🌼Durbes jūras ērgļu ligzdā novērotās citas putnu sugas, 2019-2025

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
mega2

Re: Durbes ligzdā novērotās citu putnu sugas, 2022

Post by mega2 »

15:09 izdzīvojies pa ligzdas apakšu un apstrādājis mikrofonu,dzilnītis atrādījās vēl vienu reizi! :P
mega2

Post by mega2 »

17:14 atkal jau kraukļi ķērkdami lidinājās apkārt -viens piezemējās ligzdas koka galotnē un turpināja savu sakāmo! :roll:
mega2

Post by mega2 »

3.FEBRUĀRIS

Labdien!

šorīt ilgu laiku aizņēma mūsu ērgļu pāra aktivitātes ligzdā-pārējie putni bija vairāk dzirdami,nekā redzami-kā jau ierasts tie bija kraukļi,sīļi un melnās dzilnas...

16:06/07 kraukļi sāka ķērkt un lidināties apkārt-viens piezemējās ligzdas koka galotnē,bet pēc kāda laika aizkadrā aizlidoja-bija dzirdams arī ''pīļknābis'',bet protams aizkadrā! :roll:

otrs lidoja garām ligzdas kokam...
ame

Post by ame »

Vērotāja wrote: 03 Feb 2022 15:53 ....
Lasīju čatā pieļāvumu, ka ērgļi, iespējams, pārojas kut kur citur.
Pārošanās ir saistīta ar ligzdu, ar zaru nešanu, kopīgu uzturēšanos ligzdā.
K kungs pāris reizes ir iesācis tādu kā pirmspārošanās rituāla daļu, bet tas pagaidām ne ar ko nav beidzies.
2015.gada ērgļi Durbe un Roberts pārojās ārpus ligzdas, bet tas notika blakus kokā un to labi varēja dzirdēt kamerā (un arī nedaudz redzēt).
Man liekas visai neticami, ja ērgļi pēc uzturēšanās ligzdā abi kopā aizlidotu kaut kur ļoti tālu, kur beidzas kameras dzirdamība un tur pārotos.
https://forums.dabasdati.lv/viewtopic.p ... 95#p313095

Sveiki!
i have seen photographs of WTE mating in places outside the nest, in forest or on lake ice or so. a friend of mine takes pictures of eagles and he once showed me a picture of eagles mating on ice. he was very proud that he had been able to take such a picture. by that time i had seen eagles mating dozens of times at our camera nests. :mrgreen: /
Esmu redzējis WTE pārošanās fotogrāfijas vietās ārpus ligzdas, mežā vai uz ezera ledus. mans draugs fotografē ērgļus, un viņš reiz man parādīja attēlu ar ērgļiem, kas pārojas uz ledus. viņš bija ļoti lepns, ka varēja uzņemt šādu attēlu. līdz tam laikam es desmitiem reižu biju redzējis ērgļus pārojoties pie mūsu kameru ligzdām. :mrgreen:

i think that we once saw eagles mating at the Estonian seal island (but i'm not sure about this). the nest is not the only place. /
Es domāju, ka mēs kādreiz redzējām ērgļus pārojoties Igaunijas roņu salā (bet par to neesmu pārliecināts). ligzda nav vienīgā vieta.

...i could not find the eagles mating at seal island but i found a few pictures. /
Es nevarēju atrast ērgļus, kas pārojas roņu salā, bet es atradu dažas bildes.
https://images.app.goo.gl/68njdm8FNsd1nqeAA
https://images.app.goo.gl/zcc8K5kXZwgH39ix8
Vērotāja

Post by Vērotāja »

ame wrote: 03 Feb 2022 17:33 Sveiki!
i have seen photographs of WTE mating in places outside the nest, in forest or on lake ice or so. a friend of mine takes pictures of eagles and he once showed me a picture of eagles mating on ice. he was very proud that he had been able to take such a picture. by that time i had seen eagles mating dozens of times at our camera nests. :mrgreen: /
Esmu redzējis WTE pārošanās fotogrāfijas vietās ārpus ligzdas, mežā vai uz ezera ledus. mans draugs fotografē ērgļus, un viņš reiz man parādīja attēlu ar ērgļiem, kas pārojas uz ledus. viņš bija ļoti lepns, ka varēja uzņemt šādu attēlu. līdz tam laikam es desmitiem reižu biju redzējis ērgļus pārojoties pie mūsu kameru ligzdām. :mrgreen:

i think that we once saw eagles mating at the Estonian seal island (but i'm not sure about this). the nest is not the only place. /
Es domāju, ka mēs kādreiz redzējām ērgļus pārojoties Igaunijas roņu salā (bet par to neesmu pārliecināts). ligzda nav vienīgā vieta.

...i could not find the eagles mating at seal island but i found a few pictures. /
Es nevarēju atrast ērgļus, kas pārojas roņu salā, bet es atradu dažas bildes.
https://images.app.goo.gl/68njdm8FNsd1nqeAA
https://images.app.goo.gl/zcc8K5kXZwgH39ix8

ame, everything can be in nature. The longer I follow, the more I am convinced of that.
But still this time I note that this is a young couple.They are held together by the nest more than the closeness of each other.
After the nesting year, they will be close to each other and will be close elsewhere - on the lake or anywhere.
And another argument - Everything is determined by Milda. And Milda had previously mated in the nest.

But as always - let's see, then see :P

Latviski:

ame, dabā viss var būt. Jo ilgāk sekoju, jo vairāk pārliecinos par to.
Bet tomēr šoreiz ņemu vērā, ka šis ir jauns pāris. Viņus satur kopā ligzda vairāk, nekā savstarpējā tuvība.
Pēc ligzdošanas gada viņi būs tuvi viens otram un būs tuvi arī citur - uz ezera vai jebkur.
Vēl arguments - Visu nosaka Milda. Un Milda iepriekš pārojās ligzdā.

Bet kā vienmēr - skatīsimies, tad redzēsim :P
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
mega2

Post by mega2 »

4.FEBRUĀRIS

Labrīt!
07:01 kamera pieslēdzās noteiktā laikā...

08:07 uzausis apmācies rīts-klusums,izņemot vēja brāzmas,nekas cits nav saklausāms! :roll:
laika prognoze šodienai nav iepriecinoša-nokrišņi slapja sniega veidā un vējš...
11:08 dzirdami kraukļu ķērcieni,bet kadrā neparādās! :?

12:00 kameras ''acs'' ik pa brīdim aizmiglojās un grūti kaut ko saskatīt,bet nu līdz šim brīdim ligzdu neviens nav apmeklējis-gaidīsim,varbūt tomēr kāds atlidos :?:
mega2

Post by mega2 »

12:06 sāka skanēt kraukļu balsis-viens parādījās augstu debesīs knapi saskatāms pārlidojot mežu no kreisās uz labo pusi...

12:12/13 cauri skaļajām vēja brāzmām,kas pūta tieši mikrofonā,bija saklausāma mazputniņa čirpstināšana pavisam tuvu,bet nebija redzams! :roll:
mega2

Post by mega2 »

5.FEBRUĀRIS

Labrīt!
08:00 uzausis slapjš rīts Durbes pusē,visur pil un pakš ūdens lāses -valda atkusnis! ;)

12:07 bija dzirdamas gulbju klaigas pārlidojot mežu,bet ārpus kameras redzamības! :?

laika prognoze apmierinoša,bet neviens ligzdu neapciemo ...
mega2

Post by mega2 »

14:09 atkal gulbji bija sarosījušies pārlidojumam,bet atrādīties nesteidza! :cry:

15:27 līdz šim brīdim klusums-ierastajiem ''klientiem'' (kraukļiem,vārnām un sīļiem) šodien brīvdiena-šamējos ne dzird,ne redz-ligzdā sniega paliek arvien mazāk un vēja brāzmas ik pa brīdim pārbīda zarus tos kustinot! :roll:
mega2

Post by mega2 »

6.FEBRUĀRIS

Labrīt!

07:01 kamera pieslēdzās,kā paredzēts-dzirdamas stipras vēja brāzmas tieši mikrofonā...
no 07:03- ... sāka skanēt dīvainas skaņas-it kā čiepstieni vai pīkstieni-varētu būt bijis vāvers,kurš tumsā saimniekoja pa ligzdu,bet varbūt vienkārši zars kaut kur rīvējās un radīja tās skaņas? :roll:

07:57 uzausis dūmakains rīts Durbes mežā-laika apstākļi nav labvēlīgi lidojumiem...
09:40/41 skanēja knapi saklausāmas sīļu balsis kaut kur tuvumā...
mega2

Post by mega2 »

12:03/04 un atkal jau bija dzirdami sīļi ''sarunājoties dažādās mēlēs''! :?

nez,no kurienes ir ''izrakta'' šī laika prognoze? :o
12:53 paši savām acīm varam pārliecināties,kāds laiks šobrīd valda Durbē-saule pavisam noteikti pat blakus nav stāvējusi! :shock:
mega2

Post by mega2 »

7.FEBRUĀRIS

Labrīt!
07:45 gaismai austot paveras sniegots skats uz ligzdu-egles zari labajā pusē nedaudz noliekušies no slapjā sniega smaguma! :roll:
08:51 kraukļi lidinājās apkārt un ķērca,bet ārpus kameras redzamības...
Durbē valda atkusnis...
mega2

Post by mega2 »

11:06-11:08 nu jau kraukļiem piepulcējušies arī sīļi un visi draudzīgi ķērca,bet joprojām ārpus kadra! :?

12:40 tā nu līdz šim brīdim neviens (izņemot K kungu) ligzdā nav rādījies-visas kraukļ/vārņu un sīļu aktivitātes notiek ārpus kadra,bet no baltās sniega burvības maz kas atlicis! :cry:
mega2

Post by mega2 »

14:47 kraukļi bija dzirdami lidinamies apkārt,bet kaut kā iemanījušies šodien netrāpīties kadrā -vienu noķēru (knapi saskatāmu) augstu debesīs labajā stūrī! :shock:
mega2

Post by mega2 »

8.FEBRUĀRIS

Labrīt!
07:09 ... tuvējo māju suns sāka riet un ilgi nevarēja rimties...
07:15 ... lapsa rēja tuvumā un tas arī bija suņa satraukuma iemesls! :shock:

08:02 brīnišķīgais Durbes saullēkts! :P
mega2

Post by mega2 »

08:56 gulbji skaļi saucot pārlidoja mežu no labās uz kreiso pusi nedaudz atrādoties kadrā,bet nevarēja saprast,cik viņu tur bija...
tikai kustīgi punktiņi un ēnas! :shock:
mega2

Post by mega2 »

09:26 uz pāris sekundēm kadrā parādījās vāvers,kurš izlīda no ligzdas apakšas kreisajā pusē un zibenīgi nozuda-likās,ka no kaut kā sabijās? :roll:
mega2

Post by mega2 »

09:26 un sabijās arī-kamēr vāvers skrubinājās zem ligzdas,krauklis skaļi ķērca galotnē un tad aizlidoja kreisajā pusē! :roll:
mega2

Post by mega2 »

09:27 kāds ne visai smags piezemējās galotnē,bet tūlīt pat devās prom uz labo pusi- tas pats krauklis riņķoja apkārt? :roll:
mega2

Post by mega2 »

09:29/30 kamēr K kungs bija ligzdā no kreisās puses tuvojās 2 lieli putni un pēc brīža aizkadrā dzirdami spārnu švīksti-kraukļi nekādi nevarēja šorīt beigt riņķot apkārt! :shock:
Post Reply

Return to “Jūras ērglis”