Pēc uzvedības šī man arī liekas mātīte (lai vai kura), jo sēž ligzdā un gaida. Gaida princi, kurš visu sataisīs un sanesīs zariņus un visu sakārtos mājsaimniecībā
Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)
Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)
9.59 ligzdā esošais nobalsināja ligzdas priekšpusi, vairāk pa kreisi.
Pēc uzvedības šī man arī liekas mātīte (lai vai kura), jo sēž ligzdā un gaida. Gaida princi, kurš visu sataisīs un sanesīs zariņus un visu sakārtos mājsaimniecībā
Uzvedība nav tāda pati kā pagājušajā gadā pirmajam atlidojušam putnam. Ja tas būtu Ozols, tad viņam vajadzētu nest zarus un sūnu, sagatavot ligzdu līdz Zīle atlido, bet tas nenotiek, tāpēc liek domāt, ka šī ir mātīte - Zīle1,2,3. Varbūt dabā ir izņēmumi, ka kaut kas notiek savādāk. Esot pieredzēts, ka mātīte atlido pirmā. Jācer, ka šis šoreiz būs izņēmums un Ozols vienkārši šogad kavējas.
Šī Zīle ir koši melnu tērpu, bet droši spalvu krāsa mainījusies, jo stārķim viens gadiņš klāt. Pirms gada Zīle bija brūnāka.
Šī Zīle ir koši melnu tērpu, bet droši spalvu krāsa mainījusies, jo stārķim viens gadiņš klāt. Pirms gada Zīle bija brūnāka.
Last edited by Feja on 03 Apr 2017 10:14, edited 1 time in total.
Īstenībā būtu jāsaprot, kāds ir M.Strazda komentārs par šo, jo iespējams, ja tas ir Ozols, tad uzvedība var būt saistīta ar nolūzušajiem zariem. Bet, ja šī ir mātīte, tad dīvaini,ka viņa ir pirmā.
Laiks jau laikam visu parādīs
Laiks jau laikam visu parādīs
Mani ļoti uzmanīgu dara tas apstāklis, ka iesākumā gan Vērotāja, gan Liz01 /Liznm/ atpazina Ozolu. Lai vai kā, es Viņām ticu. Pēc tam jau uzpeldēja otrs putns, bet Ozols "pazuda".
Pie tam visi šie šāvieni, nolūzušais zars, zāģēšanas...! 
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Liz ir diezgan emocionāla un tās bija viņas pirmās emocijas, ieraugot pirmo atlidojušo stārķi, ka jābūt Ozolam, jo to ļoti gaidīja. Kad Liz prieka emocijas noplaka, tad ievēroja, ka putns uzvedās ne tā kā jāuzvedās tēviņam. Šis stārķis ir koši melns, arī man pirmā doma bija, ka Ozols.
Mani atkal uzmanīgu dara vakar uz īsu brīdi atlidojušais stārķis, kurš ieradās ar skaļiem saucieniem un aizlidoja. Pats pirmais putns atlidoja klusām, pat nemanot un tāds pats kluss putns turpina lidot uz ligzdu. Skaidrs ir tas, kamēr ligzdā nebūs 2 putni, prāts mums būs nemierīgs.
Mani atkal uzmanīgu dara vakar uz īsu brīdi atlidojušais stārķis, kurš ieradās ar skaļiem saucieniem un aizlidoja. Pats pirmais putns atlidoja klusām, pat nemanot un tāds pats kluss putns turpina lidot uz ligzdu. Skaidrs ir tas, kamēr ligzdā nebūs 2 putni, prāts mums būs nemierīgs.
Vēl jau ir tā, ka pirmais putns ielidoja klusu, un tikai viens ielidoja ar skaļu sveicināšanos. Šodien šis arī ielidoja klusu, bet jebkāda troksnīša 
Nu jā, ar Feju esam vienlaidīgi vienu un to pašu sarakstījušas
Nu jā, ar Feju esam vienlaidīgi vienu un to pašu sarakstījušas
Labrīt.MĀRIS wrote:Mani ļoti uzmanīgu dara tas apstāklis, ka iesākumā gan Vērotāja, gan Liz01 /Liznm/ atpazina Ozolu. Lai vai kā, es Viņām ticu. Pēc tam jau uzpeldēja otrs putns, bet Ozols "pazuda".Pie tam visi šie šāvieni, nolūzušais zars, zāģēšanas...!
Nolūzušais zars pie pirmās ielidošanas varētu liecināt, ka stārķis īsti nezināja ceļu un tādā gadījumā tas nav ne Ozols, ne Zīle.
Dzīvosim, redzēsim...
Gaidam kādu MS komentāru, bet varētu būt, ka viņš brīvdienās nebija pie datora.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Kas tas par troksni ap 10:40 - 10:43? Nedaudz pēc zāģa izklausās...
Sandra Raituma
Es domāju, ka tas bija sīlis, kas brēcaSandra18 wrote:Kas tas par troksni ap 10:40 - 10:43? Nedaudz pēc zāģa izklausās...
Zāģis tas noteikti nebija
- Lianaliesma
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
- Lianaliesma
Last edited by MĀRIS on 03 Apr 2017 13:04, edited 1 time in total.
Nu šis gan dikti priecājās 
Nu šim gan ir jābūt mūsu Ozolam! 
La Marie wrote:Māri, nu gan Tu koķetē ar Liznm!![]()
![]()
![]()
MĀRISMĀRIS wrote:La Marie wrote:Māri, nu gan Tu koķetē ar Liznm!![]()
![]()
![]()
Man ļoti,ļoti patīk šīs Viņas šaubas šo melnīšu sakarā!
Viņa jau vairākas reizes kaut ko apstiprina, tad sevi apgāž! Vienkārši forši!
![]()
![]()

- Lianaliesma
Vai tad tajā pusē ir tik daudz to melno stārķu, ka vienā ligzdā iespējams vairāki piestājuši?
Sandra Raituma