🔒Jūras ērgļi Durbē 2017 (Milda un Raimis)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
ame

Re: Jūras ērgļi Durbē 2017

Post by ame »

hello!
there were a lot of little visitors. the first i did not know.
the next was perhaps a fieldfare (Turdus pilaris) together with a young blackbird (Turdus merula). the little bird who peeked into the camera was a goldcrest (Regulus regulus).
then there were two willow tits (Parus montanus).
after them a blue tit (Cyanistes caeruleus, formerly Parus caeruleus) and an adult blackbird (T. merula).
the last bird was perhaps the same as the first bird. i don't know who it was.

Sveiki!
Tur bija daudz mazu apmeklētāju. Pirmo es nezināju.
Nākamais varbūt bija lauka (Turdus pilaris) kopā ar jauno melno putni (Turdus merula) . Mazais putns, kurš noskatījās kamerā, bija zelta kostīms ( Regulus regulus ).
Tad tur bija divas vītolu tits ( Parus montanus ).
Pēc tiem ir zils cūciņš (Cyanistes caeruleus, agrāk Parus caeruleus un pieaugušais melnais putns ( T. merula ).
Pēdējais putns bija iespējams tāds pats kā pirmais putns. Es nezinu, kas tas bija.

http://www.looduskalender.ee/forum/view ... 50#p540950
Sarmīte

Post by Sarmīte »

19;40
Man liekas ,ka 19:40 ir pelēkais strazds,bet varbūt kļūdos :oops:,tikko pamanīju,ka laiku jau neredz bildē :?: Katrā ziņa komentāram un bildei ir laiks 19:40 :)
mega2

Post by mega2 »

Raganiete wrote:19;40
Man liekas ,ka 19:40 ir pelēkais strazds,bet varbūt kļūdos :oops:,tikko pamanīju,ka laiku jau neredz bildē :?: Katrā ziņa komentāram un bildei ir laiks 19:40 :)
Paldies,Raganiet! Tas tiešām bija pelēkais strazds,jeb pelēkais mežastrazds-ar viena putna atpazīšanu esam tikuši galā pašu spēkiem! :lol:
http://ornitofaunistika.com/lvp/turpil.htm
mega2

Post by mega2 »

10.JŪLIJS

Labrīt!
5:08 Aust jauna diena Durbes pusē,atliek gaidīt jaunus ciemiņus ligzdā,kā arī pašus saimniekus parādamies! :P
mega2

Post by mega2 »

6:01 laikam jau lauku/a balodis noplivinājās garām ligzdas kokam,bet lidojumā sanāca dubultā :lol:
Image

Image
mega2

Post by mega2 »

20:08 un atkal jau ligzdā sen neredzēts ciemiņš-vidējais dzenis(?) :shock: (ar tām sarkanajām galvām var nokļūdīties-arī baltmugurdzeņa tēviņam un jaunajiem putniem ir sarkana galvas virsma) :shock:
Image

Image

Image
mega2

Post by mega2 »

20:09 :P
Image

Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

mega2 wrote:19:41 vēl viens špicbuks māžojās pie kameras un atkal neatpazīstu kas? :shock:
un tā-10 min.laikā pieci dažādi putniņi apciemoja ligzdu! :P
ame savā komentārā nosauc šo putniņu par zeltgalvīti (Regulus regulus) http://ornitofaunistika.com/lvp/regreg.htm

GT tulkotājs ne vienmēr korekti tulko nosaukumus latviešu valodā, tāpēc ame raksta latīņu nosaukumus un pēc tiem viegli saprast kāds putns domāts.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Šodienas dzenis, šķiet, ir vidējais dzenis.
Bartmugurdzenim ir it kā melns apmetnis un tad horizontālas svītras, bet vidējam dzenim uz pleciem spārnu virzienā balti laukumi, kā šajās bildēs http://ornitofaunistika.com/lvp/leimed.htm
mega2

Post by mega2 »

11.JŪLIJS

Labrīt!
4:42 Vējains,miglains un lietains rīts Durbes pusē! :roll:
ērgļi joprojām nav redzēti :shock:
ame

Post by ame »

Vērotāja wrote:
mega2 wrote:19:41 vēl viens špicbuks māžojās pie kameras un atkal neatpazīstu kas? :shock:
un tā-10 min.laikā pieci dažādi putniņi apciemoja ligzdu! :P
[img http://s019.radikal.ru/i640/1707/c6/e190cae0ea56.png /img]
ame savā komentārā nosauc šo putniņu par zeltgalvīti (Regulus regulus) http://ornitofaunistika.com/lvp/regreg.htm

GT tulkotājs ne vienmēr korekti tulko nosaukumus latviešu valodā, tāpēc ame raksta latīņu nosaukumus un pēc tiem viegli saprast kāds putns domāts.
yes Vērotāja, i wrote the scientific names because i have noticed that Google translator has become even more unreliable than it used to be. nowadays it makes irrational and silly translations (and sometimes quite funny! :mrgreen: )

i make GT translate DD pages for me and sometimes i see quite "interesting" translations. we think that some comedians have started to give GT silly and erratic translation suggestions. you can try yourselves by translating the pages to English. i have noticed that GT works now better between Latvian and Finnish than with Latvian English! :D
/
Jā Vērotāja, es uzrakstīju zinātniskos nosaukumus, jo esmu pamanījis, ka Google tulkotājs ir kļuvis vēl neuzticams nekā agrāk. Mūsdienās tas padara neracionālus un dumjš tulkojumus (un dažreiz diezgan smieklīgi! :mrgreen:)

Es daru GT tulkoju DD lapas man un dažreiz es redzu diezgan "interesanti" tulkojumi. Mēs domājam, ka daži komiķi ir sākuši dot GT muļķīgu un nepareizu tulkošanas ieteikumus. Varat izmēģināt, tulkojot lapas angļu valodā. Esmu pamanījis, ka GT tagad labāks starp latviešu un somu nekā latviešu angļu valodā! :D

btw: i think that the woodpecker yesterday was a young greater spotted woodpecker (Dendrocopos major). they have black stripes on their cheeks, like big letter X. young D. major has a large red cap. /
Btw: es domāju, ka dieviete vakar bija jauns, lielāks brīnumkoks (Dendrocopos major). Viņiem ir vaigiem melnas svītras, piemēram, lielā burts X. Jaunais D. major ir liels sarkans vāciņš.

ps. this time GT translated my last sentences from Latvian back to English:
Btw: I think that the dagger yesterday was a young, more spotted dung ( Dendrocopos major ). They have black stripes on their cheeks, like big letter X. young D. major has a large red cap. /
Btw: I think the goddess was a new, larger, wonderland ( Dendrocopos major ) yesterday. They have black stripes on the cheek, such as the capital letter X. The new D. major has a large red cap.
dagger and dung! :o oh no...
and goddess and wonderland... Image GT cannot be trusted at all. Image
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Zinu, ka tūlīt dabūšu atkal pa ausīm, bet es jau savādāk nevaru - bāžu savu snurķi vajag vai nevajag...!
Lai arī GT tulkojums brīžiem patiešām ir briesmīgs, bet tomēr es uzskatu, ka šajā forumā, kurš ir latviešu valodā, kaut vai šim GT tulkojumam ir jābūt klāt! Piedodiet Ame, Liz01, Fleur, Biker, un visi citi, kas esat šeit - Jūs patiešām bijāt, esiet, un būsiet ļoti ļoti gaidīti mūsu vidū! Es ticu, ka Jūs neņemsiet ļaunā manas pārdomas, bet šis forums ir latviešu valodā, tāpat kā LK ir angļu valodā, un uzskatu to par elementāru cieņas izrādīšanu. :roll:
Atgādinu, ka tās ir manas domas, nevis administrācijas noteikumi, tāpēc ja vajag ko pērt, tad esmu šeit. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Un ame iepriekšējā komentārā arī ir pievienojusi GT tulkojumu.

Man arī patīk, ka ir pievienots google tulkojums, un tā kā ir arī oriģinālais teksts angliski, tad katrs pats var mēģināt uzlabot tulkojumu un ja rodas jautājumi, tos uzdot. :)
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Māri, ir taču vienmēr tulkojums.

Šoreiz gan ne par tulkojumiem runa, bet par putnu nosaukumiem. Par to, ka zinātniskais nosaukums latīņu valodā palīdz saprast kurš putns ir domāts.
To pašu var teikt arī par mūsu komentāriem dzimtajā valodā tajos gadījumos, kad putnu nosaukumu esam paši tulkojuši no citām valodām. Nu kaut vai piemēram, ja būtu kāds komentārs par Lielo ragaino pūci, tad visi ilgi domātu kas par putnu. Taču iekavās ieliktais latīņu nosaukums (Bubo virginianus) uzreiz palīdzētu saprast, ka tas taču ir Amerikas ūpis un Lielā ragainā pūce ir tiešs pārnesums no angļu Great horned owl.

ame jau par to raksta, ka tulkotājs dažreiz tulko komiski vai pārāk burtiski un šajos gadījumos latīņu nosaukums ir ļoti noderīgs :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

13.56. Ierodas meitene. :P
Tādu laiciņu smuki pačuč, pašūpojas ligzdā. :P
14.42. Atpūtusies aizlido. :P

Image
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
skarleta

Post by skarleta »

14.40
Meitene :)
Image
Tālis

Post by Tālis »

14:42
Izpētīja apkārtni un aizdevās sev zināmā virzienā.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
forelljjanka

Post by forelljjanka »

Vērotāja wrote:Šodienas dzenis, šķiet, ir vidējais dzenis.
Bartmugurdzenim ir it kā melns apmetnis un tad horizontālas svītras, bet vidējam dzenim uz pleciem spārnu virzienā balti laukumi, kā šajās bildēs http://ornitofaunistika.com/lvp/leimed.htm
Bildēs ir dižraibā dzeņa jaunais putns,arī tiem gandrīz visa galvas virsa sarkana. ;)
mega2

Post by mega2 »

12.JŪLIJS

Labrīt!
4:57 Dūmakains un apmācies rīts Durbes pusē-mazputniņi trallina! :P
mega2

Post by mega2 »

13.JŪLIJS

Labrīt!
5:26 Apmācies un lietains rīts Durbes pusē! :roll: