🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Tā kā manas zināšanas par ligzdošanām balstās uz ekrānā vēroto, neko daudz nevarēšu pastāstīt. Bet no Uģa Bergmaņa par mazajiem ērgļiem stāstītā izriet apmēram tā, ka ornitologi binoklī vēro putnus ligzdas areālā laikā, kad teorētiski jāsākas gatavošanai ligzdošanai. Ornitologiem ir zināms arī, ja putni vairs neapmeklē veco ligzdu, cik aptuveni plašā apkārtnē teorētiski tie būvē jauno ligzdu. Ja putni no dažādiem punktiem lido uz vienu vietu, tātad kaut kur tur jābūt ligzdai. Tālāk jau atkal liekot lietā teorētiskās zināšanas, ornitologs redz kuri varētu būt ligzdai derīgi koki un tos apskata un atrod jauno ligzdu.
Ļoti virspusēji, bet apmēram kaut kā tā.
Ļoti virspusēji, bet apmēram kaut kā tā.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Nu jā, izskatās, ka redzējis savām acīm klātienē„Šī ligzdošanas teritorija ir zināma tikai kopš 2014. gada, kad tika atrasta pirmā šī putnu pāra ligzda cirsmā atstātā priedē,” stāsta ornitologs, LDF padomes priekšsēdētājs Jānis Ķuze.
Šogad putni acīmredzot nolēmuši pārcelties uz jaunu ligzdu, ko sākuši būvēt netālu esošas vecas egles galotnē, ko savulaik nolauzis vējš vai sniegs. Tiešraides kamera pie ligzdas, kas atrodas aptuveni 25 metru augstumā, tika ierīkota janvāra nogalē, līdz ar to dodot retu iespēju vērot jaunas ligzdas būvēšanas procesu. Iepriekšējos gados kameras liktas galvenokārt pie jau vairākus gadus apdzīvotām jūras ērgļu ligzdām.

-
Paldies, Vērotāja.
Aptuveni tādu atbildi gaidīju.
Kas attiecās uz "staigāšanu pa mežiem, galvu augšā pret debesīm" - es arī domāju, ka tā tikai punus un zilumus var salasīt.
Es patiešām maz ko zinu par ornitologu darbu. Tāpēc arī esmu šai forumā, lai uzzinātu vairāk.
Aptuveni tādu atbildi gaidīju.
Kas attiecās uz "staigāšanu pa mežiem, galvu augšā pret debesīm" - es arī domāju, ka tā tikai punus un zilumus var salasīt.

Es patiešām maz ko zinu par ornitologu darbu. Tāpēc arī esmu šai forumā, lai uzzinātu vairāk.
Maz-ko-zinu, paskaties Durberta tēmas pirmos ierakstus, tie ir sākti 7.februārī, tā ir dziļa ziema. http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.php?f=25&t=1645
Atkal tā teorētiski spriedelējot, Jānis Ķuze zin, ka tajā apkārtnē mitinās jūras ērgļu pāris un zin, ka februāra sākumā tie sāks gatavoties ligzdošanai un uz kaut kurieni taču viņiem tie zari jāsāk nest. Gara acīm redzu, kā Jānis agri no rīta (lielāka varbūtība redzēt ērgļu aktivitāti) brien pa sniegu ar binokli. Un ierauga, ka ērgļi ar zariem knābī lido uz trīs egļu puduri. Tālāk jau "djelo tehniki"
Atkal tā teorētiski spriedelējot, Jānis Ķuze zin, ka tajā apkārtnē mitinās jūras ērgļu pāris un zin, ka februāra sākumā tie sāks gatavoties ligzdošanai un uz kaut kurieni taču viņiem tie zari jāsāk nest. Gara acīm redzu, kā Jānis agri no rīta (lielāka varbūtība redzēt ērgļu aktivitāti) brien pa sniegu ar binokli. Un ierauga, ka ērgļi ar zariem knābī lido uz trīs egļu puduri. Tālāk jau "djelo tehniki"

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
-
Paldies, paldies, Vērotāja
Forumu esmu lasījusi "no pirmajiem vākiem līdz beidzamajam vākam". Varbūt ne visas sadaļas. Bet šī gada Latvijas kameras no - līdz
Bet konkrēta bilde, kā tās ligzdas atrašana notiek reālajā dzīvē nezīmējās.
Esmu redzējusi un nedaudz piedalījusies citās biologu aktivitātēs, tās varu aprakstīt, bet šī bilde man līdz šim nezīmējās. Tagad jau diezgan skaidra.
Atceroties, ko Jānis Reihmanis stāstīja par lielo dumpju ligzdas meklēšanu... Tā tak arī bija brišana pa niedrāju un ligzdas meklēšana. Vismaz tā es to iedomājos. Un tikai vēlāk, jau uzstādot kameru un mikrofonu bija tā peldošā platforma, aparatūra, Māris Maskalāns-operators utt.

Forumu esmu lasījusi "no pirmajiem vākiem līdz beidzamajam vākam". Varbūt ne visas sadaļas. Bet šī gada Latvijas kameras no - līdz

Bet konkrēta bilde, kā tās ligzdas atrašana notiek reālajā dzīvē nezīmējās.
Esmu redzējusi un nedaudz piedalījusies citās biologu aktivitātēs, tās varu aprakstīt, bet šī bilde man līdz šim nezīmējās. Tagad jau diezgan skaidra.
Atceroties, ko Jānis Reihmanis stāstīja par lielo dumpju ligzdas meklēšanu... Tā tak arī bija brišana pa niedrāju un ligzdas meklēšana. Vismaz tā es to iedomājos. Un tikai vēlāk, jau uzstādot kameru un mikrofonu bija tā peldošā platforma, aparatūra, Māris Maskalāns-operators utt.
nu tak, kad tika piefiksēts, ka ligzda ceļās, uzlika to kameru un vēroja caur kameras aciMaz-ko-zinu wrote:Man ir jautājums - laikā, kad kameras pie ligzdas vēl nebija, kā Jānis Ķuze uzzināja ka Durbe ar Robertu gatavojās uzsākt šeit kopdzīvi? Pat ne Durbe ar Robertu, bet kāds jūras ērgļu pāris. Atceros, stāstīja, ka uzlika kameru, kad viņi vēl tikai kārtoja (būvēja?) ligzdu un pastāvīgi šeit neuzturējās. Bet kā to faktu konstatēja? Dienām ilgi staigāja pa mežiem, galvu augšā pret debesīm, meklējot, vai tik kādā kokā nesāk žagaru kaudze augt?

kad Durberts pēdējo reizi bija savā mājā?
Tieši ligzdā 23.08. laikam...Emotion wrote:kad Durberts pēdējo reizi bija savā mājā?
19.38.Durberts ņemas pa apkārtni
šķiet ,ka tur kopā ar kādu no lielajiem ērgļiem 

- Lianaliesma
fans wrote:19.38.Durberts ņemas pa apkārtnišķiet ,ka tur kopā ar kādu no lielajiem ērgļiem
Durberts screams, liznm
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

sveiki
Durberts screams in the forest and fly from the right to the left side.
This is the continuation of the first video
Durberts kliedz mežā un lidot no labās uz kreiso pusi.
Tas ir turpinājums pirmo video

Durberts screams in the forest and fly from the right to the left side.
This is the continuation of the first video
Durberts kliedz mežā un lidot no labās uz kreiso pusi.
Tas ir turpinājums pirmo video
- Lianaliesma
Liz!
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa

Kurš kuru dzenā?
Pirmais ligzdā bija Roberts?
Baigi attēls raustās
Pirmais ligzdā bija Roberts?
Baigi attēls raustās

Last edited by Sandra L. on 27 Aug 2015 20:45, edited 1 time in total.
A zive ta izkrita un guļ kaut kur zemē 

Izskatās, ka pazaudēja zivi! 

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Jā...zivi Durberts pazaudejaskalbe wrote:A zive ta izkrita un guļ kaut kur zemē

20:47 vēl tālumā dzenā viens otru 

Kurš tās vakariņas nez pazaudēja, iespējams, ka viņa bija dzīva un aizlēca vai aizslīdēja garām Durbertam. Viņš uzreiz metās pakaļ Roberts palika ligzdā un vismaz es jutos muļķigi pārsteigta un apbēdināta.. tik skaista zivs un uzskatāma piegāde, tik sen neredzēts Roberts... smukiņš un notievējis, manuprāt..
Last edited by MĀRIS on 30 Aug 2015 15:47, edited 1 time in total.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Robčiks izskatās reāli nodzenāts
Mūsu trauksmainā Durbes Taure tak tēvam acīmredzami miera nedod