🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
-
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
12.35 - redzu ērgli ligzdā! Mazi kopšanas darbi...
- Lianaliesma
Last edited by Lianaliesma on 19 Oct 2015 12:50, edited 3 times in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

12:43 Viens ērglis stāv ligzdā,bet ar muguru pagriezies pret kameru---kājas nevar redzēt!!!!!
12:47 Aizlidoja tā arī nepagriezās,bet likās,ka gredzenu nebija--tātad laikam Roberts 

Last edited by mega2 on 19 Oct 2015 12:49, edited 1 time in total.
-
Arī es ielūrēju kamerā. Jā, tur viņš ir. No muguras salīdzinoši mazkustīgu grūti atpazīt.
O! Beidzot ir redzams profils. Ir Roberts?
O! Beidzot ir redzams profils. Ir Roberts?
-
Viņš aizlidoja...bet apsolīja atgriezties
Kāds prieks par ērgļu dzīvību ligzdā! Un ja nu mazā bļaure arī nejauši ieklīst...

Kāds prieks par ērgļu dzīvību ligzdā! Un ja nu mazā bļaure arī nejauši ieklīst...
-
Krauklis iebrēca tieši ausī! Skan, it kā mikrofonu grauztu 

-
Un aizskrēja brēkdams kā velns ar vējlukturiVējš vītolos wrote:Krauklis iebrēca tieši ausī! Skan, it kā mikrofonu grauztu

Viņš acīmredzami gaidīja, knābāšanās pa ligzdu bija tā tikai starp citu 
Te visas bildītes, ko es saspiedu. Ja tas ir Robčiks (un kurš gan cits), tad man bija svešāda viņa frizūra - tāpat, kā vasarā, kad pēc laba laika atlidojis likās pārāk "sirms".

Te visas bildītes, ko es saspiedu. Ja tas ir Robčiks (un kurš gan cits), tad man bija svešāda viņa frizūra - tāpat, kā vasarā, kad pēc laba laika atlidojis likās pārāk "sirms".
lianaliesma, tā astes bilde nu gan ir izdevusies perfekta 

Ames video
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Nezinu... vienā rakursā ir Roberts, citā nav.
Ame arī nosaukusi Male Maybe (Tēviņš laikam)

Ame arī nosaukusi Male Maybe (Tēviņš laikam)

on my part i think that it was Robert, but i can not be sure of course. /
no manas puses es domāju, ka tas bija Roberts, bet es nevaru būt pārliecināts, protams.
unfortunately this bird didn't show its tail much, only when he was leaving. i made a gif. /
Diemžēl šis putns neuzrādīja savu asti daudz, tikai tad, kad viņš bija atstājot. i nospēlēja gif.

i think that these tailspots aren't very much unlike Robert's marks so it well may be Robert. the tail is not wide open so the spots look big and round here. /
Es domāju, ka šie tailspots nav ļoti daudz, atšķirībā no Roberta zīmēm, lai tā arī varētu būt Roberts. aste nav plaši atvērtas tik plankumi izskatās liels un apaļš šeit.

... i thought i saw a nice picture of their tails somewhere here not a long time ago but now i can't find it... did i dream about that picture? /
... Es domāju, ka es redzēju skaistu priekšstatu par to astes kaut kur šeit atpakaļ nav ilgs laiks, bet tagad es nevaru atrast ... Vai es sapņoju par šo attēlu?
i found Robert's tail for comparison. please see here / Es atklāju Roberta asti salīdzināšanai. skatīt šeit:
http://www.looduskalender.ee/forum/view ... 00#p425300
no manas puses es domāju, ka tas bija Roberts, bet es nevaru būt pārliecināts, protams.

unfortunately this bird didn't show its tail much, only when he was leaving. i made a gif. /
Diemžēl šis putns neuzrādīja savu asti daudz, tikai tad, kad viņš bija atstājot. i nospēlēja gif.

i think that these tailspots aren't very much unlike Robert's marks so it well may be Robert. the tail is not wide open so the spots look big and round here. /
Es domāju, ka šie tailspots nav ļoti daudz, atšķirībā no Roberta zīmēm, lai tā arī varētu būt Roberts. aste nav plaši atvērtas tik plankumi izskatās liels un apaļš šeit.

... i thought i saw a nice picture of their tails somewhere here not a long time ago but now i can't find it... did i dream about that picture? /
... Es domāju, ka es redzēju skaistu priekšstatu par to astes kaut kur šeit atpakaļ nav ilgs laiks, bet tagad es nevaru atrast ... Vai es sapņoju par šo attēlu?
i found Robert's tail for comparison. please see here / Es atklāju Roberta asti salīdzināšanai. skatīt šeit:
-
Arī man izskatījās, ka gaidīja. Ilgi un vērīgi skatījās tālumā, te vienā, te citā virzienā.Made wrote:Viņš acīmredzami gaidīja, knābāšanās pa ligzdu bija tā tikai starp citu
Paļaujos uz jūsu spriedumu. Jo tikpat iespējams, ka apkārtni uzmanīgi vēroja arī svešs ērglis, ielidojis ligzdā.
Kaut gan atceros Vērotājas piezīmi, ka diezin vai Durbe un Roberts ļautu savā teritorijā nesodītiem blandīties svešiem pieaugušiem ērgļiem.
Last edited by Maz-ko-zinu on 19 Oct 2015 14:20, edited 1 time in total.
25.februāris 2015ame wrote: i found Robert's tail for comparison. please see here / Es atklāju Roberta asti salīdzināšanai. skatīt šeit:
http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... &start=240
Dikti tumšāks palicis. Vasarā no stāstītā sapratu, ka nomainot spalvas, zimējums varētu pamainīties. Brt, ja svaigi nomainītas spalvas, ērglim ar katru gadu nevajadzētu palikt gaišākam?
Sandra, krāsa īsti nav tas rādītājs, uz kuru var droši paļauties. Tā mainās atkarībā no gaismas un gadalaika. Ziemā un pavasarī vienmēr putni izskatās gaišāki.Sandra L. wrote:Dikti tumšāks palicis. Vasarā no stāstītā sapratu, ka nomainot spalvas, zimējums varētu pamainīties. Brt, ja svaigi nomainītas spalvas, ērglim ar katru gadu nevajadzētu palikt gaišākam?
Taču ja subjektīvi, tad šodienas putns tiešām likās tumšāks nekā ir pierasts redzēt Robertu.
thank you Verotaja! although that is not the picture i saw in my dream.
it was a picture made of two pictures, Durbe on one side and Robert on the other, on the nest in similar positions.
i downloaded the Pontu video and i'm making a clip of the whole visit. the tail can be seen also when the eagle landed. /
es lejupielādēt Pontu video un es esmu padarot klipu visa apmeklējuma. aste var redzēt arī tad, kad ērglis izkrauti.

i am rather convinced that this is our Robert's double-W pattern. /
Es esmu diezgan pārliecināts, ka tas ir mūsu Roberta double-W modelis.

the video:

it was a picture made of two pictures, Durbe on one side and Robert on the other, on the nest in similar positions.
i downloaded the Pontu video and i'm making a clip of the whole visit. the tail can be seen also when the eagle landed. /
es lejupielādēt Pontu video un es esmu padarot klipu visa apmeklējuma. aste var redzēt arī tad, kad ērglis izkrauti.

i am rather convinced that this is our Robert's double-W pattern. /
Es esmu diezgan pārliecināts, ka tas ir mūsu Roberta double-W modelis.

the video:
Last edited by ame on 19 Oct 2015 14:36, edited 1 time in total.
Vēl vienu atradu - 06.marts 2015
http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... &start=380
26.marts 2015
http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... &start=900
http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... &start=380
26.marts 2015
http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... &start=900
Bet vasaras beigās, kad pēdējās reizes nesa zivis Durbertam, atkal spriedām, ka Roberts dikti sirms palicis, daudz gaišāks kā vasaras sākumā un pavasarī.
ame, vai šī ir Tava sapņu bilde? (1.lapā atrodas)