🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
Maz-ko-zinu

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Post by Maz-ko-zinu »

roosaluristaja
""melnā Berta" - populārs apzīmējums čekistu transportlīdzekļiem, acīmredzot bobikiem."
Nevari iedomāties, ar kādu prieku es tagad paziņoju:"Nē! "Melnā Berta" nav "bobiks". :D
"Bobiks" bija mazs - kā tagadējie džipi. Ja sēdekļi bija gar malām, varēja 6 - 8 cilvēki satilpt. To lietoja, kā operatīvo transportu paši miliči. Un arī čekisti, protams. "Melnā Berta" bija milicijas auto arestēto vai aizturēto pārvadāšanai ar restotiem logiem un durvīm uz kravas automobiļa bāzes ar metāla kulbu un durvīm aizmugurē. Tur varēja mierīgi savus 20 cilvēkus salādēt, pie lielas vajadzības - arī vairāk.
Liz01

Post by Liz01 »

6.oktobris

Labrit :D

Robert and Durbe sing in the forest :mrgreen:
roosaluristaja

Post by roosaluristaja »

Maz-ko-zinu wrote:roosaluristaja
""melnā Berta" - populārs apzīmējums čekistu transportlīdzekļiem, acīmredzot bobikiem."
Nevari iedomāties, ar kādu prieku es tagad paziņoju:"Nē! "Melnā Berta" nav "bobiks". :D
"Bobiks" bija mazs - kā tagadējie džipi. Ja sēdekļi bija gar malām, varēja 6 - 8 cilvēki satilpt. To lietoja, kā operatīvo transportu paši miliči. Un arī čekisti, protams. "Melnā Berta" bija milicijas auto arestēto vai aizturēto pārvadāšanai ar restotiem logiem un durvīm uz kravas automobiļa bāzes ar metāla kulbu un durvīm aizmugurē. Tur varēja mierīgi savus 20 cilvēkus salādēt, pie lielas vajadzības - arī vairāk.

Nu skaidrs. Turpmāk būsim zināt. ;)
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

7.55 Labrīt! Skaists un auksts rīts, liekas
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Šārīta krāsas! Fantastika! :P

Un nedaudz vēlāk! :P

Image

Cik mūsu mazā zemīte tomēr ir skaista! Un kaut mēs spētu to novērtēt! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
ame

Post by ame »

Made wrote:Interesants LK forumā amei (super!) iznācis off-topiks (kas par tādu šeit varot tikt uzskatīts līdz kamēr ligzdas apkārtnē nedzirdēsim govju māvienus :D )
...
Atradu Wikipēdijā: Somu alfabēts: A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, Å, Ä, Ö, turklāt burti B, C, G, F, Q, W, X, Z un Å ir sastopami tikai personvārdos un vārdos, kuru cilme ir meklējama citās valodās.

Iznāk (mans demagoģisks secinājums!), ka par govju vārdu tīrību somi rūpējas vairāk, nekā pieļaujot personvārdus :P (toties priekš svešvārdiem ievieš burtus alfabetā)
(konkrēti man, lietojot no bērnības pierastus krievu vārdus, savulaik ir gribējies ieviest mīkstināto D, vai vismaz T - kad redzu Katerinas deminutīvu Kaķa, nevis Katja :P šodienas IT situācijā W un x ielien ļoti bieži)

Atcerējos - reiz lasīju domu, ka mums ķ burtiņa izcelsme ir no vācu valodas aizgūtos vārdos - nez, vai šie visi būtu vāciskie ķēķis, ķisens, ķocis, ķērne, ķobis, ķiļķens, stiķenes... :roll:
good morning! / Labrīt!

unfortunately i could not understand what Made wrote here (Google translator failed). :?:
Diemžēl es nevarēju saprast, ko Made wrote šeit (Google tulkotājs neizdevās). :?:

we have had the cow naming system in Finland for a very long time (already when i was a little girl!) /
mums bija govs nosaukumu sistēmai Somijā par paša [/ u] ilgu laiku (jau tad, kad es biju maza meitene :mrgreen:)

on this webpage there is a list of letters that are used and the corresponding years. many letters in the alphabet are missing. the difficult letters are not originally Finnish. when the list ends it will be started again on the top./ Šajā mājas lapā ir saraksts ar vēstulēm, kas tiek izmantoti, un atbilstošajiem gadiem. daudzi burti alfabēta trūkst. grūtos burti nav sākotnēji somu.
http://poistyopoydalta.blogspot.fi/2012 ... minen.html
when the list ends it will be started again on the top. / kad saraksts beidzas tā tiks uzsākta jauna uz augšu.

after we joined EU all farm animals are tagged with yellow ear-marks with individual codes, but cows have also real names. / pēc mēs pievienojāmies ES visi lauksaimniecības dzīvnieki ir atzīmēti ar dzelteniem ausu zīmēm ar individuāliem kodiem, bet govis ir arī īstos vārdus. :P

7:27 Durbe and Ronbert sang together. / Durbe un Ronbert dziedāja kopā.
Viky

Post by Viky »

Thank you ame and Liz01 for Roberts and Durbe song :D
Such a great feeling realize that R and D are here
Viky

Post by Viky »

Vērotāja wrote:Ai.. labi, tepat jau esmu :oops:
Emotion

Post by Emotion »

Maz-ko-zinu wrote:
Emotion wrote:Aaamen. Vienu dien neienaac forumaa - pusdziive zaudeeta!!! :mrgreen: :shock: :mrgreen:
Baigi labi pateici, Emotion.
Lasu visu, ko sarakstījāt, arī - kas noticis, un visu laiku domāju: "Kāda velna pēc veselu dienu vazājos apkārt!"
man arī tāpat kā roosaluristaja
Berta atgādina tikai resnu tanti no pirmspadomijas laikiem. nēee, nēee, nēee, manā sirdī Buļbertiņš paliks vienmēr kā Buļbertiņš ar pirmo un vienīgo skatuves vārdu DURBERTA, DURBERTĪNE. Kautgan jau to zināju kad ieskatījos spriganajās možajās brūnajās ačelēs brīdī, kad Burbertīne kameras tuvplānā graužot čiekuru pozēja selfijam. Jā! Tad gan mani piebūra šis skats un viņas ačeles un tad...es sapratu, ka būs šāds rezultāts. Šitas bābietis ar savu aktrises talantu un šerpo raksturiņu noliks pie vietas visas apkaimes ēgļus! Tā es saku un tā tam būs būt! Vot!!! :lol: :twisted:
Emotion

Post by Emotion »

Maz-ko-zinu wrote:roosaluristaja
:idea: sameklē bildi?!
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Viky wrote:Thank you ame and Liz01 for Roberts and Durbe song :D
Such a great feeling realize that R and D are here
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Man tak nav iebildumu, Emotion :lol:
Man arī viņa ir - meitene Durberts :D Un ar atbilstošu raksturu :D
Kas attiecās uz manu atbildi roosaluristaja, tas ir tik vienkārši. Viņš vienmēr ļoti pacietīgi man visu skaidro, arī uz stulbiem (droši vien) jautājumiem. Nu tad beidzot arī es viņam varu ko pastāstīt par drūmiem okupācijas laikiem. :D
P.S. Es tak neesmu racēja, mums citi prot bildes meklēt.
mega2

Post by mega2 »

Labs rīts,visiem! Izskatās,ka visi esam kaut cik nomierinājušies un varam būt priecīgi,ka neesam palikuši bez mūsu foruma galvenā cilvēka ''labā gariņa'' Vērotājas!!!!! :o Nekur mūsu Durbertīne nepazudīs,lai kā nu kurš viņu sauktu---bet ideja par delfu ''pārsaukšanu'' nav peļama---vienkārši tāpat,ponta pēc........ :lol: :twisted:
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Sauksim DELFus par Zvaigznīšu brīdi 2.:P
Made

Post by Made »

ame wrote:unfortunately i could not understand what Made wrote here (Google translator failed). :?:
Diemžēl es nevarēju saprast, ko Made wrote šeit (Google tulkotājs neizdevās). :?:
Dear ame!
Thank you for this story! I realy like, that all cows have indiviual names, not only kodes. I`l told in english about my previous comment.
Mīļā, ame! Paldies par šo stāstu! Man patiešām patīk, ka govīm ir katrai savs vārds, ne vien kods. Es pārstāstīšu angliski savu iepriekšējo komentāru.
At first I told, what an interesting “off topic” was your comment (and it is “on topic”, while we can heard cows from nest). Then I found in Wikipedia finnish alphabet and the note, that letters B, C, G, F, Q, W, X, Z and Å are used only in person`s names and in names with origin in other languages. Then I made conclusion (and characterized it as demagogic joke), that in Finland taking care of native origin of cow names is on higher level (because non-native letters are excluded) than of person`s names, and there are innovations in alphabet for foreign words.
And then I told about associations, that sometimes I stand in need of introducing in latvian alphabet at least two letters with diacritical marks D and T for names with russian origin (because, for example, ķ often is used instead of t (diacr.), while normally would be “tj”).
Finally I remeber, that “once upon the time” I read story, that latvian letter ķ is used only in words of german origin and wrote some of such words as food for thought.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Ja nopietni, tad delfu ierosinātais Durberta pārsaukšanas fakts ir amorāls un liecina vien par to, ka "zivs pūst no galvas" un nu ir saprotams, kāpēc komentāri delfos ir tik nepanesami normāliem cilvēkiem.. jo delfi vietnei ir tik nepatīkama aura tieši neētiskas saskarsmes atmosfēras dēļ. Es, tāpat kā milzums cilvēku, tajā jau gadiem neieeju...

Pasaules dabas draugu forumos esmu saskārusies ar lielu pietāti/cieņu pret otra cilvēka teikto/rakstīto/radīto, tur ir a priori skaidrs, ka ir obligāta atsauce uz teiktā/rakstītā/radītā avotu...(un tam nemaz nevajag kādas oficiālas institūcijas apstiprinājumu, kā patentu vai copyright). Un tā savstarpējā cieņa ir jūtama starp rakstītā teksta rindām.

Dodot mūsu ērglēnam vārdu Durberts, jau iepriekš vienojāmies, ka ja būs meitene, tad vārdam būs sieviešu dzimtes galotne. Protams, ērglēns ir mūsu, tomēr viņš ir Latvijas ērglēns, ne tikai forumiešu. Pat vairāk - viņš ir pasaules iedzīvotājs, jo putniem taču robežas nepastāv. Taču dabasdatu.lv forumā Durbertam ir izveidots visiem Latvijā pieejams dokumentēts biogrāfisks apraksts, kurā var piedalīties katrs interesents, izteikt savu sajūsmu un piedalīties viņa (tāpat kā visu citu tiešraidēs vērojamo putnu) dzīves dokumentēšanas procesā. Latvijas ērgļupaps Jānis Ķuze ir akceptējis Durberta vārdu, kā arī, tieši atsaucoties uz dd forumiešu kaislīgo vēlēšanos uzzināt putna dzimumu, speciāli pieprasījis DNK analīzes veikšanu tieši Durbertam.

Mans lūgums delfiem.lv ir respektēt Latvijas dabasdraugus un izturēties pret mums, dabasdati.lv forumiešiem, atbilstoši savstarpējās cieņas un ētikas principiem. Nevajag maldināt Latvijas iedzīvotājus, uzņemoties apšaubāmu menedžera lomu vispārējiem procesiem, bet gan informēt tos, kuriem varbūt paslīdējis garām fakts, ka pastāv dabasdraugu, tiešraides kameru vērotāju forums un tajā var ņemt dalību visi šīs planētas iedzīvotāji...
Tāpat kā Latvijas dd forumu respektē dabasdraugi visā pasaulē un sauc mazo ērglēnu vārdā Durberts, tagad jau Durberta jeb mīļvārdiņā Durbertīne... jeb kā nu kuram tīk... :P
Odze

Post by Odze »

Labdien!

E. Virzam taču bija meita Amarillis - ar vīr.dz. galotni. Vai tad vārdu "Durberts" nevar atstāt nemainītu arī meitenei?
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Odze wrote:Labdien! E. Virzam taču bija meita Amarillis - ar vīr.dz. galotni. Vai tad vārdu "Durberts" nevar atstāt nemainītu arī meitenei?
Tas tā notiek. Ja palasīsiet iepriekšējos komentārus, tad tajos daudzi stāsta, ka turpina saukt ērglēnu par Durbertu :D
Hildina

Post by Hildina »

Maz-ko-zinu , man izsauca platu smaidu Tavs dedzīgais skaidrojums par "Melno Bertu "........ :lol:Apraksts, protams,ir pareizs - cik nu to būri no ārpuses (paldies Dievam ! ) esmu redzējusi .
Last edited by Hildina on 06 Oct 2015 10:35, edited 1 time in total.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Hildiņa wrote: Maz-ko-zinu , man izsauca platu smaidu Tavs dedzīgais skaidrojums par "Melno Bertu "........ :lol:
Tam ir iemesli :lol: Vairāki :lol:
Locked

Return to “Jūras ērglis”