Gaidīju, kad atbildēs kāds gudrāks, bet tā kā nepiesakās neviens, tad mēģināšu es.puke wrote:Kaut kā Margo uz oļukiem galīgi nesēžas. Neatceros precīzi kā bija pagājušo gadu?! Arī tik maz perēja un apkārt tusēja?
Māri, taisnībaMĀRIS wrote: Cik man stāv prātā, tad arī pērn Margo nekāda lielā sēdētāja arī nebija, tāpat apkārt vien bizoja. Neesmu ornitologs, bet man stāv prātā, ka būtībā Margo tagad oliņas neperē, bet uztur tādā kā "saglabāšanas režīmā", līdz kamēr beidz oļukus dēt. Pagājušajā gadā bija četras, /no 1. - 9. aprīlim/, tā kā gan jau arī šogad vēl kādu piespiedīs klāt. Un tad, kad viņa dēšanu ir beigusi, tad visas oliņas reizē sāk perēt. Tā tiek panākta mazuļu šķilšanās +- vienlaicīgi, līdz ar to nav tik kontrastaina dominance, izdzīvošanas iespējas palielinās,utt.Nu kaut kā tā.
Vakar speciāli skatījos pagājušā gada pierakstus, tur tāpat - no 1. līdz 10.aprīlim pieraksti tādi paši kā tagad, brīžiem perē, brīžiem neperē.Simba wrote:Māri, taisnībaMĀRIS wrote: Cik man stāv prātā, tad arī pērn Margo nekāda lielā sēdētāja arī nebija, tāpat apkārt vien bizoja. Neesmu ornitologs, bet man stāv prātā, ka būtībā Margo tagad oliņas neperē, bet uztur tādā kā "saglabāšanas režīmā", līdz kamēr beidz oļukus dēt. Pagājušajā gadā bija četras, /no 1. - 9. aprīlim/, tā kā gan jau arī šogad vēl kādu piespiedīs klāt. Un tad, kad viņa dēšanu ir beigusi, tad visas oliņas reizē sāk perēt. Tā tiek panākta mazuļu šķilšanās +- vienlaicīgi, līdz ar to nav tik kontrastaina dominance, izdzīvošanas iespējas palielinās,utt.Nu kaut kā tā.
Šobrīd vēl perēšana nav sākusies, tik oļuku pieskatīšana
Kad būs visas, tad perēs tā ka pašiem prieks un lūriķiem ar
Līdz ar to šobrīd par ligzdu un vecākiem nav jāsatraucas necik
Super! Tad jau mums tikai pacietība sev jānovēl...Vērotāja wrote:Vakar speciāli skatījos pagājušā gada pierakstus, tur tāpat - no 1. līdz 10.aprīlim pieraksti tādi paši kā tagad, brīžiem perē, brīžiem neperē.Simba wrote:Māri, taisnībaMĀRIS wrote: Cik man stāv prātā, tad arī pērn Margo nekāda lielā sēdētāja arī nebija, tāpat apkārt vien bizoja. Neesmu ornitologs, bet man stāv prātā, ka būtībā Margo tagad oliņas neperē, bet uztur tādā kā "saglabāšanas režīmā", līdz kamēr beidz oļukus dēt. Pagājušajā gadā bija četras, /no 1. - 9. aprīlim/, tā kā gan jau arī šogad vēl kādu piespiedīs klāt. Un tad, kad viņa dēšanu ir beigusi, tad visas oliņas reizē sāk perēt. Tā tiek panākta mazuļu šķilšanās +- vienlaicīgi, līdz ar to nav tik kontrastaina dominance, izdzīvošanas iespējas palielinās,utt.Nu kaut kā tā.
Vienīgais, mēs jau nezinām, vai tas bija iemesls divu olu neizšķilšanai...Vērotāja wrote:Vakar speciāli skatījos pagājušā gada pierakstus, tur tāpat - no 1. līdz 10.aprīlim pieraksti tādi paši kā tagad, brīžiem perē, brīžiem neperē.Simba wrote:Māri, taisnībaMĀRIS wrote: Cik man stāv prātā, tad arī pērn Margo nekāda lielā sēdētāja arī nebija, tāpat apkārt vien bizoja. Neesmu ornitologs, bet man stāv prātā, ka būtībā Margo tagad oliņas neperē, bet uztur tādā kā "saglabāšanas režīmā", līdz kamēr beidz oļukus dēt. Pagājušajā gadā bija četras, /no 1. - 9. aprīlim/, tā kā gan jau arī šogad vēl kādu piespiedīs klāt. Un tad, kad viņa dēšanu ir beigusi, tad visas oliņas reizē sāk perēt. Tā tiek panākta mazuļu šķilšanās +- vienlaicīgi, līdz ar to nav tik kontrastaina dominance, izdzīvošanas iespējas palielinās,utt.Nu kaut kā tā.
Jā, Sandra, tieši tā ir. Pat ļoti iespējams, ka no 4 tikai 2 izšķīlās šādas (pus)perēšanas dēļ.Sandra L. wrote: Vienīgais, mēs jau nezinām, vai tas bija iemesls divu olu neizšķilšanai...![]()