Divi amanetas komentāri par mātītes īso prombūtni čatā mudināja palasīt Wikipēdiju
amaneta
tiesa gan. es tā manu, ka mamma ilgāk par 15 min vispār nav bijusi sodien
amaneta
agrāk viņa arī ilgak bija prom
Wikipēdijas angļu versijā teikts: Males may incubate as many as 1 to 3 hours, but usually less than an hour, early in incubation but rarely do so later on. During daylight females can do as much as 96% of the observed incubation.
Tēviņi var inkubēt 1 līdz 3 stundas, bet parasti mazāk nekā stundu, inkubācijas sākumā, bet reti to dara vēlāk. Dienas gaišajā laikā mātītes var veikt līdz pat 96% no novērotās inkubācijas.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Labrīt!
6:00 gaismai austot Boka mierīgi guļ ligzdā-līst lietus...
8:15 līdz pat šim brīdim Boka nekur nav lidojusi,maiņa nav bijusi,nu vismaz man neizdevās saskatīt,var jau būt,ka palaidu garām-pāris reizes piepacēlās,noskurinājās un gulēja tālāk!
Emotion_ wrote: ↑15 Apr 2020 13:03
Kad šeit jāšķiļās??
Viņiem ļoti liels perēšanas laika diapozons 28-38 dienas, tas laikam tādēļ, ka pirmās olas īsti netiek perētas un tām laiks ilgāks, bet pēdējām īsāks, jo tiek perētas no pirmās dienas.
Boka sāka nopietni perēt no 31.marta. Mēneša beigās ap 26-28.aprīli sāksim uzmanīgi skatīties, bet iespējams, ka reāli šķilsies mazliet agrāk vai drīzāk vēlāk.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Īstenībā tik interesanti... Boka man ļoti atgādina Margo, atcerās kāds vēl šo skaistuli?
Viņām ir gandrīz identiskas balsis, izturēšanās arī līdzīga un pat Papiņš atgādina iepriekšējo Papusu ar savu tramīgumu
9:47 nekas daudz nav mainījies kopš pēdējā komentāra-Bokas kundze joprojām ligzdā lietus līst vai saule spīd-nomainījusi tikai vairākas pozas un turpina perēt!