🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Nu ja visi tad es ar. Cik ilgi var lūrēt pa šķirbu un ausīties. Vispār putnus vēroju jau vairākus gadus. Mani aplipināja sieva, tā vispār stundām var vērot putnu dzīvi. Nesen ielādēju datorā no BBCun diskavery 10 sērijas dok. filmas par putniem. Nu vina varēs kaifot.
Sveiciens jaunpienācējiem
Man jau pilnīgi interesanti paliek, kas jūs visus šodien pamudināja ''izlīst no skapja'' ?!

Man jau pilnīgi interesanti paliek, kas jūs visus šodien pamudināja ''izlīst no skapja'' ?!

- Ligzdas gariņš
Sveiciens visiem jauniesauktajiem erv,Isika,KurPutnC,AntraK,Bitite,skalbe,ritma7,Adelita,Wuze,aijaja,smirnovaga,kosrem,vai jūs maz zin uz ko jūs parakstījāties
ar jums ir cauri,viena lieta pa šķirbiņu lūrēt un ķiķināt,pavisam kas cits ja sāc knābi virināt 
nu tiešām kāpēc tieši šodien
tas skapis ir toč bezizmēēēēra 8-)nu velna duci lien ārā arī tu -13! 

nu tiešām kāpēc tieši šodien

Izrādās ne tikai Durbertam, bet arī mums ir daudz vērotājuLigzdas gariņš wrote:Sveiciens visiem jauniesauktajiem erv,Isika,KurPutnC,AntraK,Bitite,skalbe,ritma7,Adelita,Wuze,aijaja,smirnovaga,kosrem,vai jūs maz zin uz ko jūs parakstījātiesar jums ir cauri,viena lieta pa šķirbiņu lūrēt un ķiķināt,pavisam kas cits ja sāc knābi virināt
nu tiešām kāpēc tieši šodientas skapis ir toč bezizmēēēēra 8-)nu velna duci lien ārā arī tu -13!

Nu pirmkārt jau sasveicināties. Un tad cik ilgi pie sevis var emocijas noturēt, kad ik pa brīdim gribas iesaukties: re,re, vai redzēji!Viky wrote:Sveiciens jaunpienācējiem![]()

Tagad jau Dubertiņš tik reti parādās, ka katra sagaidīšana ir kā emociju vētra.
Izlīdu tāpēc, ka liekas, tas drīz beiksies un tad ļoti kaut kas pietrūks
Atzīšos, kas mani pamudināja. Pamudināja Durberta saukāšana par Durbertiņu, mazulīti un uzskatīšana viņu par mazu nevarīgu radījumu, saukšana viņu atpakaļ uz ligzdu mūsu acu priecēšanai. Putns ir izaudzis, sācis lidot, viņam savs funktieris tieši tāds, kā tam jābūt. Vislielākais prieks par šitamējo džeku/beibi.
Un ieskaitīju arī kameru fondā naudiņu, tā teikt, samaksu par vairāku mēnešu baudījumu.

Un ieskaitīju arī kameru fondā naudiņu, tā teikt, samaksu par vairāku mēnešu baudījumu.

Prieks par katru jaunu vērošanas biedru, kas iznāk no TĀ skapja

P.S. anonīmo viesu skaitā jau ir arī pietiekami daudz reģistrēto biedru, kuri tajā brīdī vienkārši nav " ielogojušies"

Mana sirds salūza tajā brīdi, kad tā nelaimes čupiņa atlidoja un karājās pie ligzdas
. Un ja vēl tas notiek t.s. tiešraidē

Tas nav skapis, tā ir putnumīļu ligzda ! Ir izšķīlušies Durberta fani, tāpēc arī ir tik raiti seko viens pēc otra vienā dienā - tāpat kā cāļi ligzdā !
Sveicieni visiem !
AntraK - gluži manas domas, Durberts vairs nav nekāds pūkainais cālītis un kaut arī priecājos redzot šamējo atgriežamies ligzdā, tomēr tikpat liels prieks apzināties, ka smukais putns dodas pasaulē !
Kameru fondā arī no manis šodien ieripo "paldies" par darbu !

AntraK - gluži manas domas, Durberts vairs nav nekāds pūkainais cālītis un kaut arī priecājos redzot šamējo atgriežamies ligzdā, tomēr tikpat liels prieks apzināties, ka smukais putns dodas pasaulē !
Kameru fondā arī no manis šodien ieripo "paldies" par darbu !
Labvakar ! Klusētāju skapis saplīsis un tie, kam tur palika par grūtu , izsprukuši laukā , svaigā gaisā
Ar to arī apsveicu ! 

Kamera vairs nedarbojas, vai jau atslēgta? 

Šodien tehniķis skaidroja, ka turpmāk kameras atslēgs no 23.00 - 05.00. Tas nenozīmē, ka nebūs arī citi pārrāvumi tiešraidē. Bet 486. lpp. viss ir aprakstīts!:PSandra L. wrote:Kamera vairs nedarbojas, vai jau atslēgta?
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Kur putns? Cik bēdu nav izbēdāts tā sīkā dēļ..
Vistrakāk bija, kad Durbe blakus zarā mierīgi notiesāja savu ņammu, bet Durbītis tikmēr spiedza un klanījās. Kā uzzināsim, ka Pūķberts prot ķert zivis?

Vieglāk jau bija lasīt, ko gudrie spriež. Mēs jau parastie. Bet nu Durbertiņš ir mans pasaulē mīļākais putnC.Hildiņa wrote:Labvakar ! Klusētāju skapis saplīsis un tie, kam tur palika par grūtu , izsprukuši laukā , svaigā gaisāAr to arī apsveicu !
Ha-Ha! A kas ta mēs - īpašie?!KurPutnC wrote: Mēs jau parastie. Bet nu Durbertiņš ir mans pasaulē mīļākais putnC.

ps. Apvainoties nedrīkst!

Last edited by MĀRIS on 10 Jul 2015 21:27, edited 2 times in total.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Izņemot dažus, kurus var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem, mēs te visi esam jaunpienācēji, pirmās sezonas skatītāji, tāpēc nesatraucies par to gudrību...KurPutnC wrote:Vieglāk jau bija lasīt, ko gudrie spriež. Mēs jau parastie. Bet nu Durbertiņš ir mans pasaulē mīļākais putnC.Hildiņa wrote:Labvakar ! Klusētāju skapis saplīsis un tie, kam tur palika par grūtu , izsprukuši laukā , svaigā gaisāAr to arī apsveicu !

Mūsu zināšanas nosaka tas, cik ļoti mēs interesējamies par šo tēmu ārpus šī foruma, kā arī - cik ļoti mēs dalāmies ar iegūto informāciju ar citiem...
Nekad jau nav par vēlu mācīties un iepazīt ko jaunu!!!!

Domāju, ka te pulcējas biologi, ornitologi, dabas logi un citi LOGi. Tie, kas nepieder minētajiem, verētu būt durbertologi.
"Mūsu" ir milzum krietns pulks.
Un kur tad vēl tie daudzie, kuri tiešsaisti neskatās, bet pamana ziņas par vērotajiem putniem Delfos un noskatās sižetus, arī tieši iegūstot informāciju no tiem, kas ir cītīgi līdzspriedēji un individuālie vērotāji.
Tas, man liekas, ir pašlaik "augstākais" rādītājs. Un tas priecē, vai ne?
Un kur tad vēl tie daudzie, kuri tiešsaisti neskatās, bet pamana ziņas par vērotajiem putniem Delfos un noskatās sižetus, arī tieši iegūstot informāciju no tiem, kas ir cītīgi līdzspriedēji un individuālie vērotāji.
Tas, man liekas, ir pašlaik "augstākais" rādītājs. Un tas priecē, vai ne?
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
varbūt pašam personīgi atlidojot uz ligzdu ar zivi savās ķetniņās?KurPutnC wrote:Kur putns? Cik bēdu nav izbēdāts tā sīkā dēļ..Vistrakāk bija, kad Durbe blakus zarā mierīgi notiesāja savu ņammu, bet Durbītis tikmēr spiedza un klanījās. Kā uzzināsim, ka Pūķberts prot ķert zivis?