uldis wrote: ↑21 May 2018 23:02
Vai kāds var lūdzu paskaidrot šo epizodi? Man tas izskatījās pēc melno stārķu scenārija - izdzīvo stiprākais. Vai jūras ērgļiem un vispār plēsējiem arī šis ir raksturīgi?
Nē, plēsējiem stārķu scenārijs nav raksturīgs. Jūras ērgļiem starp bērniem novērojams fakultatīvais kainisms - ja barības pietiek, tie sadzīvo, ja ir bads, stiprākais knābj vājāko un nelaiž pie ēdiena. Tiklīdz barības piegādes normalizējas, agresija mazinās (to varam vērot otrajā jūras ērgļu ligzdā).
Mātītes parasti ietur neitrālu pozīciju.
Paldies, uldi, par video, šis moments tiešām ir interesants. Tāda uzvedība nav agrāk novērota. Varbūt Jānis Ķuze ieskatīsies un izskaidros.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Labrīt!
Kurzemes novada Durbē šorīt silts rīts +9...+12 grādi!
Jā,nu pavisam bēdīgi vakardien gāja mazajam Vilnim-it kā jau nepietika ar to,ka trūka ēdamā+ vēl vecākā cāļa agresija visas dienas garumā un beigās vēl vakarā arī mamma sāka knābāties!
Cerams,ka situācija ligzdā šodien mainīsies,savādāk skatīties uz šo visu ir pagalam nepatīkami-vakardien pat roka necēlās neko rakstīt,vien lasīju jūsu komentārus!
3:53 ligzda kļūst saskatāma-Milda nomodā,mazie kūņojās...
i noticed a strange episode two days ago in the night: some strange bird intruded the nest when it was dark. this was on May 19 at 23:48. /
Es pamanīju dīvainu epizodi naktī pirms divām dienām: daži dīvaini putni iekļāva ligzdu, kad bija tumšs. tas bija 19 maijā plkst. 23.48.
Milda was very upset. / Milda bija ļoti satraukta.
i agree with Verotaja: there is something which makes Milda and Raimis upset. things have not been normal for two days. / Es piekrītu Verotajai: ir kaut kas, kas Mildu un Raimi izjauc. lietas nav bijušas normālas divas dienas.
yesterday evening there was fish on the nest, but Milda did not feed either of the chicks. also the video by uldis gives much reason to worry.
vakar vakarā uz ligzdas bija zivis, bet Milda nevienu cāļu nebaroja. Arī uldīs ievietotais video sniedz daudz iemeslu uztraukties.
uldis wrote: ↑21 May 2018 23:02
Vai kāds var lūdzu paskaidrot šo epizodi? Man tas izskatījās pēc melno stārķu scenārija - izdzīvo stiprākais. Vai jūras ērgļiem un vispār plēsējiem arī šis ir raksturīgi?
...Es vakar šo momentu redzēju, man vairāk likās, ka Milda aicināja Vilni ēst, jo zivi arī bija pārnesusi viņa pusē, bet mazais baidījās pacelt galvu.
Varbūt apkārtnē, kur parasti Raimis ķer zivis kaut kas mainījies, kādas darbības, kas viņam traucē vai baida? Dažas dienas atpakaļ pa radio dzirdēju, ka vairākās vietās valstī notiks lielas armijas mācības vai kas tamlīdzīgs, tostarp minēja arī Durbi.
Nu kaut kas pavisam noteikti ir mainījies pēdējās dienās- un tas vērojams gan abu vecāku uzvedībā(ilgā prombūtne),gan barības piegādē!
7:03 atkal ķīviņš ligzdā-šoreiz sāka Vilnis,bet dabūja riktīgi pretī,kā jau parasti!
Jāņa Ķ. koments īsumā par vakardienas epizodi. Mēs skatāmies ērgļus /mazie, vidējie, klinšu, jūras.../, kuriem VISIEM novārdzis mazulis pārtikas trūkuma laikā var kļūt par barību. Arī pūcēm tas esot raksturīgi.
Šeit Jānis vakar vienā kokā.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Paldies, Māri un Jāni Ķ. Cerēsim, ka līdz tik traģiskam atrisinājumam nenonāks.
Kaut kādu iemeslu dēļ pēdējās divas dienas barības ir maz un putni satraukti, varbūt tiešām Sandras L. minētās mācības? T.i. kaut kādi cilvēki kaut kur, kur to agrāk nebija? Varbūt ames novērotie svešie putni?
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns