Nē,iepriekšējā lapā Made: "Bet, kad saulīte jau lēca, bija jādomā, ka labība jau drīz būs gatava"Vērotāja wrote:He, tikai pateicoties Tāļa komentāram pamanīju, ka zaļums izdzinis vārpu
🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
-
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Mēs jau no pasaules kaut ko ieraugām tad, kad esam gatavi ieraudzīt, kad ir brīva uzmanība tieši tam, kad nejauši sasaucas noskaņa, ieskanas atslēgas vārds (varbūt šajā gadījumā "vārpa", nevis "labība", vai "akoti")Made wrote:Bet, kad saulīte jau lēca, bija jādomā, ka labība jau drīz būs gatava![]()
Man patika tā pontu bilde

LK forumā ame sāk sarunu par vārpu (ear) 838.lapā un AlteEule domā, ka tie ir mieži (barley), bet ame tālāk min vēl citus variantus (nu un tad ir interesanti meklēt tulkojumus, kuros savukārt ir pieminēti dažādi vajadzīgi un nevajadzīgi varianti un tad atkal tulkot - couch grass, dog grass, weed, sedges)
Nu un tad 839.lapā ame ar Abigyl vienojas, ka tas tiešām ir miezītis, tikai pārrunā, kas to atnesis - Durbe vai mazputniņi

Nu un tad 839.lapā ame ar Abigyl vienojas, ka tas tiešām ir miezītis, tikai pārrunā, kas to atnesis - Durbe vai mazputniņi

Labs rīts,visiem! Es to vārpiņu pamanīju jau sen un tieši gribēju jautāt zinātājiem,kas tā ir--kviesis,miezis vai rudzis,jo galīgi neatpazīstu vārpas,vienīgais ko zinu,ka tā noteikti nav auzaVērotāja wrote:He, tikai pateicoties Tāļa komentāram pamanīju, ka zaļums izdzinis vārpu

Es rudzus atmetu, jo tie tā kā ziemāji, bet te tik ātri jau vārpa. Interesanti, es pameklēju internetā par tām "kantīm" attēlus, tur tās četrkanšu un seškanšu vārpas tādas iespaidīgas 
Sapratu, ka uz gatavības pusi tā vārpa nolieksies
He, laboju - nevis nolieksies uz gatavības pusi, bet tad, kad tuvosies gatavības stadijai

Sapratu, ka uz gatavības pusi tā vārpa nolieksies

He, laboju - nevis nolieksies uz gatavības pusi, bet tad, kad tuvosies gatavības stadijai

Miežiem graudi ir viens pret otru ar nelielu nobīdī, bet Durberta bildē var redzēt, ka graudi vārpā ir stipri pamīšus viens attiecībā pret otru. Tāpēc man domāt, ka tie ir rudzi.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Nu ja, man nav viedokļa, man ir tikai stereotips, ka rudziem vajag ziemu un ka rudzu vārpa ir gara un akoti proporcionāli īsi, bet miežiem akoti ir gandrīz garāki par pašu vārpu. Un ka var būt arī nabadzīga vārpa, kur "zobi ir izkrituši" un izskatās pamīšus...
Bet no piedzīvojumu viedokļa man vislabāk patiktu, ja tas izrādītos Latvijas Sarkanās grāmatas I kategorijas augs Eiropas kāpumiezis
nu nav jau, bet man patiktu
turpat netālu ir sastopams, iepazīstieties 
http://www.latvijasdaba.lv/augi/hordely ... us-l-harz/
Bet no piedzīvojumu viedokļa man vislabāk patiktu, ja tas izrādītos Latvijas Sarkanās grāmatas I kategorijas augs Eiropas kāpumiezis

http://www.latvijasdaba.lv/augi/hordely ... us-l-harz/
- Lianaliesma
Delfos par mūsu Durbertiņu...
21.septembra raksts http://www.delfi.lv/mansdraugs/zveru-dz ... onus-reizu
Noskatījos vēlreiz viņa slaveno "iekāpienu" ligzdā, ar kājelēm aizķeroties aiz egles zara - cik viņs jau tad bija garš!
http://www.delfi.lv/mansdraugs/zveru-dz ... das-durvis
Mīļums! Tik sen nav redzēts...

Noskatījos vēlreiz viņa slaveno "iekāpienu" ligzdā, ar kājelēm aizķeroties aiz egles zara - cik viņs jau tad bija garš!

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

Paldies,Vērotāj,par vārpu ilustratīvo attēlu--uzreiz kļuva skaidrāka bilde
Palika divi varianti---vai nu miezis,vai rudzis--abiem garie <matiņi> 

Es teikt, ka Durbertiņš "iekāpa" ne tikai ligzdā, bet arī daudzu cilvēku (forumiešu jau nu noteikti) sirdīs. Un šķiet, ka pamīcīsies tur vēl kādu laikulianaliesma wrote:Delfos par mūsu Durbertiņu...

-
1.oktobris
Labrīt!
Ligzdas apkārtnē dzīvība kūsāt kūsā, kraukļi, dzērves, žagatas, zīļuki, buki un pat gaiļa dziesma dzirdama
pārējo putnu kori man būtu grūti izšķetināt
Skaists rīts tanī pusē.
Labrīt!
Ligzdas apkārtnē dzīvība kūsāt kūsā, kraukļi, dzērves, žagatas, zīļuki, buki un pat gaiļa dziesma dzirdama

pārējo putnu kori man būtu grūti izšķetināt

2.oktobris.
Labrīt!
Vējains rīts Durberta pusē.
"Miezītis" laikam ir kāds jūrmalas zālaugs, varbūt, ka arī kāpu miezis.
Labrīt!
Vējains rīts Durberta pusē.
"Miezītis" laikam ir kāds jūrmalas zālaugs, varbūt, ka arī kāpu miezis.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Atvainojiet! Piedodiet! Esmu dzirdējis tagad Amerikāņu ērgļus, Austrālijas ērgļus, Āfrikas ērgļus! Bet man ļoti ļoti sagribējās dzirdēt sava murmulīša Buļbertīš balsi. Paklausījos, nomierinājos, un kā cilvēks vienkāršais iedomājos, ka varbūt vēl kāds ilgojas šo maigo balstiņu dzirdēt, bet vienkārši ir par slinku, tad man jau nav žēl! 21. augusta ieraksts.

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
jā, bet tas bija vairāk kā mēnesi atpakaļMĀRIS wrote:Atvainojiet! Piedodiet! Esmu dzirdējis tagad Amerikāņu ērgļus, Austrālijas ērgļus, Āfrikas ērgļus! Bet man ļoti ļoti sagribējās dzirdēt sava murmulīša Buļbertīš balsi. Paklausījos, nomierinājos, un kā cilvēks vienkāršais iedomājos, ka varbūt vēl kāds ilgojas šo maigo balstiņu dzirdēt, bet vienkārši ir par slinku, tad man jau nav žēl! 21. augusta ieraksts.![]()

3. oktobris.
Šorīt Saule pār Durbi.

Pašlaik radio 1 ornitologs Ķuze stāsta gan par Durberta ligzdu, gan melono stārķu un citām.
Durberts jau tagad būšot šo pusi atstājis.
Šorīt Saule pār Durbi.

Pašlaik radio 1 ornitologs Ķuze stāsta gan par Durberta ligzdu, gan melono stārķu un citām.
Durberts jau tagad būšot šo pusi atstājis.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
3.Oktobris.....9.40.....Tāli -Paldies par info....Diemžēl nokavēju tiešraidi....un šobrīd vēl radio arhīvs nav pieejams....
Labrīt! 9:47 ērgļu saucieni 

- Lianaliesma
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa

10:05 Labs rīts! Žagatu pāris ciemojas ligzdā--viens sēž uz zara kreisajā pusē,otrs gandrīz tika pie selfija plivinoties gar kameras aci
Skaists,saulains rīts ligzdas koka pusē 

Labrit
Durbe and Robert call in the forest

Durbe and Robert call in the forest
Here is the video from Ameame wrote:9:47 Durbe and Robert sing in the forest! :loveshower:
[youtube]BRTL4004jU4[/youtube]
now i have to go for a longer time.