🔒Jūras ērgļi Durbē 2016 (Šilute un Vents)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, Durbē 2016
Mega, paldies par bildēm. Ērgļu tiešām nevar būt par daudz un pie tam bildes ir ļoti izteiksmīgas 

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Nu gan pēdējā šovakar--spārnu žāvēšana pēc skriešanās:
Lūdzu atvainojiet,ja stipri pārcentos ar bilžu likšanu

Lūdzu atvainojiet,ja stipri pārcentos ar bilžu likšanu

Man patīk šī, kur viņi stāv sardzē pavērtiem spārniem 
un šī ar - kopā ar mega2 127.jpg, kur viņi sinhroni kliedz uz priekšu, pēc tam abi pacēla galvu

un šī ar - kopā ar mega2 127.jpg, kur viņi sinhroni kliedz uz priekšu, pēc tam abi pacēla galvu

Last edited by Made on 23 Mar 2016 18:52, edited 1 time in total.
Sveiki, sveiki, prieks atgriezties pie ērgļošanas! Kādi te notikumi! Un kamēr izlasa gandrīz 200 lapas 

Šajā tēmā jau tikai 1,5 mēnesis no 1.februāra. Pagājušā gada nogale un šī gada janvāris ir vecajā tēmā un ne mazāk interesantildf_ilze wrote:Sveiki, sveiki, prieks atgriezties pie ērgļošanas! Kādi te notikumi! Un kamēr izlasa gandrīz 200 lapas

http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... tart=15440
19.08 ērgļu balsis, pašus neredz.
- Lianaliesma
mega2, Tev izdevušās ļoti veiksmīgas bildes, paldies!
P.S. Es tikai baidos par foruma ietilpību, vai nevajadzētu pāriet uz bilžu glabāšanu citā serverī, piem., radikal.ru , ko saka Vērotāja? varbūt tagad ir cita situācija....

P.S. Es tikai baidos par foruma ietilpību, vai nevajadzētu pāriet uz bilžu glabāšanu citā serverī, piem., radikal.ru , ko saka Vērotāja? varbūt tagad ir cita situācija....
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

Man nav informācijas. Uzrakstīšu Norai un uzzināšu.lianaliesma wrote:mega2, Tev izdevušās ļoti veiksmīgas bildes, paldies!![]()
20:43-20:44 ilga ērgļu bļaustīšanās tumsā.
-
Nu gan šodien risinājušies notikumi!
20.44 ērgļu sasaukšanās.
20.44 ērgļu sasaukšanās.
- Ligzdas gariņš
ieliku cīņas pirmo cēlienu:Saulene wrote:Es arī ceru uz video
https://www.youtube.com/watch?v=FQ3EMOj ... OQMLhcfJN-
Paldies, Ligzdas gariņ! Super!Ligzdas gariņš wrote:ieliku cīņas pirmo cēlienu:Saulene wrote:Es arī ceru uz video
https://www.youtube.com/watch?v=FQ3EMOj ... OQMLhcfJN-
pirmajās sekundēs piecas reizes taranē Otto/Bruno/?/, bet viņš manīgi izvairās

Un Martas/Loras/Doras salto vien ko vērts!!!
Paldies Ligzdas gariņ! Arī pirmajā uzbrukumā vairākos kadros var redzēt uzbrūkošā ērgļa asti, un man viņas raksts nu nemaz neatgādina Robertu. Arī citas Robčika pazīmes nepiefiksēju. Domāju, ka tas ir vēl viens nogribējies tēviņš! 

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Arī no manis paldies Ligzdas gariņam! Noskatījos ar interesi, kaut vēroju to arī tiešraidē.
Man lēnais internets lādē video, lai ar VLC dabūtu labākas bildes, jo astes augšējā līnija ļoti līdzīga Roberta astes līnijai.MĀRIS wrote:Paldies Ligzdas gariņ! Arī pirmajā uzbrukumā vairākos kadros var redzēt uzbrūkošā ērgļa asti, un man viņas raksts nu nemaz neatgādina Robertu. Arī citas Robčika pazīmes nepiefiksēju. Domāju, ka tas ir vēl viens nogribējies tēviņš!
- Ligzdas gariņš
nezinu vai tas ir Roberts vai nēMĀRIS wrote:Paldies Ligzdas gariņ! Arī pirmajā uzbrukumā vairākos kadros var redzēt uzbrūkošā ērgļa asti, un man viņas raksts nu nemaz neatgādina Robertu. Arī citas Robčika pazīmes nepiefiksēju. Domāju, ka tas ir vēl viens nogribējies tēviņš!

izskatās ka viņam uz kājas ir veca rēta,uz astes vēl /labajā pusē pirmā spalva/ redzams melns punkts,liekas Robčikam tādu melnumu nebija

bet tā aste izskatās baigi redzēta

Ar tādu spēku, ar tādu agresiju, ar tādu pārliecību svešs ērglis svešā ligzdā savas privāttiesības neizteiks. Pēc manas loģikas tas nevar būt nekas cits, kā tikai Roberts. Mans pieņēmums nav balstīts uz astēm, bet uz skatu un spēku, kā ērglis dzen ārā no savas ligzdas svešus iemītniekus. Diemžēl šeit ir vārdu spēle par "svešs", jo šodien lasītajā redzēju, ka šis ērglis, kas manuprāt ir Roberts, tika saukts par svešo. Un tomēr visa ķermeņa valoda ir par to, ka šis ērglis no SAVAS ligzdas dzina ārā svešos, kas mazpamazām pārtop par "mūsējiem".
Īsāk sakot, man šo video skatīties bija ļoti skumji. Gan kontekstā "svešais", "savējais", gan Mātes Dabas dabīgajā atlasē, kur kāds ir stiprāks, kāds kādā brīdī ir ievainots, kāds tiek izmests, kāds pasaka - mans! Skumji.
Vēlreiz uzsveru - vērojumu lieku nevis uz astēm, bet uz ķermeņa valodu. Skumjas - uz subjektīvo
Vēlreiz uzsveru - vērojumu lieku nevis uz astēm, bet uz ķermeņa valodu. Skumjas - uz subjektīvo