🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Mans variants par to, kāpēc neredzam Durbi... Jānis tak bija ligzdā uzkāpis, atceramies pēdējo reizi cik ilgs laiks pagāja... Varbūt atkal neizjūt drošības sajūtu tur iegriezties...
-
Ļoti iespējams. Cik sen viņi pie ligzdas bija? Mazāk par nedēļu, pirms trim-četram dienām? Iešu pašķirstīšu foruma lapas.Prizhs wrote:Mans variants par to, kāpēc neredzam Durbi... Jānis tak bija ligzdā uzkāpis, atceramies pēdējo reizi cik ilgs laiks pagāja... Varbūt atkal neizjūt drošības sajūtu tur iegriezties...
P.S. Neticētu, ja pati nebūtu pārliecinājusies - kamera darbojās kopš 18.janvāra vakara, šodien palika nedēļa.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
8.38 zarā sēž kāds. Kameras acs slapja izskatās, viss izplūdis.
Labrīt!
Kurš nu šis ir
Migla, lietus... Nevar saprast
Kurš nu šis ir

Labrīt!
Šorīt agri plkst.8.40 jau Robis ligzdā, tup uz zara.
Šorīt agri plkst.8.40 jau Robis ligzdā, tup uz zara.
Labrīt ! Man izskatās , ka Roberts neturas pie zara ar visiem nagiem,bet 1 nags ir gaisā.... ;)Kamēr rakstīju-aizlidojis, bet 8.55 atgriežas, domāju ,ka atkal Roberts ?
Last edited by Hildina on 26 Jan 2016 09:04, edited 1 time in total.
-
8.58 - slapjš ērglis ligzdā...
9:04 Labrīt! Kāds ērglis ir ligzdā,bet skats miglains un neko nevar saprast--kurš ir kurš???

Liekas,ka tur sēž divi???

Liekas,ka tur sēž divi???

9.10 aizleca uz labās puses zaru
9:11 Aizlaidās uz mežu kreisajā pusē---tomēr bija viens ērglis ligzdā
Vai man vienai tik slikts skats uz dzīvi--vairāk,ka puse ligzdas izplūdusi,no ērgļa redzēju tikai asti un kājas???Šobrīd neiet runa par identifikāciju,jo kaut ko saskatīt ir grūti.... 

Nav jau nav vienai tas sliktais skats 

- Lianaliesma
9.00 Var mēģināt identificēt knābi 

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

11.03
Ligzda tukša, traki vējains gan tur!
Ligzda tukša, traki vējains gan tur!
LK ame pašlaik spriež, ka aizvakar varētu būt bijuši divi dažādi pieauguši ērgļi ligzdā? Vai pareizi 'transleiteris' iztulkoja...
http://www.looduskalender.ee/forum/view ... &start=760
Pirmais ir gaišāks, īsāku apaļāku knābi, mazākām actiņām. Otrais ir tumšāks, garāks knābis. Kurš no viņiem izstūma jauno meiteni?
http://www.looduskalender.ee/forum/view ... &start=760
Pirmais ir gaišāks, īsāku apaļāku knābi, mazākām actiņām. Otrais ir tumšāks, garāks knābis. Kurš no viņiem izstūma jauno meiteni?

i think that the first eagle had the girlfriend in the early morning on Jan 24th. he is the one on the left in my pictures. he is a stranger. i think that Robert is on the right. / Es domāju, ka pirmais ērglis bija draudzene, kas agri no rīta, Jan 24. viņš ir viens no palicis manas bildes. viņš ir svešinieks. Es domāju, ka Roberts ir labajā pusē.
the feathers form different patterns on their wings. the stranger has two dark feathers on the edge of the wing.
here are the two eagles in the morning of Jan 24th. /
spalvas veido dažādus modeļus par saviem spārniem. svešinieks ir divas tumšas spalvas uz malas spārnu.
Šeit ir divi ērgļi rītā Jan 24.

here is the first male on Jan 24th on the left and on the right the eagle yesterday. i think that he may be Robert again but i'm not absolutely sure. /
šeit ir pirmais vīrietis par Jan 24 pa kreisi un pa labi ar ērgļa vakar. Es domāju, ka viņš varētu būt Roberts atkal, bet es neesmu pilnīgi pārliecināts.

the feathers form different patterns on their wings. the stranger has two dark feathers on the edge of the wing.
here are the two eagles in the morning of Jan 24th. /
spalvas veido dažādus modeļus par saviem spārniem. svešinieks ir divas tumšas spalvas uz malas spārnu.
Šeit ir divi ērgļi rītā Jan 24.

here is the first male on Jan 24th on the left and on the right the eagle yesterday. i think that he may be Robert again but i'm not absolutely sure. /
šeit ir pirmais vīrietis par Jan 24 pa kreisi un pa labi ar ērgļa vakar. Es domāju, ka viņš varētu būt Roberts atkal, bet es neesmu pilnīgi pārliecināts.

Last edited by ame on 26 Jan 2016 12:42, edited 1 time in total.
a young eagle with spotty tail base came to the nest and called a lot. i can't hear a thing.... 
it is the same eagle as earlier this morning. /
jauns ērglis ar plankumaino astes pamatnes nonāca pie ligzdas un aicināja daudz. Es nevaru dzirdēt lieta ....
tas ir tas pats leņķis kā šorīt.

it is the same eagle as earlier this morning. /
jauns ērglis ar plankumaino astes pamatnes nonāca pie ligzdas un aicināja daudz. Es nevaru dzirdēt lieta ....

tas ir tas pats leņķis kā šorīt.

Last edited by ame on 26 Jan 2016 13:00, edited 2 times in total.
12:36 Ērglis ligzdā,galīgi salijis
Liekas,ka kāds no lielajiem--varbūt Roberts?? Ar skaļiem saucieniem 

-
Ak šausmas, cik slapjš....mega2 wrote:12:36 Ērglis ligzdā,galīgi salijisLiekas,ka kāds no lielajiem--varbūt Roberts?? Ar skaļiem saucieniem