18:35 Milda knapi pagrozījās pa ligzdu un sāka barot cāļus,kā atgriezās Voldiņš ar zivi nagos-tas viņam aizņēma 4 min,izskatās,ka kungam tepat tuvumā ir kāds privātais fišiņdīķis,kur pa fikso var ''veikt pasūtījumu un saņemt preci''?
zivs gluda,bez zvīņām- nav līnis,šis nav zaļgans un ar sarkanām spurām
Voldis apēda gandrīz visu atnesto zivi,Milda atteicās no viņa piedāvātajiem kumāsiņiem,jo bija aizņemta ar līņa sadalīšanu un cāļu barošanu,vecākais ik pa brīdim iekaustīja jaunāko...
18:44 Milda apgūlās pie cāļiem,viņai ļoti melnas pēdas un neizskatās,ka tā būtu melnzeme,kura bradājot pa ligzdas sienu būtu notīrījusies-nez pa kādu purva rāvu bradājusi
19:24-19:29 Mildai tāds niķis-modināt cāļus,kad viņi mierīgi guļ un nekaujās,lai barotu-nu baro tad,kad prasa
lielais piecēlās dusmīgs,ka pamodināts un cieta mazais-kurš barošanas laikā nedabūja ne kumosiņa!
19:30 lielajam cālim pamatīgs šāviens-daudz netrūka,ka trāpītu kamerai -katru sezonu kameras ''acs'' tiek aizklēbēta ar to balto ''masu'' (vairāk vai mazāk)-tas ir tikai laika jautājums-kad?
20:14-20:22 un tā viņi tur abi taisīja teijāteri-Milda stresaini ķēra zivi un steidz barot cāļus,lai netiktu Voldim,bet viņš savukārt atrada sienā apraktos gabalus un ēda nost...
20:22 Voldis aizlidoja-nu nav virs zemes taisnības-kad man nav zivs -es nevaru ēst,kad man ir zivs-es nedrīkstu =kad tad lai es ēdu (pārfrāzējot Emīlu)!
Ļoti interesanta Rīgas Zoo filma par kokvardēm.
Izrādās, ka kokvardes Latvijā bija izzudušas. 1988. gadā Rīgas Zooloģiskais dārzs uzsāka Eiropas kokvardes atkalatjaunošanas (reintrodukcijas) projektu, izlaižot Kurzemē mazos vardulēnus. Projektu vadīja cilvēks vārdā Juris Zvirgzds (1935-2010). Kokvardes atjaunošanai atveda no Baltkrievijas.
Video teikts, ka kokvardes Latvijā dzīvo tikai Kurzemes dienvidrietumos un bebraines ir viņām ideāla dzīves vide. Aiz ligzdas pļavā ir bebraine.