... piemēram: vai visi ir parakstījušies portālā "Mana balss" par to, lai mežistrāde nenotiktu putnu ligzdošanas periodā? Katru gadu tiek nogāztas tūkstošiem putnu ligzdas ar oliņām un putnēniem. Šis mazais ērglēns ir grūtībās tādēļ, ka "tāda ir daba", bet ko mēs - cilvēki darām? Katrs var parakstīties pats un pamudināt to darīt radus un draugus.
🔒Jūras ērgļi Durbē, 2020 (Milda un Raimis)
Re: Jūras ērgļi Durbē, 2020 (Milda un Raimis)
21.20: milda ir prom. Maziņais spiežas klāt pie brāļiem, meklē siltumu.
-
19:46:46 Raimis atnes putnēnu. Milda izpīkstina Raimi no ligzdas un izbaro putnēnu lielajiem cāļiem.

Diskusija ir par Durbes ligzdā notiekošo. Lai jau paliek, jo Durbes notikumos ieinteresētie šeit izlasīs, bet Diskusiju sadaļā nez vai.lianaliesma wrote: ↑16 May 2020 19:00 Vērotāj, visa šī diskusija tiešām bija svētīga (pie nosacījuma, ka neviens netika aizvainots/aizvainojies, jo nav jau par ko), ar dažādiem skatu punktiem situācijas sakarā, bet to varbūt būtu labi pārcelt uz diskusiju tēmu.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vajag vēl tikai 677 balsis https://manabalss.lv/par-mezizstrades-m ... nas-laika/aijucis wrote: ↑16 May 2020 21:02... piemēram: vai visi ir parakstījušies portālā "Mana balss" par to, lai mežistrāde nenotiktu putnu ligzdošanas periodā? Katru gadu tiek nogāztas tūkstošiem putnu ligzdas ar oliņām un putnēniem. Šis mazais ērglēns ir grūtībās tādēļ, ka "tāda ir daba", bet ko mēs - cilvēki darām? Katrs var parakstīties pats un pamudināt to darīt radus un draugus.
Turpinot notikumus pēc TontonsRupucis fiksētās putniņa piegādes.
19.48 Milda uzsāka barošanu, ēd abi lielie
19.48 Milda uzsāka barošanu, ēd abi lielie
20.17 Milda atpakaļ ar sienu čupiņu nagos
Milda pēc atlidošanas gulēja ligzdas labajā pusē.
20.28 Mazais sāka cilāt galvu un izskatījās, ka tas pamudināja Mildu paņemt kaut kādu zivs atlieku no ligzdas priekšas. Viņa sāka plēst zivi, kaut ko dabūja lielie
20.33 Bērni sāka rosīties un atkal nežēlīgs uzbrukums mazajam
20.28 Mazais sāka cilāt galvu un izskatījās, ka tas pamudināja Mildu paņemt kaut kādu zivs atlieku no ligzdas priekšas. Viņa sāka plēst zivi, kaut ko dabūja lielie
20.33 Bērni sāka rosīties un atkal nežēlīgs uzbrukums mazajam
21.03 Milda nolikās gulēt

21.12 Piecēlās un sāka cilāt kaut kādas asakas. Mazajam stratēģiski izdevīga pozīcija, bet nav ēdiena
21.14 Milda aizlido

21.12 Piecēlās un sāka cilāt kaut kādas asakas. Mazajam stratēģiski izdevīga pozīcija, bet nav ēdiena
21.14 Milda aizlido
Nācu te skatīties, vai mega2 nebūs pateikusi, kāpēc nav pie vistu vanagiem šodien... skatījos tos un priecājos, ka tur (vismaz šodien) es neredzēju, ka viens otram knābtu galvā un mazākais (vismaz man tāds likās) lielākajam tur līdzi un vairākas reizes atņēma kumosus. Un Boka supermamma!
Njaa, un tad es atnācu te uz šo diskusiju - super, pa ilgiem laikiem te notiek sarunas! Katram sava nostāja, ļoti emocionāla, bet man likās, ka bez "plūkšanās". Es arī nespēju skatīties "vardarbību ligzdā", bet domāju, ka dabiskā "vardarbība" nav salīdzināma ar cilvēka sadistisko izdomu vēstures gaitā, reālajā dzīvē un fantāzijās. Pusaudži no redzētā (dzīvē vai filmās) paņem to, kas viņiem iekšēji tajā brīdī ir vajadzīgs. Viens paņems nešpetnus paņēmienus, bet cits paņems līdzjūtību, vēl kāds varbūt nokaunēsies par savu paša vardarbību. Te tomēr nav tā kā datorspēlēs, kad belziens pa galvu un nolīdzināšana līdz ar zemi pēc īsa brīža paliek bez jebkādām sekām. Te visam ir sekas. Varbūt kāds, kuru starpbrīžos iebukņī, sapratīs mazāko un vēlēsies, lai viņš saņemas un iemanās tikt pie barības, reizē arī pats redzēs, ka bezgalīga pakļaušanās noved tikai pie lielākas vardarbības un kaut kas ir jādara.
Njaa, un tad es atnācu te uz šo diskusiju - super, pa ilgiem laikiem te notiek sarunas! Katram sava nostāja, ļoti emocionāla, bet man likās, ka bez "plūkšanās". Es arī nespēju skatīties "vardarbību ligzdā", bet domāju, ka dabiskā "vardarbība" nav salīdzināma ar cilvēka sadistisko izdomu vēstures gaitā, reālajā dzīvē un fantāzijās. Pusaudži no redzētā (dzīvē vai filmās) paņem to, kas viņiem iekšēji tajā brīdī ir vajadzīgs. Viens paņems nešpetnus paņēmienus, bet cits paņems līdzjūtību, vēl kāds varbūt nokaunēsies par savu paša vardarbību. Te tomēr nav tā kā datorspēlēs, kad belziens pa galvu un nolīdzināšana līdz ar zemi pēc īsa brīža paliek bez jebkādām sekām. Te visam ir sekas. Varbūt kāds, kuru starpbrīžos iebukņī, sapratīs mazāko un vēlēsies, lai viņš saņemas un iemanās tikt pie barības, reizē arī pats redzēs, ka bezgalīga pakļaušanās noved tikai pie lielākas vardarbības un kaut kas ir jādara.
22.19 Ērgļu ģimene guļ
17.MAIJS
Labrīt!
4:00 Durbertvillā šobrīd +6 grādi,pūš viegls vējš,kurš dienas gaitās pastiprināsies līdz 9.9 m/s,diena būs apmākusies,bez saules un cerams bez nokrišņiem-gaiss iesils līdz +9 grādiem!
https://www.delfi.lv/laika-zinas/durbes-novads/durbe/
Vakardiena atkal bija mazulīša ''melnā diena''- viņš regulāri tika iekaustīts un netika barots,laika apstākļi bija slikti,Raimis atnesa tikai 2 zivis un jau pašā vakarā kāda plēšputna cāli!
4:30 Milda ar cāliem guļ...
Labrīt!
4:00 Durbertvillā šobrīd +6 grādi,pūš viegls vējš,kurš dienas gaitās pastiprināsies līdz 9.9 m/s,diena būs apmākusies,bez saules un cerams bez nokrišņiem-gaiss iesils līdz +9 grādiem!

https://www.delfi.lv/laika-zinas/durbes-novads/durbe/
Vakardiena atkal bija mazulīša ''melnā diena''- viņš regulāri tika iekaustīts un netika barots,laika apstākļi bija slikti,Raimis atnesa tikai 2 zivis un jau pašā vakarā kāda plēšputna cāli!

4:30 Milda ar cāliem guļ...
pēc minūtes piecēlās un aizlidoja rīta apgaitā 

5:47 Milda atgriežas ligzdā ar zarainu zaru,kuru sāk staipīt pa ligzdu aizķerot cāļus-lielais dusmīgs! 

6:32 guļam un gaidam brokastu!