"Durbertiņš izskatās apātisks'
diemžēl man arī izskatās, ka ērglēns izvārgst. Tomēr varēja gan atstāt viņam kādu ēdamo, vismaz vienai diennaktij.
Lielo sugu putni var neēst dienām ilgi (precīzi nepateikšu cik), viņiem tas nav tik bīstami kā visādiem sīkputniņiem. Dzert Durbertam arī nav vajadzīgs. Tā ka viss ir normāli. Un vispār šādas kameras cilvēkiem ar vājiem nerviem skatīties nav ieteicams. Ir kameru mājaslapas, kur sākumā lieliem burtiem tiek izvietoti attiecīgi brīdinājumi.mooda wrote:Labrīt,
Varēja kāds profesionālis vai ornitologs uzrakstīt kādu rakstu par citu valstu pieredzi šajā gredzenošanas procesā!!!!
Durbertiņam jau vairs nav spēka...
Ja cilvēks 26-28 stundas neēd kāds paliek, a dzert viņam ar nav ko....
Jā, un var arī no šī gadījuma mācīties to, ka bieži vien notikumos neiesaistītās personas (Durberta vecāki) pilnīgi veltīgi uztraucas vairāk nekā pats notikumu varonisAgy wrote: jāmācās daba uztvert bez emocijām, it īpaši jau šo visu vērojamo ligzdu sakarā, bet nu jā.. "cilvēka faktors" ir un paliek "cilvēka faktors"..
precīzi teikts! mums te ar sākuma būtu jāizvieto brīdinājumi..roosaluristaja wrote:Un vispār šādas kameras cilvēkiem ar vājiem nerviem skatīties nav ieteicams. Ir kameru mājaslapas, kur sākumā lieliem burtiem tiek izvietoti attiecīgi brīdinājumi.
Ja uz galvas nekā neliktu, putna gredzenošana ieilgtu un ar to maisiņu viņš drusku apjūk. Ja tas var būt par attaisnojumu, tad teikšu ,ka Igaunijā mazajam ērglim uz galvas uzlika somu - kā saproti ,ar jau citu svaru......te bija viegls maisiņš. Būs labi !Made wrote:Durberts līdz šim nav ēdis pats, tikai mēģinājis. Viņš atnesto zivi nevarētu apēst, ja nu vienīgi - kāda reize vienmēr ir pirmā![]()
Par to maisu uz galvas gredzenojot - es iedomājos, ka paralēli tam, lai pasargātos svarīgā brīdī no knābja kustībām un knābi pasargātu no knaiblēm, varbūt ir arī svarīgi, ka viņš neredz, ko ar to kāju dara. Ja redzētu, varbūt ņemtos ap to gredzenu?
Mēs jau redzējām Durbertu vairāk, kā diennakti neēdušu. Nemaz ne tik sen. Pēc tam - ēda, ēda, ēda. Un nekas traks viņam nenotika.Emotion wrote:Labrīt, Durbertiņ...gaidam līdz ar Tevi..
diemžēl man arī izskatās, ka ērglēns izvārgst. Tomēr varēja gan atstāt viņam kādu ēdamo, vismaz vienai diennaktij.
Te jau vairākkārt ir rakstīts, ka analoģijas ar cilvēkiem bieži vien ir kļūdainas.mooda wrote:Labrīt,
Zivs galvu viņš periodiski pārvieto, jo mēģina no tās kaut nedaudz nokniebt.ladida wrote:Sveiks,visiem!
Klau, tauta, es vairs ligzdā neredzu to zivs galvu, - kur tā pazuda?
Maz-ko-zinu , es arī neuztraucos par Durberta ēšanu - drīzāk par to ,lai šajā vientulības laikā te neiemaldītos kāds nevēlams viesis.....Maz-ko-zinu wrote:Mēs jau redzējām Durbertu vairāk, kā diennakti neēdušu. Nemaz ne tik sen. Pēc tam - ēda, ēda, ēda. Un nekas traks viņam nenotika.Emotion wrote:Labrīt, Durbertiņ...gaidam līdz ar Tevi..
Visās Eiropas valstīs gredzeno putnus. Visās valstīs notiek tas pats kas notiek tagad ligzdā.mooda wrote: Varēja kāds profesionālis vai ornitologs uzrakstīt kādu rakstu par citu valstu pieredzi šajā gredzenošanas procesā!!!!
Durbertiņam jau vairs nav spēka...