🔒Jūras ērgļi Durbē 2016 (Šilute un Vents)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
Locked
Lianaliesma

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2016 (Durbe un Roberts)

Post by Lianaliesma »

18.15 Šis pāris ligzdu atstāt negrasās, vismaz ne ar labu
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

18.28 Nu jau pavisam tumšs, bet abi ligzdā
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

18.30. :P
Abi uz zara. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

18.31 Abi uz zara un "knābjojas"
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

18.34 Dāma aizlaidās
arda

Post by arda »

MĀRIS wrote:Arī LK meitenes spriež, ka esot Roberts, bet..., Man tā aste nemaz neatgādina Roberta asti, laikam jau viņas kaut ko izprot, ko es vēl nesaprotu. Bildīte no LK Liz01. :P

Lai gan Liz01 pēc tam arī apšauba Roberta versiju, ar piebildi: "Kāds haoss!" :P
Jā, šodien ilgi pētīju pagājušā gada bildes ar Robi un nu šis man arī nemaz pēc Roberta neizskatās. Nevar būt ka astes spalvas šitā nomainījušās.
arda

Post by arda »

Diez ko tie putni tādā ķomkā vispār redz :roll:
mega2

Post by mega2 »

18:34 Brūte pasēdējusu laiciņu blakus Robertam uz zara,aizlido--nu jau pavisam tumšs,tikai Roberta astes gals baltais redzams,vēl sēž--tagad jāvadās tikai pēc dzirdes,vairs neko neredz... :o
MĀRIS

Post by MĀRIS »

18.41. Redzēt neko neredz, tikai no skaņām saprotams, ka Roberts vēl ir uz zara. :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

arda wrote:
MĀRIS wrote:
:P
Jā, šodien ilgi pētīju pagājušā gada bildes ar Robi un nu šis man arī nemaz pēc Roberta neizskatās. Nevar būt ka astes spalvas šitā nomainījušās.
Redzot šo asti komplektā ar pilnīgi veselām abām kājām, nav šaubu, ka tas nav Roberts.

Taču iespējams, ka pa to burzmu ligzdā bijis arī Roberts, tikai nav mums pavērsis izvērstu savu asti tai brīdī.

Iespējams, ka Roberts aizstāv gan šo, gan otru tuvējo ligzdu. Un gaida Durbi. Bet varbūt viņam arī kompānijā pieteikusies kāda dāmīte. Jo apkārtnē tiešām ir vairāk ērgļu.
mega2

Post by mega2 »

18:46 Kamera atslēdzās,pirms tam bija troksnis--vai nu brūte atgriezās,vai nu Roberts aizlaidās :P
arda

Post by arda »

Kaut kas ļoti nopietns ir bijis noticis, jo Durbe nerādās, iespējams ka ir gājusi bojā un arī Robis ir ticis traumēts, iespējams viens bez Durbes palicis ir zaudējis teritorijas ar ligzdu, tāpēc arī jaunais tēviņš ir tramīgs un brūte ir ļoti liela un agresīva, tā kā varbūt mēs tagad vērojam pavisam citu pāri un tāpēc arī ligzdas atjaunošana vēl nav pilnā sparā, jo jaunie vēl nav iedzīvojušies un nav pārliecināti par 100% dominanci teritorijā.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Mia wrote:Kreisajā pusē ir Vērotājas 13 Feb 2015 14:23 ieliktā bilde. Labajā - šodienas. Ir Roberts? :?
Image

17.15 ligzdā manuprāt ir cits putns.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Par to, ka Roberts mums šeit atrādās ar kādu jaunu dāmu, es esmu pārliecināts par 99.99%. Pieļauju, ka joprojām rit cīņa ar vēl kādu pāri, vai atsevišķu putnu, bet viens no šeit klīstošajiem putniem ir Roberts. Vai tas tajā bildē ir Roberts- nezinu, es tikai citēju LK meitenes, bet citos sižetos Roberts ir zīmējies viennozīmīgi. Vai viņš šeit ligzdos, to neviens nevar vēl atbildēt, bet vērosi, cerēsim. :P
arda

Post by arda »

Vērotāja wrote:Durbe un Roberts

Šīs ligzdas mātīte ir gredzenota – uz tās labās kājas ir gredzens ar krāsu kombināciju „zils virs balta”, kas nozīmē, ka šis putns ir gredzenots Igaunijā. Uz kreisās kājas ir gredzens K404 ar krāsu kombināciju „zils virs sarkana”. Igauņu kolēģi ziņo, ka šis putns ir gredzenots 1999. gada 18. jūnijā Sāremā salas dienvidu galā, gredzenotājs Veljo Volke. Ērgļu pāra tēviņa izcelsme mums nav zināma, jo putns nav gredzenots.
Teksts: Jānis Ķuze

Durbes un Roberta atpazīšanas no mugurpuses bildes, Durbei uz astes divi tumši pusloki, Robertam - vienlaidu līnija.
Salīdzinot šo Roberta arti ar visām pārējām astēm, tad tas nav Roberts, kas tagad tusē pa ligzdu.
CerambyX

Post by CerambyX »

Vērotāja wrote:
Mia wrote:Kreisajā pusē ir Vērotājas 13 Feb 2015 14:23 ieliktā bilde. Labajā - šodienas. Ir Roberts? :?
Image
Ja pēc šīs bildes vēl kādam paliek šaubas, ka šodienas Roberts ir pagājušā gada Roberts, tad tiešām nezinu kādus vēl pierādījumus vajag ;)

Neapstrīdu pieņēmumu, ka viens no putniem ir Roberts, bet tieši šis bilžu pāris īsti nav izmantojams korektai putnu salīdzināšanai. Pirmkārt attēlos ir atšķirīgi gaismas apstākļi (vienā apmācies laiks, otrā saulains ar kontrastainām ēnām), kas apgrūtina novērtēt spalvu krāsu un zīmējuma atšķirības, bet knābja forma (kam, atšķirībā no spalvu zīmējuma, tik tiešām vajadzētu būt nemainīgai) nav salīdzināma, jo abos kadros poza ir atšķirīga.
T.i. ja ir vēlme kaut ko salīdzināt, tad ir jāpiemeklē identiski rakursi līdzīgos gaismas apstākļos. Noteikti, ka pagājušās sezonas bilžu kvantumos noteikti tādu ir iespējams atrast - tik rūpīgāk jāpameklē :)
Last edited by CerambyX on 17 Feb 2016 19:50, edited 2 times in total.
CerambyX

Post by CerambyX »

P.S. - salīdzināšanai vislabāk būtu izmantot attēlus no pagājušā gada beigām (novembris - decembris), jo pieņemu, ka, līdzīgi kā citiem putniem, kas ir nometnieki, ziemā aktīva spalvu maiņa vairs nenotiek, jo tas tomēr ir papildus enerģijas patēriņš, ko ziemā putni parasti nevar atļauties. Tā ka Robertam 2015. gada novembrī/decembrī un 2016. februārī vajadzētu izskatīties ļoti līdzīgi, bet 2015. gada februārī pavisam iespējams, ka spalvu tērps tomēr būs niansēs atšķirīgs.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

CerambyX wrote:P.S. - salīdzināšanai vislabāk būtu izmantot attēlus no pagājušā gada beigām (novembris - decembris), jo pieņemu, ka, līdzīgi kā citiem putniem, kas ir nometnieki, ziemā aktīva spalvu maiņa vairs nenotiek, jo tas tomēr ir papildus enerģijas patēriņš, ko ziemā putni parasti nevar atļauties. Tā ka Robertam 2015. gada novembrī/decembrī un 2016. februārī vajadzētu izskatīties ļoti līdzīgi, bet 2015. gada februārī pavisam iespējams, ka spalvu tērps tomēr būs niansēs atšķirīgs.
CerambyX, krāsai kameru salīdzināšanas bildēs nav nozīmes, jo atkarībā no fona, apgaismojuma, saules utt mazliet mainās visa kadra krāsa.

Kas attiecas par spalvām - vienkāršākais ir atrast kādas "kontrolvietas", jo 100% viss apspalvojums nesakritīs sakarā ar daļēju spalvu maiņu. Esmu salīdzinājusi neskaitāmu daudzumu bildes un esmu pārliecināta, ka tēviņš ir Roberts.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vērotāja wrote: Esmu salīdzinājusi neskaitāmu daudzumu bildes un esmu pārliecināta, ka tēviņš ir Roberts.

MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vērotāja wrote: Esmu salīdzinājusi neskaitāmu daudzumu bildes un esmu pārliecināta, ka tēviņš ir Roberts.
Beidzot mana sirds var nomierināties, jo savādāk man pašam pārliecība bija pa 90.00%. Ar GT tulkojumu LK meiteņu spriedumi iedeva vēl 9.99%, bet nebija no kurienes smelt to 0.01%, kas man pietrūka! Un man jau likās, ka Tu mani, Vērotāja, esi nolēmusi tā arī atstāt šaubās mokāmies, nevienu vārdu vairs nebilzdama. :P
Mana pārliecība ir, ka Robčiks jau ir izvēlējies jauno ligzdas saimnieci, bet man nav pārliecības, vai viņi ir izvēlējušies ligzdu, lai gan tam vēl ir laiks. :P
Locked

Return to “Jūras ērglis”