🔒Jūras ērgļi Durbē 2016 (Šilute un Vents)
-
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2016 (Durbe un Roberts)
Es biju domājusi, ka sodu var uzlikt medību kolektīvam, mežzinim, kas, ja nemaldos ņem dalību. Un tad lai paši savā starpā skaidrojās. Nav jau svarīgi, kāds ir sods, bet parādīt, ka likums nav tikai papīram vai ķeksītim domāts. Kaut vai brīdinājums, ar paredzamām reālām sekām, ja kas atkārtosies.
-
Sveicināti, forumieši!
Joprojām sekoju līdzi visiem notikumiem Durbertvillā . Šodienas šāvieni, kā arī citas aktivitātes ,kas notiek ligzdas apkārtnē, man liek domāt ka iespējams putni ir nobiedēti,tāpēc arī ligzda kļuvusi klusāka.Teju katras brīvdienas, un ne tikai mežā kaut kas notiek.Ir bijušas medības ar dzinējiem un viss mežs tiek piekliegts, par šāvieniem jau nerunāsim,tur šauj uz nebēdu,pat pa tumsu, tad rej suņi, kaut kur ligzdas tuvumā ir dzirdētas cilvēku balsis un utt. Tāpēc arī Durbe nerādās šajā ligzdā,un varbūt sev ir noskatījusi citu ligzdošanai piemērotu vietiņu. Domāju ornitologiem šajā sakarā ir sava versija.Nezinu vai šobrīd būtu prāta darbs tur ar tām kamerām darboties ja putni ir kļuvuši piesardzīgi. Ērgļiem no visām maņām vislabāk ir attīstīta redze, tā mums liekas ka viņi mūs neredz, bet patiesībā viņi redz visu.Tāds ir mans viedoklis.Bet par medībām noteikti jābūt informētiem mežsargiem un vietējam policistam.Manā pagasta pat pagastvecis tiek informēts.
Joprojām sekoju līdzi visiem notikumiem Durbertvillā . Šodienas šāvieni, kā arī citas aktivitātes ,kas notiek ligzdas apkārtnē, man liek domāt ka iespējams putni ir nobiedēti,tāpēc arī ligzda kļuvusi klusāka.Teju katras brīvdienas, un ne tikai mežā kaut kas notiek.Ir bijušas medības ar dzinējiem un viss mežs tiek piekliegts, par šāvieniem jau nerunāsim,tur šauj uz nebēdu,pat pa tumsu, tad rej suņi, kaut kur ligzdas tuvumā ir dzirdētas cilvēku balsis un utt. Tāpēc arī Durbe nerādās šajā ligzdā,un varbūt sev ir noskatījusi citu ligzdošanai piemērotu vietiņu. Domāju ornitologiem šajā sakarā ir sava versija.Nezinu vai šobrīd būtu prāta darbs tur ar tām kamerām darboties ja putni ir kļuvuši piesardzīgi. Ērgļiem no visām maņām vislabāk ir attīstīta redze, tā mums liekas ka viņi mūs neredz, bet patiesībā viņi redz visu.Tāds ir mans viedoklis.Bet par medībām noteikti jābūt informētiem mežsargiem un vietējam policistam.Manā pagasta pat pagastvecis tiek informēts.
-
Paldies, rapaskalns, par sekošanu, viedokli un rūpi!
Arī biju dzirdējusi, ka vietējam mežzinim vai mežsargam (tur tie amata nosaukumi jau ir tik daudzas transformācijas piedzīvojuši, ka man jau ir sajucis, kurš ko dara) jābūt klāt medībās.
Ja runājam par kameras lēcas nomaiņu, tad man palika iespaids, ka tā notiks vakarā. Ka ērgļiem arī nakts redze ir attīstīta..., es īsti nezinu, šķiet - ne visai.
Arī biju dzirdējusi, ka vietējam mežzinim vai mežsargam (tur tie amata nosaukumi jau ir tik daudzas transformācijas piedzīvojuši, ka man jau ir sajucis, kurš ko dara) jābūt klāt medībās.
Ja runājam par kameras lēcas nomaiņu, tad man palika iespaids, ka tā notiks vakarā. Ka ērgļiem arī nakts redze ir attīstīta..., es īsti nezinu, šķiet - ne visai.
- roosaluristaja
Maz-ko-zinu wrote:Es biju domājusi, ka sodu var uzlikt medību kolektīvam, mežzinim, kas, ja nemaldos ņem dalību. Un tad lai paši savā starpā skaidrojās. Nav jau svarīgi, kāds ir sods, bet parādīt, ka likums nav tikai papīram vai ķeksītim domāts. Kaut vai brīdinājums, ar paredzamām reālām sekām, ja kas atkārtosies.
Ja tās bija individuālas medības, tad medību kolektīvam un vēl jo vairāk mežzinim neko piešūt nevar. Gan jau, ka kolektīva biedri zin, kurš tur medīja, bet nav pieķerts, nav zaglis. Ieraksts, kurā dzirdama tikai skaņa, nekādā gadījumā nav pierādījums. Ja viņš tur kaut ko būtu nomedījis un tas tiktu piefiksēts, tad kaut ko varētu štukot.
Cik zinu, ar medībām lielākoties nodarbojas cilvēki ar pieklājīgiem ienākumiem un attiecīgi ar iespējām algot pieklājīgus advokātus. Bez nopietniem prādījumniem par vainu domāju tur pat procesu nav jēgas uzsākt.
Pēdējo reizi mežsargam medībās obligāti jābūt klāt bija pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados. Šobrīd Valsts meža dienestā mežsargu vairs nav, ir tikai mežziņi, vecākie mežziņi, virsmežziņi.Katrā pagastā viens, maksimums divarpus mežziņu.Maz-ko-zinu wrote: Arī biju dzirdējusi, ka vietējam mežzinim vai mežsargam (tur tie amata nosaukumi jau ir tik daudzas transformācijas piedzīvojuši, ka man jau ir sajucis, kurš ko dara) jābūt klāt medībās.
Vietējo mednieku attieksme bieži vien ir tāda- virspusēji vīpsnājoša. Mans medību iecirknis, mana teritorija,salikuši te visādus aizliegumus, to nedrīkst un to nedrīkst. Nomas maksu maksāju, gribu arī medīt. Mežs tepat pie mājas, bet medīt nedrīkst.
Taisnības labad gan jāsaka,ka 99 % mikroliegumu robežas dabā atzīmētas nav, sameklēt informāciju par tām var tikai ar grūtībām. Manuprāt, skaidrošana un patiesas rūpes par aizsargājamām sugām,dotu lielāku efektu nekā sodīšana.
-
Paldies par izsmeļošām atbildēm, Leo un roosaluristaja.
Jau minēju, ka amatu nosaukumi jūk. Cerams, tagad atcerēšos.
Par nomas maksu strīdīgs jautājums. Man neviens nemaksā, kaut arī esam meža īpašnieki.
Es domāju, ka ir oficiāli jāinformē medību kolektīvi, kuru teritorijās atrodas mikroliegumi. Tas pats Valsts mežu dienests to varētu darīt. Tas aiztaupītu apgalvojumus - "A es nezināju". Un kolektīvu dalībniekiem un vadītājiem būtu ar parakstu jāapliecina, ka ir informēti. Kas neliedz veikt izskaidrošanas darbus.
Vai mēs neesam no tēmas novirzījušies, mums to nevajadzētu Diskusijās apspriest?
Jau minēju, ka amatu nosaukumi jūk. Cerams, tagad atcerēšos.
Par nomas maksu strīdīgs jautājums. Man neviens nemaksā, kaut arī esam meža īpašnieki.
Es domāju, ka ir oficiāli jāinformē medību kolektīvi, kuru teritorijās atrodas mikroliegumi. Tas pats Valsts mežu dienests to varētu darīt. Tas aiztaupītu apgalvojumus - "A es nezināju". Un kolektīvu dalībniekiem un vadītājiem būtu ar parakstu jāapliecina, ka ir informēti. Kas neliedz veikt izskaidrošanas darbus.
Vai mēs neesam no tēmas novirzījušies, mums to nevajadzētu Diskusijās apspriest?
Maz-ko-zinu, viss kārtībā, tā ir saruna par Durbi, Robertu un citiem aizsargājamiem putniem un viņu dzīvesvietu.
Nevienu sekundi neatbalstu šo šaudīšanos, taču rapaskalns apgalvojums, ka tādēļ Durbe neizvēlas ligzdu, tomēr nešķiet pamatots.
Jo, lai gan 2014.gadā šiem ērgļiem nesekojām, nav nekāda pamata domāt, ka 2014.gadā mednieki nešaudījās, suņi nerēja un pat Jānis kāpa gredzenot mazuļus.
Atcerēsimies, ka 2014.gada ligzda bija vien nieka 200m attālumā no 2015.gada ligzdas, tātad viss minētais Durbei netraucēja. Vai arī traucēja, bet ne tik ļoti, lai mainītu vietu. Jo vietas maiņa - tā ir aizlidošana uz citu vietu, nevis 200m attālumā uz citu koku.
Nevienu sekundi neatbalstu šo šaudīšanos, taču rapaskalns apgalvojums, ka tādēļ Durbe neizvēlas ligzdu, tomēr nešķiet pamatots.
Jo, lai gan 2014.gadā šiem ērgļiem nesekojām, nav nekāda pamata domāt, ka 2014.gadā mednieki nešaudījās, suņi nerēja un pat Jānis kāpa gredzenot mazuļus.
Atcerēsimies, ka 2014.gada ligzda bija vien nieka 200m attālumā no 2015.gada ligzdas, tātad viss minētais Durbei netraucēja. Vai arī traucēja, bet ne tik ļoti, lai mainītu vietu. Jo vietas maiņa - tā ir aizlidošana uz citu vietu, nevis 200m attālumā uz citu koku.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
-
Tai pašā laikā, Vērotāja, labi, ka rapaskalns dalījās ar saviem apsvērumiem. Tas deva mums iespēju pārrunāt šo tēmu, izteikt savus viedokļus, apsvērumus, uzklausīt profesionāli, kļūt zinošākiem. Vai ne? 

Maz-ko-zinu, bez šaubām. Katrs viedoklis ir nozīmīgs un dod vielu pārdomām un secinājumiem.
Rapaskalns viedokli izlasīju pirms pāris stundam un pirmajā brīdī nodomāju - jā, pareizi. Taču pēc tam, darot mājas darbus, sāku domāt par iepriekšējo zināmo gadu (2014). Tā kā ir viela pārdomām.
Rapaskalns viedokli izlasīju pirms pāris stundam un pirmajā brīdī nodomāju - jā, pareizi. Taču pēc tam, darot mājas darbus, sāku domāt par iepriekšējo zināmo gadu (2014). Tā kā ir viela pārdomām.
-
Man kaadreiz stāstīja, ka viens shaaviens ir vainu preciizs vai malumednieks, jo gandriiz neiespeejami noteikt kuraa pusee shauts.
Durbe protams ir kundze ar raksturu, bet noteikti ne mulkje un es esmu pārliecināts, ka vinja labi zin no kaadiem trokshnjiem ir jaabaidaas un kaadiem nee.
Durbe protams ir kundze ar raksturu, bet noteikti ne mulkje un es esmu pārliecināts, ka vinja labi zin no kaadiem trokshnjiem ir jaabaidaas un kaadiem nee.
15.Februāris
7:03 Labrīt! Kamera atsākusi savu darbu--vēja,par laimi,nav--dzirdamība laba
Strautiņš joprojām burbuļo,putni vēl snauž--apkārt klusums... 
7:03 Labrīt! Kamera atsākusi savu darbu--vēja,par laimi,nav--dzirdamība laba

- Lianaliesma
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

9.56. Dižputna klaigāšana ligzdā. 

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
-
13:56 - ērglis ligzdā. Negredzenots. Tūlīt apskatīsim.
Nav līdz galam pieaudzis - aste nav balta.
Nav līdz galam pieaudzis - aste nav balta.
Last edited by Maz-ko-zinu on 15 Feb 2016 13:59, edited 1 time in total.
13:57 Ērglis ligzdā--jaunulis,liekas bez gredzeniem 

13.59 Tikai pats astes gals palicis melns, tātad diezgan pieaudzis
- Lianaliesma
14.05
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa

14.04 Spāŗns jāpaskrubina

Skatiens kamerā
Kājas nevar redzēt. nez gredzeni bija vai nē ???

Kājas nevar redzēt. nez gredzeni bija vai nē ???