🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
Vējš vītolos

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Post by Vējš vītolos »

Maz-ko-zinu wrote:10:25 -pēkšni pameta un aizlidoja, it ka to kāds būtu iztraucējis.
Atcerējās, ka mājās piens uz plīts palicis :twisted:
mega2

Post by mega2 »

Vējš vītolos wrote:Izplēsa ligzdas gabalu no pamata un ienesa ligzdā :shock:
Izskatās,ka no "zagažņika" izvilkta sakaltusi zacene :(
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

10.23 Izrušināja no ligzdas pamatiem kaut ko savas ievērības cienīgu un uznesa ligzdā apstrādāšanai :P
Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Vējš vītolos wrote:
Maz-ko-zinu wrote:10:25 -pēkšni pameta un aizlidoja, it ka to kāds būtu iztraucējis.
Atcerējās, ka mājās piens uz plīts palicis :twisted:
Gludekli aizmirsa izslēgt :lol:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

10.43 Aizlaidās
Image
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Kamēr foruma darbībā bija traucējumi, ligzdā atkal ciemojās krauklītis :P
12.00
Image
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Arī es gribētu pievienoties ames un lianasliesmas lūgumam rakstīt laiku. Ja tas ieiet ieradumā, nu nemaz neapgrūtina, toties citiem vērotājiem rodas absolūti skaidrs priekšstats par notikumu secību.
Made

Post by Made »

Vērotāja, vai ne, ka viņš tā dīvaini dziedāja - it kā ne ar balss saitēm, bet ar ķermeņa dobumu, līdzīgi kā dumpju tēvs dzied.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ja to var saukt par "dziedāšanu", tad jā. Pirmajā brīdī pat nedomāju ka tas ir krauklis.
Man sunim ir mantiņa - cūka, to spaidot tāda pati skaņa :P
Made

Post by Made »

Ja bildē laiks ir redzams, tad es nerakstu, ko lieki.. turklāt, kad es pēkšņi paskatos uz putnu (kad ir notikums), tad es tajā brīdī laiku nefiksēju un minūtes var pārskriet nākošajās, tad nu nākas skaidroties 14:02 (vai 14:03) .. vai mazliet iepriekš... kas tad tobrīd skaita laiku, kad skatās (vajag taču apskatīties un pierakstīt).. ja nu vienīgi varu uzreiz piespiest ekrānuzņēmuma pogu un vēlāk atritināt laiku, kas bildē..
Cerams, ka bez manis kāds piefiksēs arī :lol:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

No pontu - labs moments lidojumā/lēcienā... :lol:

http://193.40.124.24/2015-juras-erglis/ ... -10-23.JPG
Made

Post by Made »

ļoti labs pieķerts :P
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Es atvainojos,ka neuzrakstīju laikus,bet ļoti bieži ligzdu skatu neiereģistrējusies,tāpēc šoreiz gribējās uzrakstīt,jo ērgļi lidoja uz priekšu un atpakaļ,bet laiku precīzi nepaskatīju.Tagad zinu,ka tas bija 08:36:05 un 08:36:57(varbūt pa sekundēm nokļūdos).
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ja atceramies cik daudz līdaku savā laikā ligzdā tika "paglabātas", domāju, ka tagad kraukļi tās voblas velk ārā. Arī ap 12 tas krauklis palīda ligzdai no sāna un kaut ko izvilka no dziļumiem.
ame

Post by ame »

Raganiete wrote:Es atvainojos,ka neuzrakstīju laikus,bet ļoti bieži ligzdu skatu neiereģistrējusies,tāpēc šoreiz gribējās uzrakstīt,jo ērgļi lidoja uz priekšu un atpakaļ,bet laiku precīzi nepaskatīju.Tagad zinu,ka tas bija 08:36:05 un 08:36:57(varbūt pa sekundēm nokļūdos).
i found an eagle flying twice. were there more? /Es atradu ērglis peld divreiz. tur bija vairāk?

in both cases an eagle flew from left to right and in between i saw no-one flying back. so either there were two eagles (D & R?) or one eagle who flew back behind our backs.
abos gadījumos ērglis lidoja no kreisās uz labo pusi un pa vidu es redzēju neviens peld atpakaļ. tā nu tur bija divi ērgļi (D & R?), vai viens ērglis, kurš lidoja atpakaļ aiz mūsu mugurām.

Paldies Raganiete! Image
Vējš vītolos

Post by Vējš vītolos »

Vērotāja wrote:Kamēr foruma darbībā bija traucējumi, ligzdā atkal ciemojās krauklītis :P
Vai man likās, ka 11.57 , kad krauklis izlēca no ligzdas, kreisajā pusē tuvu ligzdai zem tās aizbrāzās liels putns, varētu būt ērglis? Škita, ka krauklis tieši viņa dēļ aizmuka no ligzdas.
Taču pēc pāris minūtēm atkal ielēca ligzdā uz mirklīti, tad atkal no ligzdas apakšas izvilka kaut ko ēdamu, palēkāja pa zariem un prom bija.
Tāda kraukļa monoizrāde 5 minūšu garumā ar ērgļa ēnu fonā... :P
Sarmīte

Post by Sarmīte »

ame wrote:
Raganiete wrote:Es atvainojos,ka neuzrakstīju laikus,bet ļoti bieži ligzdu skatu neiereģistrējusies,tāpēc šoreiz gribējās uzrakstīt,jo ērgļi lidoja uz priekšu un atpakaļ,bet laiku precīzi nepaskatīju.Tagad zinu,ka tas bija 08:36:05 un 08:36:57(varbūt pa sekundēm nokļūdos).
i found an eagle flying twice. were there more? /Es atradu ērglis peld divreiz. tur bija vairāk?

in both cases an eagle flew from left to right and in between i saw no-one flying back. so either there were two eagles (D & R?) or one eagle who flew back behind our backs.
abos gadījumos ērglis lidoja no kreisās uz labo pusi un pa vidu es redzēju neviens peld atpakaļ. tā nu tur bija divi ērgļi (D & R?), vai viens ērglis, kurš lidoja atpakaļ aiz mūsu mugurām.

Paldies Raganiete! Image
Vēl likās,ka 08:33 vai 08:34 ērglis lidoja no labās uz kreiso un pēc tam viens un otrs ar mazu laika starpību uz labo pusi.
ame

Post by ame »

i made a longer clip of the eagles flying in the morning following your advice raganite. the eagles flew first from right to left over the meadow and the pond one after the other. a little later there was a loud CRASH-sound from the forest. ... and some more softer rustling. then the two eagles flew back to the right with a little less than a minute difference.
i veikts ilgāku klipu no ērgļi, kas peld no rīta pēc jūsu padoms raganite. ērgļi pirmais lidoja no labās uz kreiso pusi pār pļavu un dīķis viens pēc otra. nedaudz vēlāk tur bija skaļa CRASH skaņas no meža. ... Un vēl daži mīkstāka šalkas. tad abi ērgļi lidoja atpakaļ uz labo pusi ar nedaudz mazāk nekā pirms minūtes starpību.

paldies raganiete! Image
Sarmīte

Post by Sarmīte »

ame wrote:i made a longer clip of the eagles flying in the morning following your advice raganite. the eagles flew first from right to left over the meadow and the pond one after the other. a little later there was a loud CRASH-sound from the forest. ... and some more softer rustling. then the two eagles flew back to the right with a little less than a minute difference.
i veikts ilgāku klipu no ērgļi, kas peld no rīta pēc jūsu padoms raganite. ērgļi pirmais lidoja no labās uz kreiso pusi pār pļavu un dīķis viens pēc otra. nedaudz vēlāk tur bija skaļa CRASH skaņas no meža. ... Un vēl daži mīkstāka šalkas. tad abi ērgļi lidoja atpakaļ uz labo pusi ar nedaudz mazāk nekā pirms minūtes starpību.

paldies raganiete! Image
Liels paldies , priecājos,ka izdevās izlabot savu kļūdu un tagad ir iespēja noskatīt īsti lidojumus.Paldies.
Last edited by Sarmīte on 05 Nov 2015 16:32, edited 1 time in total.
La Marie

Post by La Marie »

Raganiete wrote:
ame wrote:i made a longer clip...
Liels paldies , priecājos,ka izdevās izlabot savu kļūdu un tagad ir iespēja noskatīt īsti lidojumus.Paldies.
Raganiete, kad raksti atbildes, izdzēs lūdzu lielās bildes un video, lai tie lieki neatkārtojas!
Paldies! :)
Locked

Return to “Jūras ērglis”