Zivjērgļi Latvijā, 2015 (Laima un Pēteris)

Pandion haliaetus - Osprey
Made

Re: Zivjērgļi Latvijā, 2015 (Laima un Pēteris)

Post by Made »

Paldies, lianaliesma!
Last edited by Made on 27 May 2015 20:39, edited 2 times in total.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Šai ligzdai nav pontu arhīva.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made, šīs ligzdas tiešraide, atšķirībā no visām citām, ir ļoti stabila. Visas slēdzas ārā, bet šī iet no rīta līdz vakaram bez pārtraukuma.
Tātad mierīgi vari ieslēgt ierakstu, ja aizej no datora, bet atgriežoties noskaties un izdzēs, lai neaizņem vietu.

Ielādē VLC pleijeri, bez kura ligzdu vērotājs kā bez rokām. Šodien darba datorā atjaunoju, pēdējās versijas ir arī latviski.
https://www.videolan.org/index.lv.html
Tad paņem pirmajā komentārā adresi priekš VLC, atver tiešraides straumēšanu un ieslēdz ierakstu. Tāpat foto, dabīgi, no VLC ir daudz ērtāk un vieglāk taisāmi.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made, nav nozīmes tulkot LK tekstu. Te ir viss pontu arhīvs un redzi taču, ka zivjērgļu 2015 nav.

http://193.40.124.24/
Made

Post by Made »

Paldies, jāpamēģina :)
Last edited by Made on 27 May 2015 20:39, edited 1 time in total.
baltanda

Post by baltanda »

[quote="Vērotāja"]19.45 Laima brīžiem dricelējas ligzdā

Mēs arī visi ģimenē ēdot vakariņas skatāmies un smejamies, ka laikam Laimiņai kājas notirpušas. Nu ļoooti viņa dricelējas. Mani puiši visu laiku cenšas uzminēt mirkli, kurā viņa atkal sāks grozīties. Tā kā jautrība mūsmājās gaidot mazuļus, jo par Durbertu nu sirds mierīgāka.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

[quote="Vērotāja"]19.45 Laima brīžiem dricelējas ligzdā

Tieši tā. Un nevis skaļi klaigādama,kā parasti, bet pilnīgā klusumā. Vienkārši dīdās.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
adrenalins

Post by adrenalins »

21-58
Pēteris atnesa Laimiņai daļu no zivs. laima devās vakariņās uz āra virtuvi, Pēteris ligzdā
Vērotāja

Post by Vērotāja »

adrenalins wrote:21-58
Pēteris atnesa Laimiņai daļu no zivs. laima devās vakariņās uz āra virtuvi, Pēteris ligzdā

Image
Elina

Post by Elina »

Laimiņa tiešām dīdās kā driģenes saēdusi. Miera nav nemaz. Tad jau laikam tūlīt tūlīt būs pirmais mazulis :)
... vai arī ļoti, ļoti uz tualeti vajag, bet nav kas pieskata ligzdu. Parasti maziem bērniem tā ir, ka tā nocietušies, ka dīdās un trinās, un lēkā no vienas kājas uz otru :D
pahita

Post by pahita »

Es ļoti gaidu šos mazuļus. Bet man radās bažīgs jautājums, vai var gadīties, ka no olām putnēni neizšķiļas? Es nedomāju gadījumu, kad olas izposta kāds trešais, bet vienkārši - putns tik cītīgi perē, bet rezultāts izpaliek. Vai tomēr no 3 olām kādam putnēnam būtu jāizšķiļas gandrīz ar garantiju, jo laiks jau tā kā tuvu, tuvu ir, ne?
adrenalins

Post by adrenalins »

22-33
Pēteris no ligzdas ārā, Laima vietā. Ar labu nakti, ar nepacietību gaidām rītdienu. Varbūt tad kas mainīsies ligzdā.
Made

Post by Made »

Laima atlidoja nomainīt Pēteri. Vispirms uz kameras, bet Pēteris negāja nost, tad Laima izmeta loku un atlaidās spocīgi no tās puses. Pēteris nesteidzīgi aizlidoja.

Image
Emotion

Post by Emotion »

pahita wrote:Es ļoti gaidu šos mazuļus. Bet man radās bažīgs jautājums, vai var gadīties, ka no olām putnēni neizšķiļas? Es nedomāju gadījumu, kad olas izposta kāds trešais, bet vienkārši - putns tik cītīgi perē, bet rezultāts izpaliek. Vai tomēr no 3 olām kādam putnēnam būtu jāizšķiļas gandrīz ar garantiju, jo laiks jau tā kā tuvu, tuvu ir, ne?
es domāju, ka tāpat kā vistas perējumā var gadīties kāda tukša ola (vanckars), tad arī tāpat citiem putniem, jeb nē?
roosaluristaja

Post by roosaluristaja »

Emotion wrote:
pahita wrote:Es ļoti gaidu šos mazuļus. Bet man radās bažīgs jautājums, vai var gadīties, ka no olām putnēni neizšķiļas? Es nedomāju gadījumu, kad olas izposta kāds trešais, bet vienkārši - putns tik cītīgi perē, bet rezultāts izpaliek. Vai tomēr no 3 olām kādam putnēnam būtu jāizšķiļas gandrīz ar garantiju, jo laiks jau tā kā tuvu, tuvu ir, ne?
es domāju, ka tāpat kā vistas perējumā var gadīties kāda tukša ola (vanckars), tad arī tāpat citiem putniem, jeb nē?
Nu bet, protams. Vista taču tāds pats putns ir kā citi, tikai lidot nemāk. Regulāri savvaļas putniem kāds neizšķiļas. No otras puses - tā ka neviens neizšķiļas nevajadzētu būt, ja nav noticis, kas ekstremāls, piemēram, perēšana ligzdā pārāk ilgu laiku nelabvēlīgos apstākļos nav notikusi.
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

28.maijs.4:23 Laimiņa?atkal jau augšā-acis kā pogas,galva uz visām pusēm
Last edited by Ragana neparastā on 28 May 2015 10:35, edited 1 time in total.
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

5;39 sardzes maiņa
Viky

Post by Viky »

Vērotāja wrote:Made, šīs ligzdas tiešraide, atšķirībā no visām citām, ir ļoti stabila. Visas slēdzas ārā, bet šī iet no rīta līdz vakaram bez pārtraukuma.
Tātad mierīgi vari ieslēgt ierakstu, ja aizej no datora, bet atgriežoties noskaties un izdzēs, lai neaizņem vietu.

Ielādē VLC pleijeri, bez kura ligzdu vērotājs kā bez rokām. Šodien darba datorā atjaunoju, pēdējās versijas ir arī latviski.
https://www.videolan.org/index.lv.html
Tad paņem pirmajā komentārā adresi priekš VLC, atver tiešraides straumēšanu un ieslēdz ierakstu. Tāpat foto, dabīgi, no VLC ir daudz ērtāk un vieglāk taisāmi.
Vērotāja, mēģināju arī pēc Tava ieteikums uzstādīt VLC, bet man nezinu kāpēc, jūras ērgļus vispār neatvēra vaļā, bet zivju ērgļiem skaņa parādījās, bet video nē.
Vai vari lūdzu pa soļiem izskaidrot? :)
adrenalins

Post by adrenalins »

10-31
Pēteris Laima atnesis otrās brokastis. Ārā saulains laiks, pagaidām viss mierīgi.
čiekurs

Post by čiekurs »

14. 04
Image
Post Reply

Return to “Zivjērglis”