8.26 Bose priecīga plivinās. Knips, saprotot, ka nedabūs pa koko, aizvelk zivi un sāk savas brokastis
Piekrītu, jo šajā ligzdā jau ļoti agri mazuļi tika atstāti vieni, kamēr Durbertvillā vecāki vairāk "auklējas" ar sīčiem.lianaliesma wrote: ↑14 Jun 2018 07:03 Mazie nakšņoja vieni, atšķirībā no Mildas&Raimja ligzdas, kad Milda aizlido pl. 3.44. Var jau teikt, ka šim ērgļu pārim ir citi bērnu audzināšanas paradumi.
Bet tad tā ir tīra interpretācija.MĀRIS wrote: ↑14 Jun 2018 09:39 Labrīt!Piekrītu, jo šajā ligzdā jau ļoti agri mazuļi tika atstāti vieni, kamēr Durbertvillā vecāki vairāk "auklējas" ar sīčiem.lianaliesma wrote: ↑14 Jun 2018 07:03 Mazie nakšņoja vieni, atšķirībā no Mildas&Raimja ligzdas, kad Milda aizlido pl. 3.44. Var jau teikt, ka šim ērgļu pārim ir citi bērnu audzināšanas paradumi.
Nemaz tik ļoti neauklējas Durbē.
Es vienkārši izteicu savu novērojumu, ka šajā ligzdā vecāki jau no sākta gala uzturas daudz mazāk kā Durbertvillā.d.e. wrote: ↑14 Jun 2018 10:52 Nemaz tik ļoti neauklējas Durbē.
Mazie jau labu laiku diezgan ilgstoši tiek atstāti vieni paši (piemēram 7.jūnijā Milda nerādījās 12 stundas) un pat visu vakaru un nakti paliek vieni (9. un 11.jūnijā).
Turklāt nevar neņemt vērā arī to, ka Durbē bērni ir jaunāki par šajā ligzdā esošajiem !
Jā, acīmredzot arī putniem ir dažādi raksturi un audzināšanas paradumi !MĀRIS wrote: ↑14 Jun 2018 11:03Es vienkārši izteicu savu novērojumu, ka šajā ligzdā vecāki jau no sākta gala uzturas daudz mazāk kā Durbertvillā.d.e. wrote: ↑14 Jun 2018 10:52 Nemaz tik ļoti neauklējas Durbē.
Mazie jau labu laiku diezgan ilgstoši tiek atstāti vieni paši (piemēram 7.jūnijā Milda nerādījās 12 stundas) un pat visu vakaru un nakti paliek vieni (9. un 11.jūnijā).
Turklāt nevar neņemt vērā arī to, ka Durbē bērni ir jaunāki par šajā ligzdā esošajiem !
Mani vērojumi ir, ka arī Durbē ne vienmēr vecāki stāv blakus .Redzu, ka mazuļi aug un strauji mainās viņu dzīves ritms - kāpēc tas jāsaista ar gredzenošanu ?lianaliesma wrote: ↑14 Jun 2018 10:20Bet tad tā ir tīra interpretācija.
Vērojums rāda - pēc gredzenošanas vecāki reti apmeklē ligzdu. Ligzdā bez traucējumiem sakarā ar gredzenošanu turpinās normāli vecāku ligzdas apmeklējumi.