Dažāda informācija par melnajiem stārķiem 2019-2025

Ciconia nigra - Black Stork
Simba

Re: Aktivitātes melno stārķu aizsardzībai

Post by Simba »

d.e. wrote: Nu es varu arī paņemt, bet tad Tev cepures vietā būs ķivere jāvelk ! Image
Mēs uz maiņām, lai kolorītāks publiskais tēls mums veidojas Image
Simba

Post by Simba »

Ieinteresētā wrote:Sveicieni!
Simba, kad pēdējais brīdis ir atvēlēts, lai nebūtu par vēlu pieteikties? :D
Labs jautājums... :roll:
Nu piektdienas vakarā jau mums ar garantiju vajadzētu zināt loģistikas un būt jau saskaitījušamies :roll:

Bet kopumā es teiktu - kamēr ir vēl tās dažas (četras laikam) vietas, kas šobrīd ir. Ja visi, kas šobrīd aizkulisēs domā, izdomās pēdējā brīdī, tad rezultātā vienkārši sanāks tā, ka kāds brauks uz jumta un kāds bagāžniekā, bet mājās palikušie forumieši vāks ziedojumus soda naudām Image

Tā ka paliekam varbūt pie nedēļas vidus - trešdiena vai ceturtdiena, piemēram, labi? :D
Last edited by Simba on 11 Jan 2018 23:25, edited 3 times in total.
Simba

Post by Simba »

No 20. -21.janvārim brauksim uz Latgali meklēt melno stārķu ligzdas. Sestdien meklēsim Maltas apvidū, svētdien - Sventes apvidū. Nakšņojam brīvdienu mājā Pakrasti, kur varēsim arī pagatavot sev ēdamo. Maksā par nakšņošanu - 13 eur, ja būsim virs 10, 15 eur ja mazāk.
http://viesunamiem.lv/pakrasti
http://www.celotajs.lv/lv/e/pakrasti

Un kurš vēl brauc ar mums, tik nav to pateicis?? :P

Šobrīd mums brauc:
Simba (ir auto)
Māris Strazds
d.e.
MĀRIS (ir auto)
LaMarie (?)
Ģeogrāfs
Brīvas vietas auto - šobrīd 4 :P
d.e.

Post by d.e. »

Simba, vienvārdsakot - Dress code - karnevāls. Pie reizes pameklēsim stārķu ligzdas :lol:
Simba

Post by Simba »

d.e. wrote:Simba, vienvārdsakot - Dress code - karnevāls. Pie reizes pameklēsim stārķu ligzdas :lol:
:lol: :lol: :lol:
Man jau pavisam šis ir vienkārši - ko Tu man paņemsi, to es vilkšu - bez variantiem :mrgreen:
d.e.

Post by d.e. »

Simba wrote: :lol: :lol: :lol:
Man jau pavisam šis ir vienkārši - ko Tu man paņemsi, to es vilkšu - bez variantiem :mrgreen:
Nebaidies, nekā traka man nav, kalnu slēpotājs - parastais ! :lol: :mrgreen:
puke

Post by puke »

Laba diena, draugi!

Mums ar Rūtu diemžēl jāziņo, ka šoreiz izlaidīsim. Nevaram atļauties divas dienas nebūt pa māju... Skola, citas lietas!

Lai veiksme un pareizās desas!
Puke
Simba

Post by Simba »

puke wrote:Laba diena, draugi!

Mums ar Rūtu diemžēl jāziņo, ka šoreiz izlaidīsim. Nevaram atļauties divas dienas nebūt pa māju... Skola, citas lietas!

Lai veiksme un pareizās desas!
Puke
Eh, žēl gan - bez jums abām redz mums tās desas neklausa :P
Simba

Post by Simba »

Sveiciens visiem :P

Ir iezīmējušās dažas papildu skaidrības par 20.-21.janvāra braucienu :P

Izbraucam no Rīgas plkst. 8:00. Mans lūgums ir pašu spēkiem nokļūt vai nu līdz Maritim hotel Slokas ielā, kur var ērti atstāt auto vai ar sabiedrisko transportu līdz centram :) Ja ir kāds, kam tas nav iespējams un ir nepieciešama paņemšana no konkrētas vietas, lūdzu ziņojiet ;)
20.janvārī brauksim uz Maltas pusi, kur apstaigāsim vienu meklējamo platību.
21.janvārī Sventes pusē būs divi meklējamie rajoni, viens no tiem paliels un ar reljefu.

Māris Strazds mums sagatavos zinātniski pētniecisku izzinošo materiālu vakaram (bez projektora, tātad brīvā formā). Jānis Ķuze diemžēl nebūs.

Varbūt ir vērts padomāt par kādām spēlēm, lai jestrāks vakars? Mūsu Māris varbūt var ziņģējamo grāmatu paņemt un pavadošo instrumentu :P

Aizkulisēs arī esam vienojušies, ka alkoholu nelietosim :D Lai no rīta štengrākas kājas :P

Joprojām turpinās skaitīšanās, pieteikšanās un pievienošanās :P
Simba

Post by Simba »

Šodien Mārim Strazdam nodevu Jūlija Vanaga "Meža dziesma". Par šo grāmatu viņš bija izteicies vienā no forumiešu randiņiem, ka tā ir viņa bērnības iedvesmas grāmata un ka būtu ļoti interesanti to pārlasīt. Pēc Mades ievietotā buramteksta es pati to saņēmos nopirkt un arī izlasīju, bet šodien paņēmu līdzi uz tikšanos ar Māri klātienē.

Jums vajadzēja redzēt viņa sajūsmināto un aizkustināto sejas izteiksmi :D

Ar šo vēlos pateikt paldies forumiešu kolektīvajai atmiņai, kas šo ir atcerējušies un paldies aizkulišu ierosinājumu to Mārim nodot :D Klusībā jau domāju - ai, nu gan jau ir pašam, tak pilni grāmatu plaukti ir... Bet kļūdījos, ko parādīja Māra neviltotā sajūsmā :P Ir tik forši, ja ar maziem sīkumiem varam viens otru iepriecināt :P
d.e.

Post by d.e. »

Simba wrote:Sveiciens visiem :P

Ir iezīmējušās dažas papildu skaidrības par 20.-21.janvāra braucienu :P

Izbraucam no Rīgas plkst. 8:00. Mans lūgums ir pašu spēkiem nokļūt vai nu līdz Maritim hotel Slokas ielā, kur var ērti atstāt auto vai ar sabiedrisko transportu līdz centram :) Ja ir kāds, kam tas nav iespējams un ir nepieciešama paņemšana no konkrētas vietas, lūdzu ziņojiet ;)
Varbūt vēlāk būs zināms pa kuru ceļu(ielu) tālāk plānots braukt ? Mašīnu šodien servisā atstāju, nezinu, kad būs gatava. Man uz to Maritim 3 transportus vajag un vispār gar māju nekāds sab.trans nekursē te Purvciemā. Man ērtāk būtu piebraukt kaut kur savā Daugavas krastā.
Simba wrote: Aizkulisēs arī esam vienojušies, ka alkoholu nelietosim :D Lai no rīta štengrākas kājas :P
Aizkulisēs ir vēl kādas vienošanās attiecībā uz veselīgo dzīvesveidu ? :D
d.e.

Post by d.e. »

Simba wrote:Nedaudz varbūt muļķīgi, bet es domās sāku jau zupu vārīt :lol:
Iedomājos, ka pirmajā dienā mēs varētu vārīt zivju zupu un otrajā - pupiņu varbūt? Par pupiņu zupu Strazdu Māris ieminējās, ka tā aukstā laikā esot viena no labākajām (precīzu citātu neatceros, bet doma bija atsaucīga).Bet zivju zupa kā tāda mums nav bijusi nekad :roll:
Ko pārējie domā? :)
Man garšo visas zupas, izņemot piena, tā ka es - par ! :D Vienīgi kādas zivis tajā zupā likt ? ImageImageImage :?
Vēl iedomājos, kur otrajā dienā zupu varēs uzvārīt, mežā ? :?
Simba

Post by Simba »

d.e. wrote: Aizkulisēs ir vēl kādas vienošanās attiecībā uz veselīgo dzīvesveidu ? :D
Nea, tikai tā, ka mēs viens otru mīlēsim, lolosim un uz rokām nēsāsim i tai, i nākamā dienā :P
Simba

Post by Simba »

d.e. wrote: Man garšo visas zupas, izņemot piena, tā ka es - par ! :D Vienīgi kādas zivis tajā zupā likt ? ImageImageImage :?
Reku, šitai pašā, ja ne tas rozā kaķis :D
Tas nekas, ka es tur laikam tak jau čipsus graužu? :shock:

A ko iekšā likt - to es nezinu :lol:

Image
Made

Post by Made »

d.e. wrote:Vienīgi kādas zivis tajā zupā likt ? ImageImageImage :?
No pagājušā gadsimta nogales prakses atceros, ka zivju zupai meklēju veikalā konservus - laikam skumbriju savā sulā (bez eļļas), to tad pašās beigās liek, lai nav jāvāra, uzmet tik burbuli. Laša konservus arī varētu. Par svaigu lasi nezinu - man nepatīk, ka galva saduļķo ūdeni, likt tikai asakas?
Last edited by Made on 12 Jan 2018 21:47, edited 1 time in total.
Simba

Post by Simba »

d.e. wrote:
Tehniski jau mēs varam tai brīvdienu mājā palikt līdz apmēram 13:00. Ja mēs ļoti mīļi palūgtu, gan jau varētu vienoties arī par 14:00 un tad varam arī tai namiņā pusdienas sagatavot un paēst. Laikam to varēs izlemt uz vietas, saprotot, cik daudzi no mums nākamā dienā piedalās un vai ir kādi, kas labāk vēlētos mierīgi padzīvoties Pakrastos ;)
d.e.

Post by d.e. »

Simba wrote:
d.e. wrote:...
Reku, šitai pašā, ja ne tas rozā kaķis :D
Tas nekas, ka es tur laikam tak jau čipsus graužu? :shock:

A ko iekšā likt - to es nezinu :lol:
Es paņemšu Tev diļļu čipšus ! :lol:
Katliņu zinu, baigi labs !!! :) Es vnk iedomājos, kurā vietā to katlu uzstellēt nākamajā dienā un kur uguni kurināt. Man jau liekas, ka no rīta jābrauc ligzdas meklēt, galu galā tas mums ir mērķis, ēšana pēc tam, bet varbūt arī nē...var jau arī agrākā rīta pusē to zupu uzvārīt, sasildīs pirms staigāšanas, sola diezgan mīnusus līdz janvāra beigām ! :D
Simba wrote:
d.e. wrote: Aizkulisēs ir vēl kādas vienošanās attiecībā uz veselīgo dzīvesveidu ? :D
Nea, tikai tā, ka mēs viens otru mīlēsim, lolosim un uz rokām nēsāsim i tai, i nākamā dienā :P
Pilnīgi noteikti, apsolos mīlēt, bet nēsāt uz rokām diezin vai, ja nu vienīgi varu ragaviņās vilkt uz mežu ! :lol: Image

Par zupu runājot, es arī iedomājos par Mades pieminētajiem skumbriju konserviem, ko atceros no seniem laikiem, jo ķeskāties ar veselām zivīm laikam nebūs prātīgi, ja nu vienīgi kādu fileju. Vai arī es nezinu kā zivju zupu vāra, es parasti lieku iekšā zivis, velku laukā zivis, tīru askakas u.t.t.+u.t.t., tas tādai lauka virtuvei nav īsti piemērots :mrgreen:
Simba

Post by Simba »

Man jau liekas, ka zivjzupu var vārīt sestdienā, kad mums tieši būs virtuve, naži, dēļi un kas tik vēl nē (man nav nekas pret skumbrijām - es par)... Bet pupiņu zupu nākamā dienā tiešām pēc ligzdu meklēšanas (vai pa dienu pauzē), karpiteļus iepriekš samizojot.

Bet katliņš jau mums tāds burvju - pasaki buramvārdus un šams jau kuras un zupa vārās, arī meža vidū :lol:
d.e.

Post by d.e. »

Tā jau ir, jāvadās pēc apstākļiem, galvenais ir katls, buramvārdi un kaut kādas sastāvdaļas, pārējo var vairāk vai mazāk spontāni, pēc apstākļiem, apetītes u.t.t. :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made wrote: No pagājušā gadsimta nogales prakses atceros, ka zivju zupai meklēju veikalā konservus - laikam skumbriju savā sulā (bez eļļas), to tad pašās beigās liek, lai nav jāvāra, uzmet tik burbuli. Laša konservus arī varētu. Par svaigu lasi nezinu - man nepatīk, ka galva saduļķo ūdeni, likt tikai asakas?
Šī iznāk ļoti garda :P
Noteikti paņemiet lauru lapu līdzi, šī zupa bez lauru lapas nu nekā :lol:
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Post Reply

Return to “Melnais stārķis”