🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
roosaluristaja

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Post by roosaluristaja »

Dinga wrote:Man domājas, ka tik lieliem putniem, kā Durbe un Roberts, nevajadzētu būt problēmām noķert "dajebko", lai pabarotu savu ērglēnu...Man domājas, ka lielie, kaut kāda mums nezināma iemesla dēl, izvairās no ligzdas...Tas tik mans prātojums...
Tas, ka putns ir liels, nenozīmē, ka viņš viegli var noķert visu. Šis ir gadījums, kad izmēram nav nozīmes ;)
Un no ligzdas, vismaz tēviņš, absolūti neizvairās. Kad ir ko nest, viņš arī nes. Tie ir instinkti, putns nevar pēkšņi sākt domāt: "Ai tur tomēr ir baigi bīstami, nelidošu vairs, varbūt sīkais pats kaut kā tiks galā." Instinkts viņam liek medīt un nest medījumu jaunēklim.
Ar mātīti šajā ir ligzdā ir bišku savādāk, visnotaļ netipisks gadījums, kas iepriekš literatūrā nav aprakstīts, kad viņa tiešām izvairās apmeklēt ligzdu, kaut arī uzturas teritorijā.
Dinga

Post by Dinga »

Roosaluristaja, paldies par skaidrojumu...Es esmu nezinītis ērgļu lietās, tāpēc man tādi muļķīgi spriedelējumi...
Last edited by Dinga on 20 Jun 2015 14:58, edited 1 time in total.
mega2

Post by mega2 »

14:50 Labdien,visiem! Burberts stāv uz ligzdas malas un taisa koncertu--sauc vecākus un nemitīgi skatās ozola virzienā :shock: Pa laikam tiek piekārtotas arī spalvas,varbūt gatavojas pārlēcieniem uz zariņu.brokastu laiks pagājis,jācer uz brangām pusdienām :o
Made

Post by Made »

Man šķiet, ka viņam tie zari grūtāki nekā Puķītim un Mākonītei. Uz to, kas "Durbes čiekuru zars", ir jāsagriežas lēcienā un viņš tāds līgojošs un bubmuļains, grūti līdzsvaru pēc tam saglabāt. "Durbes astesgala zari" ir stabilāki, bet nu arī tādi tievi... nez, vai viņš "špacierētu" pa OzolZīļu pastaigu baļķi (labāk viņu tur neiedomāties!) .. mjaaa., kurš būs tas zars :? :)

Image

Varbūt zinātāji saklausa arī vecāku saucienus? Man liekas, ka viņš gan klausās, gan atbild, ne?
MĀRIS

Post by MĀRIS »

roosaluristaja wrote: Ar mātīti šajā ir ligzdā ir bišku savādāk, visnotaļ netipisks gadījums, kas iepriekš literatūrā nav aprakstīts, kad viņa tiešām izvairās apmeklēt ligzdu, kaut arī uzturas teritorijā.
Piedod, bet Durbe ir pāris reizes bijusi, un kas man nedod miera- kad viņa parādās, tad ne uz minūti, bet gan uz visu nakti. Man liekas, ka viņa nevar saņemt drosmi, un ielaisties ligzdā, bet kad to bija izdarījusi, tad pat Durberts viņu nevarēja izdzīt. Plus pie tam mani neatstāja sajūta, ka arī Durbe, kad bija ligzdā gaidīja Robertu ar zivi.:P
Atvaino,- spriedelējumi no sērijas "kā būtu ja būtu"! :lol: Gaidām kas notiks tālāk. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made, to ir neiespējami prognozēt kurš būs īstais zars. Liekas, ka tuvākais un vienkāršākais, bet realitātē mēdz būt gan tā, gan savādāk.
Liekas, ka tie, kas ir kreisajā pusē,it kā būtu piemērotākie, bet mēs nezinam kas ir kameras pusē. Arī labajā pusē kaut kāds zars redzams.
To nevar uzminēt kas Durbertam būs pratā, kad īstais brīdis pienāks.

Ja spēlējam minēšanu, mana likme uz to zaru, kas redzams labajā pusē :P
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Pitons

Post by Pitons »

MĀRIS wrote:
roosaluristaja wrote: Ar mātīti šajā ir ligzdā ir bišku savādāk, visnotaļ netipisks gadījums, kas iepriekš literatūrā nav aprakstīts, kad viņa tiešām izvairās apmeklēt ligzdu, kaut arī uzturas teritorijā.
Piedod, bet Durbe ir pāris reizes bijusi, un kas man nedod miera- kad viņa parādās, tad ne uz minūti, bet gan uz visu nakti. Man liekas, ka viņa nevar saņemt drosmi, un ielaisties ligzdā, bet kad to bija izdarījusi, tad pat Durberts viņu nevarēja izdzīt. Plus pie tam mani neatstāja sajūta, ka arī Durbe, kad bija ligzdā gaidīja Robertu ar zivi.:P
Atvaino,- spriedelējumi no sērijas "kā būtu ja būtu"! :lol: Gaidām kas notiks tālāk. :P

Interesantas teorijas :)

Tātad māte moš savainota, apslimusi - ja jau nevar trāpīt ligzdā, gaida zivi , nelido prom no ligzdas ....

Brīdinājums. Lūdzu ievērot foruma noteikumus (11.punktu)
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =15&t=2386
Sunshine

Post by Sunshine »

d.e. wrote:
magic wrote:Durberts izvēlēsies pirmos lidošanas mēģinājumus (zarošanu,, cik sapratu no zinātājiem), kad visi līgos un nebūs pie ekrāniem
Arī būšu un pasekošu, jo neesmu šobrīd LV un izpaliks šogad līgošana ;)

15:18
Tēti, nu kur ir mana zivs?...

Image
Pitons

Post by Pitons »

Kas tā par tādu trāpīšanu nolaišanos ligzdā ?
Tač Ērglis var nolaisties jebkur - pieplanējot un sabremzējot !!!
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Piton! Vispirms izlasi, ja gribi saprast. :P
d.e.

Post by d.e. »

Njaa laiks rādīs, laiks rādīs .. ja visi striķi trūks, tad tas vīriņš, kas gredzenoja arī nesīs augshā RIMI laša fileju koaaa ?

Putniem nav ne kalendāra, ne pulksteņu, viss notiek tā kā dabā jānotiek un nav pamats lieki satraukties, skaitot stundas un minūtes bez brokastīm vai pusdienām! Gan būs arī zive ! ;)
Protams tas neliedz arī man fantazēt, ka labprāt palaistu kādu ar spalvām aplipinātu bezpilota lidaparātu (Dronu), kas karpu ligzdā piegādā, kamēr sencīši prom un to nemana ! :lol:
Pitons

Post by Pitons »

MĀRIS wrote:Piton! Vispirms izlasi, ja gribi saprast. :P
Drosme .. hmm

Kapēc vajazīga drosme , lai ielidotu pie sava Ērglēna :) ?
roosaluristaja

Post by roosaluristaja »

Pitons wrote:Kas tā par tādu trāpīšanu nolaišanos ligzdā ?
Tač Ērglis var nolaisties jebkur - pieplanējot un sabremzējot !!!

Ērgļi, starp citu, nepavisam nevar nolaisties jebkur. Ir vajadzīgs brīvs pielidošanas ceļš. Tieši tāpēc viņi izvēlas ligzdot šādās salīdzinoši atklātās vietās, jo kokā ar bieziem zariem viņi nekādīgi nevarētu nolaisties.
Arī trāpīt ligzdā nebūt nav tik vienkārsi, kā tev liekas. Tas gan attiecas uz jaunajiem putniem, kas mācās lidot, nevis pieaugušajiem. Pacelties no ligzdas un doties pirmajā lidojumā ir daudz vienkāršāk, nekā atgriezties un precīzi trāpīt tajā atpakaļ.
Dinga

Post by Dinga »

Patiesībā uztrauc Durberta saucieni...Tā ir, ka drusku uztraucamies par to ērglēnu un tas ir tikai cilvēcīgi. Mēs daudz ko nezinām un varam tikai minēt, kā saprotama katra putna uzvedība. Pacietību un vēlreiz-pacietību...
Pitons

Post by Pitons »

ZIIIVSSSS!!!!!!!!!!!! :D :D :D
Dinga

Post by Dinga »

16:39 Ak, Dievs, Durberts ēd un spiedz...
Kurš atnesa zivi?
Last edited by Dinga on 20 Jun 2015 16:41, edited 1 time in total.
pelce

Post by pelce »

Kādas emocijas ēdot :D
d.e.

Post by d.e. »

Beidzot zivs ! Neredzēju kā atnesa tik izdzirdēju, ka spiedz kā traks ! :D
Attachments
ērglis 13.jpg
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Akustiskais spēriens no Durberrta puses bija oi,oi!!!Pat tālumā strādājot bija dzirdams "ZIVS"!!! :P
Dinga

Post by Dinga »

16:46 Iespējams, ka lielais ir netālu, tāpēc Durberts spiedz un ēd vienlaicīgi.
Locked

Return to “Jūras ērglis”