mega2 wrote:8:57 Māri! Tu mums esi tas astu''speciālists''-nu šitā tak ir cita aste(ar vairāk netīrumiem un varētu būt Ernas),nekā tā.kas bija no rīta un pārojās?
Man arī tā izskatās. Un pārošanās arī šai īsti vēl nav prātā
Labrīt !
Nu re, pagaidām viss salīdzinoši mierīgi izskatās !
Varbūt sniegs un vējš atvēsinājis ērgļu sakarsušos prātus, re pat zaceni atstiepuši...
Vakar tieši nodomāju, ne vairs ēd, ne mīlējas, tik vaktē viens otru, bet re kā viss notiekās !
Pārošanās mēģinājums 6.50. kuru pieminēja Mega2 patiešām jau ir cerīgs, to atzīmē arī Ame. Vienīgi Jānis Ķ. piemetināja, ka arī Ķemeru ligzdā pagājušajā gadā pārojās uz nebēdu, bet beigu beigās pat neligzdoja vispār, tā kā tas nekāds noteicošais rādītājs nav, bet tomēr vairāk cerību protams dod, ka kaut kas tomēr var sanākt!
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
i think that yesterday there were two pairs of eagles. that is why it was so busy and there seemed to be eagles everywhere all the time. /
Es domāju, ka vakar bija divi pāri ērgļi. tas ir iemesls, kāpēc tas bija tik aizņemts un šķita, ka ērgļi visur visu laiku.
in the end the new couple was on the nest. and two other eagles flew away over the pond. /
beigās jaunais pāris bija uz ligzdu. un divi citi ērgļi aizlidoja pār dīķi.
i am not nearly certain who was who but i got the impression that Erna and Tramp are gone and we have a new eagle couple. /
Es neesmu gandrīz pārliecināts, kurš bija kurš, bet man radās iespaids, ka Erna un Tramp ir aizgājuši, un mums ir jauns ērglis pāris.
could someone make a comparison of the tail marks of Tramp and the male here now? and the girls? /
varētu kāds veikt salīdzinājumu astes zīmes līgumreisu un vīrietis šeit tagad? un meitenes?
the mating looked successful, perhaps. much better effort than what Erna and Tramp ever achieved. /
Pārošanās izskatījās veiksmīga, varbūt. daudz labāk pūles nekā to, ko Erna un Tramp jebkad sasniegts.
Sandra L. wrote:Jaunais personāžs ar pavisam maziem melnumiņiem astes galā
Labrīt.
Ar 100% pārliecību varu apgalvot, ka šis ir tas pats ērglis, kurš ligzdā bija vakar un kurš ligzdā bija arī 4.martā.
Lūdzu, esiet uzmanīgi ar astēm. Šim ērglim ir mazi raibumiņi gar astes apakšu, taču ne vienmēr attēla kvalitāte ļauj tos ieraudzīt.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
mega2 wrote:8:57 Māri! Tu mums esi tas astu''speciālists''-nu šitā tak ir cita aste...
Es jau vakar izteicu, ka "man šie ūdeņi ir pa duļķainu"! Piekrītu, ka astes izskatās savādākas, bet tā varētu izskatīties arī sliktā apgaismojuma dēļ.
Vai šie putni ir dažādi - nezinu, es vairāk nosliecos tomēr ka jā.
Pievērsiet uzmanību, kāds sniegs izskatās krēslā - daudz baltāks, tāpēc arī aste mums izliekas gaišāka. Es nepretendēju ne uz kādu patiesību - izsaku savas domas.
Last edited by MĀRIS on 06 Mar 2017 10:04, edited 1 time in total.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja wrote:
Labrīt.
Ar 100% pārliecību varu apgalvot, ka šis ir tas pats ērglis, kurš ligzdā bija vakar un kurš ligzdā bija arī 4.martā.
Lūdzu, esiet uzmanīgi ar astēm. Šim ērglim ir mazi raibumiņi gar astes apakšu, taču ne vienmēr attēla kvalitāte ļauj tos ieraudzīt.
Skatieties uz spārniem, tie ir absolūti vienādi visu laiku. Labais spārns - divas garas, gaišas spalvas un rinda īsas. Zem īso spalvu rindas mazs balts plankumiņš.
Kreisais spārns - spalvas sākot no mugurkaula - 1. viena gaiša apaļa; 2-3 divas tumšas; 4 viena ar ieliektu galu - apakša gaišāka, augša tumšāka; 5 īsāka tumša
Vērotāj, es jau iepriekš atzinu, ka neesmu bijusi brīvdienās pie datora, tāpēc jaunos personāžus vēl nepazīstu. Arī rīta meitenei varbūt astes gala pleķīši krēslā saplūda ar ligzdu, tāpēc aste izskatījās baltāka. Pustumsā viss ir savādāk
Turpinot par tām spalvām, lūdzu 4.marta vakara bilde. Puika demonstrē spārnu - divas garās spalvas un rinda īsās. Tas ir skaidri redzams un tik viegli ieraugāms pie jebkura apgaismojuma.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns