Melnie stārķi Zemgalē, 2016 (Zīle un Ozols)

Ciconia nigra - Black Stork
Locked
Simba

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2016 (Zīle un Ozols)

Post by Simba »

Šādi ir jau kaut nedaudz, bet labāk :D

Image
Simba

Post by Simba »

Un šādi - vēl labāk :lol:
14:04 Zīle nosūdzēja grēkus un aizlaidās medīt ;)

Image
Simba

Post by Simba »

14:06 barošana

Image

Tas otrs nabags tā arī neko neapēda :(

redzēju varžukus, viena no tām paliela (vai pēc Māra definējuma skaitās liela?), to apēda vecāks pats.
Simba

Post by Simba »

Toties tas otrs nabags pirmo reizi pēc notikušā nokurkstinājās, es gan to saucu par atraudziņu :) Tā ka nedaudz sāk atžirgt...
Feja

Post by Feja »

Tas, kas neēda, beigās tā kā sāka snaikstīties pēc ēdamā. Jācer, ka tas nav fiziski cietis pēc Zīles purināšanas aiz kakla.
Simba

Post by Simba »

Un vēl iedomājos - vai tik tas mazais melnais nelabais gadījumā nav zirneklis? Neesmu kukaiņu eksperts, bet man domāt, ka zirneklim vairāk piestāv tāda dirnēšana nevis mušai, skudrai utt.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Simba wrote:Un vēl iedomājos - vai tik tas mazais melnais nelabais gadījumā nav zirneklis? Neesmu kukaiņu eksperts, bet man domāt, ka zirneklim vairāk piestāv tāda dirnēšana nevis mušai, skudrai utt.
Ērce?
Tā var nedēļām sēdēt un gaidīt upuri.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Feja

Post by Feja »

Man izskatās, ka tas ir ar spārniem, kas vēl dod to miglu uz stikla. :) vienā brīdī ātri kustējās, tad labi varēja redzēt
Simba

Post by Simba »

Trešais (vai trīspadsmitais), ko iedomājos - vai gadījumā Ozols nav sekmīgāks mednieks par Zīli, spriežot pēc tā, ko šodien izkratīja Zīle un ko - Ozols. Spriežu gan tikai pēc vienas reizes, bet tas arī varētu palīdzēt izskaidrot Zīles viedokli par to, kāpēc tas otrs ir lieks...

Un, atceroties to kratīšanu, iespējams Zīle viņu arī būtu apēdusi, tik šis jau bija pārāk liels, man šķiet. Tā ka, Māri, šie jau sāk mazpamazām palikt no perpelīšiem par murmulēniem, žēl tik, ka caur šādiem notikumiem :roll:
Subjektīvs viedoklis, bet, ja viņas mērķis būtu bijis izmest, tad gan jau būtu pārstiepusi pāri tai ligzdas malai. Bet tā žūrgāšana varbūt pat tiešām uz apēšanu taisījās...
Last edited by Simba on 21 May 2016 14:28, edited 2 times in total.
Simba

Post by Simba »

Vērotāja wrote:
Simba wrote:Un vēl iedomājos - vai tik tas mazais melnais nelabais gadījumā nav zirneklis? Neesmu kukaiņu eksperts, bet man domāt, ka zirneklim vairāk piestāv tāda dirnēšana nevis mušai, skudrai utt.
Ērce?
Tā var nedēļām sēdēt un gaidīt upuri.
Ērcei man liekas netipiski sēdēt gandrīz vai ozola galotnē gaidīt kādu, no kura asinis izsūkt... Savukārt, vai zirnekļi tik augstu 'tusē', tas arī labs jautājums, bet viens vai otrs man tiešām liekas vairāk ticams kā muša parastā...
Turklāt zirnekļi pat ļoti ātri pārvietojas, it īpaši, ja mans kaķis tos taisās apēst :lol: Meža sugas noteikti ir tikpat ātri. Lai vai kas viņš ir, bet mērkaķs viņš noteikti ir :D
Liz01

Post by Liz01 »

14:04 Ozols nāca mājās. Zīle aizlidoja prom. Ozols baro stārķis / Ozols came home -Zile flew away- Ozols feeds the storklet. only one Storklet :(

Image

Video: https://www.youtube.com/watch?v=3N1uxS7Iki0

Feja

Post by Feja »

Simba wrote:Trešais (vai trīspadsmitais), ko iedomājos - vai gadījumā Ozols nav sekmīgāks mednieks par Zīli, spriežot pēc tā, ko šodien izkratīja Zīle un ko - Ozols. Spriežu gan tikai pēc vienas reizes, bet tas arī varētu palīdzēt izskaidrot Zīles viedokli par to, kāpēc tas otrs ir lieks...
Es jau to kaut kad iepriekš rakstīju, ka man arī tā izskatījās, kamēr cāļu vēl nebija. Zīle pazuda stundām ilgi, ilgākais laiks projām no ligzdas bija apmēram 30 stundas. Iespējams, ka pārtikas meklējumos. Piekrītu, ka Ozols guzā atnes lielāku pārtikas daudzumu, viņš atlido pēcpusdienā, vēl vakarā bērniem ir, ko barot. Viņš ai arī tas, kas atnes lielākas zivis, vardes. Tagad vecāki mainās biežāk, bet tāpat Ozols ir ātrāk mājās pēc aizlidošanas. No tā var secināt, ka Zīlei īsti neveicās ar medīšanu.
Feja

Post by Feja »

15.04 Tētis baro bērnus, ēda abi.

Image

Daudz apēda
Image
Liz01

Post by Liz01 »

:D :D
14:03 starts the feeding. both get enough. The "little" eat a whole frog :laugh: / sāk barošanu. abi iegūt pietiekami daudz. "Mazākais" apēd visu vardi
Image

Image

Video: https://www.youtube.com/watch?v=F-V7Qz7Bn5c

skarleta

Post by skarleta »

Man tas noslēpumainais radījums atgādina sikspārni :?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

skarleta wrote:Man tas noslēpumainais radījums atgādina sikspārni :?
Kameras acs varētu būt kādu centimetru-pusotru diametrā. Zivjērgļu tēmas sākumā ir bildes, Jānis Ķ, tur rokā kameru, var redzēt izmērus attiecībā pret vīrieša plaukstu.
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =25&t=2622
Sikspārnis ir daudz lielāks. Tas, kas sēž uz kameras acs, ir kaut kāda "bukaška" maziņa.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

17.26 Vecāks (neredzu kurš) pabaroja mazos. Bija lielākas vardes un kaut kas mazs, stagari laikam. Paēda abi bērni

Image
Feja

Post by Feja »

17.24 Ozols( vecāku maiņu tā kā neredzēju) baroja mazos ar lielām vardēm. Viens mocīja iekšā, vardes kājas no knābīša ārā, tad pa abiem to vardi staipīja katrs uz savu pusi, beigās tētis paņēma pats un apēda. Vai abiem mazajiem kas tika, īsti nesapratu. Kaut ko mazu arī knābāja.
Image

Image
Ar satraukumu gaidu Zīli mājās, kas notiks... un otrs satraukums, kad tā " bukaška" pazudīs no kameras acs, jo tas tur cilā savas kājas uz priekšu, atpakaļ, dzīvs ir.
Simba

Post by Simba »

Feja wrote:17.24 Ozols( vecāku maiņu tā kā neredzēju) baroja mazos ar lielām vardēm. Viens mocīja iekšā, vardes kājas no knābīša ārā, tad pa abiem to vardi staipīja katrs uz savu pusi, beigās tētis paņēma pats un apēda. Vai abiem mazajiem kas tika, īsti nesapratu. Kaut ko mazu arī knābāja.
Feja, arī skatījos, bet to vardi mazais tomēr nomocīja ar visām kājām :) Ilgi cīnīja, bet izcīnīja :) Tieši tai brīdī, kad otrs sāka raustīt un tēvs domāja, kā atņemt, tad sīcis tomēr nodušīja to vardi. Uz universālo patiesību nepretendēju, bet uz lielā ekrāna tieši tā arī izskatījās ar manu aci.
Feja

Post by Feja »

Tur drusku tai miglu bildē nevarēja saprast, ko katrs apēda, jo vardes bija vairākas. Tā kā likās, ka mazais to nomocīja un vecāks paņēma citu vardi un apēda, nebiju pārliecināta :) Nu atkal tas nejaucēns kukainis aizsedzis visu panorāmu, nu vai viņš nevar rāpot uz augšu un projām. Tam ir tievas, garas kājas, izstiepis pa visu kameru. Es sāku domāt, ka tas nelido, bet rāpo :mrgreen:

Image
Locked

Return to “Melnais stārķis”