Hm... vai ir kas jauns zināms? No iepriekšējām sarunām sapratu, ka Durbertvillā negredzenos, bet Ošu mājās gan

(ja kas, es YT čatā runāto nepārzinu, ja skatos, tad puspilno ekrānu un tas čats paliek aiz kadra)
Hm... vai ir kas jauns zināms? No iepriekšējām sarunām sapratu, ka Durbertvillā negredzenos, bet Ošu mājās gan
Māris šeit rakstīja, ka gredzenos. Apmēram kaut kad pagājušās nedēļas beigās rakstīja.
Ierakstīju, lai viedie var pateikt ir vai nav kokvardes
Jau vairākas reizes esmu rakstījis, ka gredzenos abas tiešraides ligzdas, lai iegūtu pēc iespējas daudz patiesas informācijas par notikumiem ligzdās arī pēc gredzenošanas. Tā kā gredzenošana monitoringa ietvaros notiek visās zināmajās jūras ērgļu ligzdās, tad tiešraižu ligzdu mazuļu gredzenošanu es pat uzskatu par obligātu, jo tikai tā mēs varam piefiksēt faktus, ar kuriem varbūt arī varam vērsties pie ornitologiem par gredzenošanas nelabvēlīgo ietekmi.Vērotāja wrote: ↑30 May 2018 01:01Māris šeit rakstīja, ka gredzenos. Apmēram kaut kad pagājušās nedēļas beigās rakstīja.
Citur savādāk gredzeno? Kā izvairīties no jūtīgo putnu emocionālas traumēšanas gredzenošanas laikā?Vērotāja wrote: ↑30 May 2018 00:17 Kas attiecas uz gredzenošanu - ja kādreiz kādā no tiešraižu ligzdām pie mums vai Igaunijā kādi bērni tiks pilnībā pamesti, tas varbūt beidzot liks ornitologiem uz gredzenošanu paskatīties savādāk un izvērtēt cik tas ir putniem traumatiski.
Ne visām sugām vienādi, bet tieši šīm jūtīgajām. Kamēr traģiskas sekas netiks nofilmētas, piefiksētas un iemūžinātas, tikmēr nekas nemainīsies.
Varbūt kāds tāds piefiksēts gadījums ļaus izvirzīt gredzenošanas tēmu Eiropas līmenī.
Kur var parakstīties? Problēma patiešām ir informācijas apritē. Tas nav cilvēku kūtrums.CerambyX wrote: ↑29 May 2018 23:13 Starp citu feisbukā tāds savdabīgs Latvijas Dabas fonda (LDF) direktora (!!!), Ģirta Strazdiņa vērojums, kas mani personīgi ļoti izbrīna. Manuprāt, ne visai korekts 'situācijas izvērtējums' - vismaz ne no šādā amatā esoša cilvēka (un par web-kamerām atbildīgas personas) puses. Tā vietā labāk būtu LDF pārstāvji aktīvi te nākuši komentāros cilvēkus mierināt, vēlreiz stāstīt un izglītot par dabas procesiem utt. nevis feisbukā cilvēkus kauninājuši. Bet šeit... tukšums. Lai kameru vērotāji vārās paši savā sulā![]()
![]()