatceros. Salīdzinoši man šķiet daudz draudzīgāk dzīvojās. Varbūt sīko dzimumam te varētu būt nozīme?!

Mazais vispār knapi kustās pa ligzdu,jo pie mazākās kustības viņš tiek pamatīgi plūkāts skaustā un arī citur

Cik tur vajag,lai pārplēstu ādu,knābis jau droši,ka ir ass?

Interesanti,Laimiņai tur nekas nav sakāms,vai vecāki tādās lietās nejaucās?
Cik atceros pagājušajā gadā šeit visi dzīvoja draudzīgi

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
- Lianaliesma
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa

Vecāki neiejauksies.mega2 wrote:Tieši to pašu gribēju teikt--to,ka plūkšanās ligzdā notiek nav nekas jauns,bet nu šitais ir bišku par trakupuke wrote:Es kaut kā šitik traku plūkšanos pagājušo gadu neatceros. Salīdzinoši man šķiet daudz draudzīgāk dzīvojās. Varbūt sīko dzimumam te varētu būt nozīme?!![]()
Mazais vispār knapi kustās pa ligzdu,jo pie mazākās kustības viņš tiek pamatīgi plūkāts skaustā un arī citur![]()
Cik tur vajag,lai pārplēstu ādu,knābis jau droši,ka ir ass?![]()
Interesanti,Laimiņai tur nekas nav sakāms,vai vecāki tādās lietās nejaucās?
Cik atceros pagājušajā gadā šeit visi dzīvoja draudzīgi
Iemesls varētu būt, ka ir par maz barības.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns