🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
plkst.08.39 ērglis aizlido.
~8:42:35 kaut kas ligzdas aizmugurē nolaidās 
un ~ 8:49 aizlaidās

plkst.9.06 gar ligzdu no kreisās uz labo pārlidoja ērglis
Sveiki!
this is a video of the eagle's first visit / Šis ir video no ērgļa pirmā vizīte 8:30:
i made another version of the video with enhanced light and contrast. otherwise this is the same video as the above. /
Es vēl versiju video ar uzlabotu gaismu un kontrastu. pretējā gadījumā tas ir tas pats video kā iepriekš.
this is a video of the eagle's first visit / Šis ir video no ērgļa pirmā vizīte 8:30:
i made another version of the video with enhanced light and contrast. otherwise this is the same video as the above. /
Es vēl versiju video ar uzlabotu gaismu un kontrastu. pretējā gadījumā tas ir tas pats video kā iepriekš.
thank you Sandra! /paldies Sandra!Sandra L. wrote:~8:42:35 kaut kas ligzdas aizmugurē nolaidās

someone rattled on the nest tree at 8:42 almost precisely. at 8:43:33 some took off from the tree. it flashes behind the nest on the left. i think the eagle returned once more. first i thought that the eagle flew away but Sandra's post made me understand that it landed behind the nest. /
kāds grabēja uz ligzdu kokā pie 8:42 gandrīz precīzi. at 8:43:33 daži pacēlās no koka. tas mirgo aiz ligzdu pa kreisi. Es domāju, ka ērglis atgriezās vēlreiz. Sākumā es domāju, ka ērglis aizlidoja prom, bet Sandras post man lika saprast, ka tā izkrauta aiz ligzdu.
i made a gif of the bird's leaving. it looked like an eagle to me.

then the eagle stayed there. sometimes its beak could be seen. /
tad ērglis palika tur. dažreiz tās knābis varēja redzēt.

Last edited by ame on 21 Dec 2015 11:38, edited 1 time in total.
8:49 this is a video of the eagle flying away. /08:49 tas ir video no ērgļa peld prom.
and the same video in 1/3 slow motion. it seems like it had a lot of white but i don't think it was the tail. to me it looked like the light colour was on its back. the back of the young K055 was so spotty that i think it looked almost white in the few pictures where it can be seen. /
un tas pats video 1/3 slow motion. šķiet, tāpat kā tas bija daudz baltu, bet es nedomāju, ka tas bija aste. man tas izskatījās kā gaismas krāsa bija uz muguras. aizmugurē jauniešu K055 bija tik plankumains, ka es domāju, ka tas izskatījās gandrīz baltā retajiem bildes, kur to var redzēt.
here is a video of the whole visit. the arrival and the departure are in normal speed. between those the speed is double the normal speed. /
šeit ir video no visa apmeklējuma. ierašanās un aizbraukšana ir normālā ātrumā. starp tiem, ātrums ir divreiz normāls ātrums.
and the same video in 1/3 slow motion. it seems like it had a lot of white but i don't think it was the tail. to me it looked like the light colour was on its back. the back of the young K055 was so spotty that i think it looked almost white in the few pictures where it can be seen. /
un tas pats video 1/3 slow motion. šķiet, tāpat kā tas bija daudz baltu, bet es nedomāju, ka tas bija aste. man tas izskatījās kā gaismas krāsa bija uz muguras. aizmugurē jauniešu K055 bija tik plankumains, ka es domāju, ka tas izskatījās gandrīz baltā retajiem bildes, kur to var redzēt.
here is a video of the whole visit. the arrival and the departure are in normal speed. between those the speed is double the normal speed. /
šeit ir video no visa apmeklējuma. ierašanās un aizbraukšana ir normālā ātrumā. starp tiem, ātrums ir divreiz normāls ātrums.
Ame, paldies 

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
22.Decembris
7:32 Labrīt! Kamera darbojas un izklausās,ka līst!!
8:30 Bilde redzama,bet neviena nav mājās,ne pašu,ne ciemiņa
7:32 Labrīt! Kamera darbojas un izklausās,ka līst!!

8:30 Bilde redzama,bet neviena nav mājās,ne pašu,ne ciemiņa

-
Vienīgā pārmaiņa līdz šim ir, ka lietus vairs nelīst. Vējš, te pieklust, te pamatīgi švilpj.
Durbe un Roberts ligzdā! nezinu cik ilgi,tagad tik 16.20 paskatījos!
p.s.Paldies Vērotājai par atbildi par zaru laušanu!
un ligzdā ir uzradies kaut kāds siena kušķis!
p.s.Paldies Vērotājai par atbildi par zaru laušanu!
un ligzdā ir uzradies kaut kāds siena kušķis!
Last edited by Diana on 22 Dec 2015 16:23, edited 1 time in total.
16:20 Ērgļi ligzdā!!!!! Šoreiz gan abi mūsējie 
Un sauss zāles kušķis parādījies,laikam Durbe atnesusi

Last edited by mega2 on 22 Dec 2015 16:24, edited 1 time in total.
Durbe. 

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
aha,kā ierauga putnus,uzreiz skats uz spalvām,knābjiem un kājām/gredzeniemmega2 wrote:16:20 Ērgļi ligzdā!!!!! Šoreiz gan abi mūsējie
16:25 Abi prom--kaut kas ar kameru mistisks notiek---lēkā un laiks arī 3 min. vēlāks bija nekā īstenībā---kamēr rakstīju viens aizlaidās,laikam Roberts un tad jau nebija arī otra--tā,kā izlidošanas laiki nesaskanēs,ja kāds gribēs paskatīties 

- Lianaliesma
Mūsējie, plecs pie pleca...mega2 wrote:16:20 Ērgļi ligzdā!!!!! Šoreiz gan abi mūsējie

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

Video no LK
Roberts atkal nolaidās no debesīm
Roberts atkal nolaidās no debesīm

Izskatās, ka priekš viņiem abiem ligzda pašlaik ir daudz par mazu
cerams, ka vēlāk uzbūvēs lielāku, lai nav tā jāspiežās 

foršumiņi! Tikai pietrūkst vēl viena. Nez, kur pa pasauli blandās..lianaliesma wrote:Mūsējie, plecs pie pleca...mega2 wrote:16:20 Ērgļi ligzdā!!!!! Šoreiz gan abi mūsējie
Un sauss zāles kušķis parādījies,laikam Durbe atnesusi![]()
23.Decembris
7:30 Labrīt! Kamera darbojas,bet vējš pūš tik stipri,ka neko citu nevar saklausīt....
8:26 ērgļi sauc???????
7:30 Labrīt! Kamera darbojas,bet vējš pūš tik stipri,ka neko citu nevar saklausīt....

8:26 ērgļi sauc???????

Ladien! Durbertvillā šodien nelabvēlīgs laiks lidošanai! 

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/