🔒Jūras ērgļi Durbē 2016 (Šilute un Vents)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
Locked
MĀRIS

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2016 (Durbe un Roberts)

Post by MĀRIS »

Speciāli sameklēju LK, Ames video, no kura taisīts LL ieliktais gifs, jo arī es no gifa nesapratu - kurš ir kurš. :oops: :P

Video: https://www.youtube.com/watch?v=2hjCfmhsnWU

Noskatoties video 3-šajā minūtē ir gifa situācija, un pēc tam ir redzama Lēdijas aste, tātad Vērotājai taisnība. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Vakar Jānis rakstīja par dāmām. Nezinu... Jāprasa, protams, amei, bet esmu pārliecināta, ka Raibais ir puisis.
Nupat ieliktajā GIFā var redzēt, ka Brūte diezgan neitrāli sēž zarā un Roberts viņu neaiztiek. Taču šodien palēnināti labi var redzēt kā Roberts ar nagiem pa priekšu pikē uz patriekto Raibo.
Man liekas, ka divas dāmas tik mierīgi nesēdētu blakus un dāmai Roberts nemaz neuzbruktu.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja

Post by Vērotāja »

MĀRIS wrote:
Noskatoties video 3-šajā minūtē ir gifa situācija, un pēc tam ir redzama Lēdijas aste, tātad Vērotājai taisnība. :P
Māri, vakar palaimējās, ka redzēju to visu tiešraidē. Tur pat nevajag astes skatīties, pēc uzvedības redzams kurš ir kurš :D
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Nu protams, ka tikai ligzdas īstais saimnieks tik neprātīgi un droši ligzdu aizstāv, pārējie jau vairāk lūkojas, lai nenoraujās, un no tāāāāda viesuļa laižas, ko nagi nes :lol:

Un tie divi svešie noteikti ir pretēja dzimuma putni, kas lūkojas pēc mājām... ja būtu viena dzimuma, tad arī viens otru dzenātu... ;)
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
mega2

Post by mega2 »

Vērotāja wrote:Vakar Jānis rakstīja par dāmām. Nezinu... Jāprasa, protams, amei, bet esmu pārliecināta, ka Raibais ir puisis.
Nupat ieliktajā GIFā var redzēt, ka Brūte diezgan neitrāli sēž zarā un Roberts viņu neaiztiek. Taču šodien palēnināti labi var redzēt kā Roberts ar nagiem pa priekšu pikē uz patriekto Raibo.
Man liekas, ka divas dāmas tik mierīgi nesēdētu blakus un dāmai Roberts nemaz neuzbruktu.
Bišku apjuku :o Kaut kas,kaut kur rakstīja,ka savā starpā plēšas viena dzimuma īpatņi (mātīte ar mātīti un tēviņš ar tēviņu) pretējie nē :cry: Vai tad Raibulis nav tas pats Spotty,kas sita ''kanti'' Lady un abi plivinājās kādu brīdi kopā??? :shock: Ja tā,tad viss pareizi--Roberts uzbruka jaunskungam--dāmas viņš neapbižo ,tikai pacieš (svešas) sev tuvumā :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

mega, varianti ir tikai divi.

Viens - Raibais ir puisis, zarā sēž Līgava un Roberts partriec Raibo prom.
Otrs (par kuru rakstīja eglīte) - Raibais ir sievieškārtas ērglis, zarā sēž Roberts, bet Līgava patriec svešo raibo ērgleni.

:?:
Evion

Post by Evion »

Manuprāt 1.varinats.
Bet nu Robis kā bulta :evil: ;) Tas, kas sēdēja ligzdā, pamuka žigli, kad viņam tā pikē virsū :)

Aizdomājos - ja viņi kaujas puikas ar puikām un meitenes ar meitenēm, tad par Durbītes prombūtni atbildīga varētu būt tieši....ghm.... līgaviņa. Lai gan negribētos ticēt.
Last edited by Evion on 16 Feb 2016 16:21, edited 1 time in total.
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:mega, varianti ir tikai divi.

Viens - Raibais ir puisis, zarā sēž Līgava un Roberts partriec Raibo prom.
Otrs (par kuru rakstīja eglīte) - Raibais ir sievieškārtas ērglis, zarā sēž Roberts, bet Līgava patriec svešo raibo ērgleni.

:?:

Manuprāt diezgan pārliecinoši izskatījās 1.variants ! Var sajukt spalvas astē un arī gredzenu putniem nav, tomēr uzvedība liek domāt, ka ligzdā ieradās Roberts un patrieca konkurentu. Izskatījās, ka saimnieks ierāda katram viesim savu vietu par ko šie arī nemaz tik izbrīnīti nebija. Tas Raibais arī tramīgs izskatījās un gatavs laisties projām, gan jau juta, ka Roberts tuvumā. :?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Arī es balsotu par 1.variantu, jo tas uzbrukums bija ļoti pārliecinošs. Līgava vēl nav pilnīgi nostabilizējusies pilntiesīgas saimnieces lomā. Man kaut kā neliekas ticami, ka Roberts tā mierīgi sēž zarā, bet Līgava kā tanks tiec prom svešos.
Otrkārt, raibais putns pēc augumiņa izskatījās kā tēviņš.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Šeit taču pat nav variantu. Noskatoties to video, kuru atstiepu no LK, beigās pēc astes ir skaidri redzams, kas par putnu sēž uzbrukuma laikā zarā, ka tā ir Lēdija, Līgava, Brūte, vai kā tur vēl! Un visādā ziņā tā nav Roberta aste, ar diviem lokiem. :P
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:Arī es balsotu par 1.variantu, jo tas uzbrukums bija ļoti pārliecinošs. Līgava vēl nav pilnīgi nostabilizējusies pilntiesīgas saimnieces lomā. Man kaut kā neliekas ticami, ka Roberts tā mierīgi sēž zarā, bet Līgava kā tanks tiec prom svešos.
Otrkārt, raibais putns pēc augumiņa izskatījās kā tēviņš.

Tieši tā, Roberts nekad neskatītos vienaldzīgi zarā tupēdams, kā tiek risināts konflikts viņa paša ligzdā....
Līgava sēdēja un noraudzījās duelī, kā jau tas dāmai pienākas 8-)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

d.e. wrote: Tieši tā, Roberts nekad neskatītos vienaldzīgi zarā tupēdams, kā tiek risināts konflikts viņa paša ligzdā....
Līgava sēdēja un noraudzījās duelī, kā jau tas dāmai pienākas 8-)
Pieļauju, ka Roberts arī sēdētu zarā un noskatītos, kā divas dāmas plēšas savā starpā, jo vēl nekādu lielo akceptu no Roberta puses pret Lēdiju neesmu novērojis. Viņš vienkārši izvēlētos stiprāko, uzvarētāju, kā tas dabā pieņemts. Bet šeit ligzdā bija vīrišķis, un te nu savas tiesības bija jāaizstāv Robertam. :P
ame

Post by ame »

GT makes me crazy today! i can understand that you are discussing the gif which Liana borrowed from LK, but i cannot understand less than a tenth of what you write. Image
/ GT padara mani crazy šodien! Es saprotu, ka jūs apspriež dāvanu, kas Liana aizņēmies no LK, bet es nevaru saprast mazāk nekā desmito daļu no to, ko jūs rakstīt.

i interpret the situation so that a young eagle (clearly; look at the tail) is in the nest. Robert lands on the branch, calls loud (he does not sit there quiet! :mrgreen: ). then his new bride makes a blitz attack on the young eagle and sweeps it out of the nest in a split-second. Robert stays in the nest. this is how i saw the situation.
/ i interpretēt situāciju tā, ka jaunais ērglis (skaidri, apskatīt astes) ir ligzdu. Robert nolaižas uz filiāle aicina skaļi (viņš nav tur sēdēt klusu!). tad viņa jaunā līgava padara Blitz uzbrukumu jauniešu ērglis un frekvences to no ligzdo split-sekundē. Robert paliek ligzdā. tas ir, kā es redzēju situāciju.

i think it is necessary to watch also the video. the gif is not enough.
/ Es domāju, ka tas ir nepieciešams, lai noskatītos arī video. GIF nepietiek.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=2hjCfmhsnWU

the above video is a part of a longer recording / iepriekš minētā video ir daļa no ilgāku ieraksta:

Video: https://www.youtube.com/watch?v=VOW0-gKcvD0

Viky

Post by Viky »

17:22 parītis ligzdā :)
Last edited by Viky on 16 Feb 2016 17:25, edited 1 time in total.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

17:22 - divi saucot iegāžas ligzdā.
mega2

Post by mega2 »

17:22 Ērgļi atlidojuši!!! :P Iegāzās ligzdā ar ieslēgtām sirēnām un viens tūlīt apgūlās :shock:
Last edited by mega2 on 16 Feb 2016 17:29, edited 1 time in total.
Hildina

Post by Hildina »

Tas , kurš ielidoja pēdējais , man izskatās pēc Roberta
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

17:24 - brūte (?) ieguļas pec tam, kad kādu laiku parušināja bedrīti.
arda

Post by arda »

Nu lai mani sasper jods, bet man liekās ka tas kas rokās pa ligzdu ir ''brūte'''nevis Robis, jo ir lielāka augumā un tas nozīmē ka ar to klibo kāju bija brūte.
Viky

Post by Viky »

Kaut ko cītīgi pēta :)

P.S. tas pūkainais ir Roberts :D vismaz pirmīt izkatījās, pirms uzbužinājās :D

Image
Locked

Return to “Jūras ērglis”