Tas ir mušķērājs. Manuprāt melnā mušķērāja mātīte, bet nevar īsti saprast, saule spīd ne tā kā vajag. Fonā dzirdamas ķivuļu balsis.star14 wrote:13:04 ligzdā mazs spārnots ciemiņš
🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
- roosaluristaja
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
-
roosaluristaja, kas šie?
Kurš ir mušķērājs - lielākais?
- Attachments
-
- 21.08.png (380.74 KiB) Viewed 3596 times
- roosaluristaja
Maz-ko-zinu wrote:roosaluristaja, kas šie?
Tas, kas uz zemākā zara, noteikti. Par augšējo grūti ko teikt. Ļoti izplūdusi bilde.
-
Paldies, roosaluristaja.
Mušķērājs izrādījies lielāks, kā es viņu iedomājos pēc attēliem.
- roosaluristaja
Tipisks mazputniņa izmērs. Lielajai zīlitei, žubītei, zvirbulim ir 14-15 cm, mušķērājam 13-14cm. Nu, teiksim, ķivulis un zilzīlīte ar 12 cm bišku atpaliek.Maz-ko-zinu wrote:Paldies, roosaluristaja.
-
roosaluristaja, kas ir vismazākie Latvijā sastopamie putni?
Tie pelēkie, ar bāli zaļgandzelteniem vēderiņiem, ko redzu katru vasaru jūlijā, pat jūlija pirmajā dekādē ir daudz mazāki par 12 cm. Saprotu, ka tie ir jaunuļi, bet izskatās, ka zem 10 cm būs noteikti.
Skatījos ķivuļus, bet es neesmu to strīpainumu pamanījusi. Un ķivulis ligzdo mežā, bet manas lauku mājas ir dažu simts metru no meža, bet man izskatās, ka tie ligzdo kaut kur pie mājas, jo bieži tusē lielajās tūjās.
Tie pelēkie, ar bāli zaļgandzelteniem vēderiņiem, ko redzu katru vasaru jūlijā, pat jūlija pirmajā dekādē ir daudz mazāki par 12 cm. Saprotu, ka tie ir jaunuļi, bet izskatās, ka zem 10 cm būs noteikti.
Skatījos ķivuļus, bet es neesmu to strīpainumu pamanījusi. Un ķivulis ligzdo mežā, bet manas lauku mājas ir dažu simts metru no meža, bet man izskatās, ka tie ligzdo kaut kur pie mājas, jo bieži tusē lielajās tūjās.
- roosaluristaja
Vismazākie ir zeltgalvīši. To jau katrs bērns zin (es tā ceru) - 9cm, 5-7g svarā. Tie zaļgandzeltenie varētu būt Phylloscopus ģints ķauķīši (vītītis, čuņčiņš, svirlītis). Garumā viņi nemaz tik ļoti neatpaliek - 10-12 cm, pēc literatūras datiem, bet viņi ietur slaido līniju. Līdz ar to svars nav liels - 6-9g čuņčiņš, 8-12g svirlītis, kamēr melnie mušķērāji sasniedz 9-15g, bet pelēkie mušķērāji var uzbaroties pat līdz 13-19g.Maz-ko-zinu wrote:roosaluristaja, kas ir vismazākie Latvijā sastopamie putni?
-
Tagad mani mazbērni arī zinās
Es pastāstīšu.

Es pastāstīšu.

Last edited by Maz-ko-zinu on 21 Aug 2015 17:56, edited 1 time in total.
Es arī nezināju par zeltgalvīti
nekad nebija gadījies pievērst uzmanību... paldies, roosaluristaja!
Paskat, cik skaists
https://funtsmyblog.files.wordpress.com ... regreg.jpg

Paskat, cik skaists
https://funtsmyblog.files.wordpress.com ... regreg.jpg
17:55 Un kas tas bija par mazu brīnumu,kurš tikko gandrīz ielidoja kameras acī???
Es šaipus ekrānam aizspiedu ciet acis,lai neizskrien cauri bildei

Šis?mega2 wrote:17:55 Un kas tas bija par mazu brīnumu,kurš tikko gandrīz ielidoja kameras acī???Es šaipus ekrānam aizspiedu ciet acis,lai neizskrien cauri bildei
![]()

-
Pētīju dažnedažādas bildes. Man ceru ķauķītis izskatās līdzīgs.
Mazais brīnums no video (no oriģināla būtu labāk, un vislabāk būtu, ja Murkjelis to izdarītu
)

Made, tas ir tik zibenīgi, ka diez vai kaut ko var vairāk uzlabot, kā Tev izdevās 

- roosaluristaja
Eksistē ceru ķauķis, nevis kauķītis, bet tas ir mitru zālāju un niedrāju putns. Nevaru iedomāties, ka tas varētu uzklupt kamerai eglē pārdesmit metrus virs zemes. Kas tas bija, grūti teikt.Maz-ko-zinu wrote:Pētīju dažnedažādas bildes. Man ceru ķauķītis izskatās līdzīgs.
Nē, miglu bildes tik sanāk

NLO reti kad sanāk skaidri 

-
roosaluristaja, iznāca neliels pārpratums - par ceru ķauķi es biju domājusi, pētot dažādu ķauķu bildes un meklējot, kurš tad ir līdzīgs tam, ko šogad turēju rokā. Bet arī tevis nosauktie ir līdzīgi.
Tagad jāgaida līdz nākamai vasarai.
Tagad jāgaida līdz nākamai vasarai.
-
Sīkputniņi izrevidē ne tikai ligzdas virspusi, bet arī no ārpuses ligzdas apakšu.
Pieklusināta Durberta balss ik pa brīdim tālumā dzirdama.
Plkst. 20:00.
Pieklusināta Durberta balss ik pa brīdim tālumā dzirdama.
Plkst. 20:00.
Šajos attēlos redzama mizložņa. Tādā gan sev netipiskā rakursā - lidojumā. Parasti var novērot lienot uz augšu pa koku stumbriemMurkjelis wrote:Nē, miglu bildes tik sanāk![]()