Zivjērgļi Kurzemē, 2017 (Tīna un Teo)

Pandion haliaetus - Osprey
Lianaliesma

Re: Zivjērgļi Kurzemē, 2017 (Teo un Tīna)

Post by Lianaliesma »

15.47 Teo atnesa vēl vienu pusēstu zivi un sāk barot mazos, Tīnai vēl nagos iepriekš neapēstā

15.56 Visi bērni tagad pagriezušies papiņa virzienā :D
Image

Image

Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Simba

Post by Simba »

16.02 Tīna izkratīja gabalu caur vemstīšanos. Pirms tam 15.59 un 16.01 mēģināja. 16.05 vēlreiz izkratīja kaut ko ārā, pirms tam ik pa minūtei pašķebinoties. Tad izlidoja kādu gabaliņu un atgriežoties 16.08 Tīna atkal vemstījās un kratīja galvu.

Atvainojos par labojumiem :oops:
Simba

Post by Simba »

Ap 16.12 Tīna savukārt uzprasījās uz barošanu - Teo nu ir jābaro 4 mutītes :lol:

Es nez par to Tīnas nelabumu... var jau būt, ka tās ir tikai asakas, ko viņa atrij un tā siekalošanās ir normāla. Tikai neatceros no iepriekšējiem gadiem neko tamlīdzīgu. Būtu interesanti uzzināt no kāda speciālista, kā tad īsti ir ar zivjērgļu anatomiju un vai šāda siekalošanās un atvemšana ir normāla jeb tomēr īsti nē :roll:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

16.09 Barošanas
Image
17.15
Image
17.50
Image
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

18.45 Sāk līt. Teo aizlido
Image

18.49
Image
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

18:49 pēdējā bildīte,līst lietus...tiešraide neiet :roll: cerams ka nau zibens pie vain :?
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Simba wrote: Es nez par to Tīnas nelabumu... var jau būt, ka tās ir tikai asakas, ko viņa atrij un tā siekalošanās ir normāla. Tikai neatceros no iepriekšējiem gadiem neko tamlīdzīgu. Būtu interesanti uzzināt no kāda speciālista, kā tad īsti ir ar zivjērgļu anatomiju un vai šāda siekalošanās un atvemšana ir normāla jeb tomēr īsti nē :roll:
Labdien.
Jau vakar ievēroju šo Tīnas nelabumu. Arī pati tāda savāda, kā sadugusi izskatījās. :roll:
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
skarleta

Post by skarleta »

Nedarbojas tiešraide :roll:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Ir jau piefiksēts, bet smuks bilžuks 15.54. Kaut arī Tīna mocās ar nelabumu Teo pārņēmis barošanu.
Image
Teo - riktīgi malacīc, piebāza sīčus, kamēr visi aplūza. :P
Feja

Post by Feja »

...
Last edited by Feja on 10 Jun 2017 21:43, edited 2 times in total.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Feja wrote:Šo ziņu izdzēsīšu. Esmu cilvēks, kas ir mazkautrīgs un rīkojas, tāpat kā Liz :) , tāpēc jautājums - varbūt padot brachux kādu ziņu mūsu visu vārdā par tiešraides nedarbošanos. Man ir viņa telefona numurs. Uzrakstīšu wacapā. Iespējams tikai jārestartē kaut kas, vai vismaz atbildēs, ka attālināti nevar palīdzēt. Nav tak valsts iestāde. :)
Uz priekšu! Ja man būtu Viņa numurs - vienkārši uzzvanītu. :P
Feja

Post by Feja »

Pazvanīju. Izstāstīju, kā tas notikās. Viņš atbildēja, ka šis nav gadījums, kad var palīdzēt attālināti, jo tāda sistēma. Jābrauc uz vietas un jāskatās. Nu brīvdienās tak nedzīsim viņu uz ligzdu. :) Tā kā, bruņojamies ar pacietību un ceram, ka drīzumā Tīnas ģimeni ieraudzīsim ekrānā. :)
Last edited by Feja on 10 Jun 2017 22:26, edited 2 times in total.
skarleta

Post by skarleta »

Labi gan ,ka Teo saņēmies un arī palīdz Tīnai barot sīcīšus :) Uztrauc ,kas tas par nelabumu Tīnai varētu būt ? Dažu reiz viņa spirgta un žirgta ,citreiz pavisam dīvaina :roll:
Paldies ,Feja par ziņu !!! Gaidīsim .
Liz01

Post by Liz01 »

Sveiki :D
Unfortunately, I do not understand what happens with the camera.
Can it explain to me in English? Or really simply sentences in Latvian :mrgreen:

Diemžēl, es nesaprotu, kas notiek ar kameru. Vai tas izskaidro man angļu valodā?
Vai tiešām vienkārši teikumi Latvijā :mrgreen:
Feja

Post by Feja »

Liz01 wrote:Sveiki :D
Unfortunately, I do not understand what happens with the camera.
Can it explain to me in English? Or really simply sentences in Latvian :mrgreen:

Diemžēl, es nesaprotu, kas notiek ar kameru. Vai tas izskaidro man angļu valodā?
Vai tiešām vienkārši teikumi Latvijā :mrgreen:
Sveiki, Liz! :) Vakar Kurzemē bija pērkona negaiss. Kamera pārtrauca savu darbu. Ir ziņots brachux. Nevar palīdzēt attālināti. Jābrauc uz mežu pie ligzdas, lai noskaidrotu, kas ir par problēmu.
GT-Yesterday was Kurzeme thunderstorms. The camera stopped their work. It has been reported brachux. Can not help remotely. Go to the forest to nest, to find out what is the problem.
Liz01

Post by Liz01 »

Feja, Paldies :D so we have to wait.
Pavasare

Post by Pavasare »

MĀRIS wrote:
Vispār, iespaidīgs video. Nekad nebiju skatījusies un nemaz nezināju, ka viņi arī tā "ņurko" pēc zivēm! :D Un aprīnojami, kā putns var tā panest ar vienu kāju tik lielu zivi, kas pēc skata sver tik pat cik putns. :D

Un beidzot man top skaidrs, kāpēc ir bijušas reizes, kad mūsu zivjērgļi atlido viscaur slapji. :o :lol:
Arvena

Post by Arvena »

Pavasare wrote:
MĀRIS wrote:
Vispār, iespaidīgs video. Nekad nebiju skatījusies un nemaz nezināju, ka viņi arī tā "ņurko" pēc zivēm! :D Un aprīnojami, kā putns var tā panest ar vienu kāju tik lielu zivi, kas pēc skata sver tik pat cik putns. :D

Un beidzot man top skaidrs, kāpēc ir bijušas reizes, kad mūsu zivjērgļi atlido viscaur slapji. :o :lol:
Jā,šo video netīšām jau labi sen uzgāju YouTube.Tā sapriecājos,ka piespiedu visus mājiniekus pat uz lielā ekrāna noskatīties.Vareni zvejnieki!
NoraR

Post by NoraR »

Sazinājos ar Jāni Ķuzi un rītvakar ir plānots doties pie ligzdas. Ir divi iespējamie iemesli, kāpēc kamera pārtrauca darbību: 1) uzkritis koks uz kabeļa, kas būtu salīdzinoši ātri novēršama problēma un 2) negaisa laikā sabojāta pati kamera, kas nozīmē, ka jākāpj kokā augšā pie ligzdas, kas šobrīd, ņemot vērā cāļu vecumu, nebūtu tik ātri realizējams, lai neapdraudētu ligzdošanas sekmes. Tad ātrākais, kad kameru varētu atgriest pie dzīvības ir pēc ~ 3 nedēļām, kad varētu kāpt un gredzenot mazuļus.
Rītvakar noteikti būs vairāk informācijas! Tā kā gaidām un ceram!
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Paldies, NoraR par info! Cerēsim uz to labāko! Lai Jānim &Co veicas! :P
Post Reply

Return to “Zivjērglis”